Οι νέες σειρές της άνοιξης

Ένας πλήρης οδηγός από 30 (τουλάχιστον) νέες παραγωγές ή συμπληρωματικές σεζόν που καταφθάνουν στις πλατφόρμες streaming παγκοσμίως.

Μερικές από τις πιο πολυαναμενόμενες παραγωγές του 2022 -ίσως και οι περισσότερες εδώ που τα λέμε- καταφθάνουν μέσα σε αυτήν την άνοιξη. Απόλυτα λογικό, καθώς αμέσως μετά ακολουθεί το καλοκαίρι της τηλεοπτικής ραστώνης για να γίνει ανασύνταξη δυνάμεων και προώθηση σημαντικών κυκλοφοριών από Σεπτέμβριο πια. Παρακάτω βρίσκεις όλες τις νέες σειρές που πρόκειται να βγουν εντός της άνοιξης σε κάθε πλατφόρμα streaming και δίκτυο, καθώς και τα comebacks των ήδη αγαπημένων με νέες σεζόν. Ανάμεσα σε αυτά, τα Bridgerton, Stranger Things και Outlander, αλλά και τα κλασσικά πλέον Riverdale (06/03), Fear the Walking Dead (10/04) και New Amsterdam (19/04) για τα οποία ιδιαίτερες συστάσεις είναι απλά αχρείαστες.  

Μάρτιος

Ο Χειρότερος Συγκάτοικος στην Ιστορία - Worst Roommate Ever (01/03)

Η σειρά ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τέσσερις πολύ ανησυχητικές αληθινές ιστορίες για μερικούς από τους χειρότερους συγκατοίκους που υπήρξαν ποτέ. Βίαιοι απατεώνες και αδίστακτοι δολοφόνοι είναι ανάμεσα σε αυτούς. 

Super Pumped-The Battle for Uber, Cosmote Series HD (01/03, 21.00)

Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία της δημοφιλούς εφαρμογής Uber και η άνοδος και η πτώση του δημιουργού της, Travis Kalanick, όταν με ένα τύπου "πραξικόπημα" εκδιώχθηκε από το διοικητικό συμβούλιο. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βλέπουμε τον Joseph Gordon-Levitt (Inception, Η Δίκη των 7 του Σικάγο, The Dark Knight Rises), ενώ στο cast βρίσκουμε, επίσης, τους Uma Thurman, Kyle Chandler (Bloodline, Friday Night Lights), καθώς και τον Quentin Tarantino σε ρόλο αφηγητή.

The Dropout, Hulu (03/03)

Οι ατασθαλίες της ιδρύτριας της Theranos, Elizabeth Holmes, αναλύθηκαν προσεκτικά στο μπεστ σέλερ Bad Blood του 2018, στο ντοκιμαντέρ The Inventor του HBO του 2019 και στο podcast The Dropout του 2019, το τελευταίο από τα οποία θα αποτελέσει τη βάση για αυτή τη δραματική εξιστόρηση με πρωταγωνίστρια την Amanda Seyfried στο ρόλο της φιλόδοξης, (και διπρόσωπης) επίδοξης καινοτόμου. Η πρόκληση για αυτή τη μίνι σειρά θα είναι να βρει νέο υλικό με τη συνδρομή ενός ενδιαφέροντος cast (Naveen Andrews, William H. Macy, Laurie Metcalf, Elizabeth Marvel). Οι περισσότεροι πάντως αναρωτιούνται αν η Seyfried θα καταφέρει να μιμηθεί τη βαθιά, χαρακτηριστική φωνή της Holmes. 

Joe vs Carole, Peacock (03/03)


Εδώ έχουμε μία δραματοποιημένη σειρά που βασίζεται στο περιβόητο Tiger King. Το Peacock προφανώς και αποφάσισε να εκμεταλλευθεί το hype του και κάπως έτσι βλέπουμε τους John Cameron Mitchell και  Kate McKinnon να υποδύονται τους εμμονικούς με τα αιλουροειδή. 

>Διάβασε ακόμη: Τι θα δούμε τον Μάρτιο στο Netflix

Our Flag Means Death, HBO Max (03/03)

Αν το καλοσκεφτούμε, δεν υπάρχουν πολλές τηλεοπτικές σειρές για πειρατές εκεί έξω- το Our Flag Means Death έρχεται να αλλάξει το τοπίο. Η κωμωδία εποχής βασίζεται στη ζωή του πειρατή Stede Bonnet, ο οποίος εγκατέλειψε την αριστοκρατία για να ταξιδέψει στις ανοιχτές θάλασσες. Πρωταγωνιστούν οι Rhys Darby και Taika Waititi.

The Tourist, Cosmote Series HD (03/03)

Η βρετανική σειρά θρίλερ μυστηρίου The Tourist του HBO Max, που έχει ήδη σημειώσει μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό, είναι διαθέσιμη για binge watching στο Cosmote Series HD. Ο Jamie Dornan πρωταγωνιστεί ως ένας άντρας που πάσχει από αμνησία που ξυπνά σε ένα νοσοκομείο στην Αυστραλία χωρίς να θυμάται ποιος είναι ή πώς βρέθηκε εκεί. Το μόνο πράγμα που ξέρει είναι ότι ένα μάτσο άνθρωποι προφανώς τον θέλουν νεκρό. Ουπς! Spoiler alert: Μην ξαφνιαστείς αν ακούσεις ελληνική μουσική κάπου στο ενδιάμεσο.

Όλα τα Κομμάτια της - Pieces of Her (04/03)

Μία γυναίκα συναρμολογεί το σκοτεινό παρελθόν της μητέρας της μετά από μία βίαιη επίθεση στη μικρή τους πόλη που φέρνει στο φως κρυμμένες απειλές και θανάσιμα μυστικά. Το συγκινητικό αυτό θρίλερ μυστηρίου υπογράφουν οι δημιουργοί του πασίγνωστου Big Little Lies. 

Shining Vale (Starzplay 06/03)

Η Courteney Cox και ο Greg Kinnear πρωταγωνιστούν σε αυτή τη σειρά με θέμα μία οικογένεια που εγκαταλείπει το μικροσκοπικό διαμέρισμα της στη Νέα Υόρκη για να αναζητήσει μία νέα ζωή σε ένα βικτοριανό αρχοντικό... το οποίο είναι στοιχειωμένο, φυσικά. 

Outlander, 6η σεζόν (Starzplay 07/03)

Το τελευταίο κεφάλαιο της 5ης σεζόν άφησε τους fans με μία μαχαιριά στην καρδιά, οπότε η 6η θα συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο ενόσω προσεγγίζει την Αμερικανική Επανάσταση.

Our House, Cosmote TV Plus, (08/03)

Το διεθνές best seller της Louise Candlish μεταφέρεται τηλεοπτικά, συστήνοντας στο κοινό την Fi, μια γυναίκα που επιστρέφοντας σπίτι της, ανακαλύπτει ότι αυτό έχει κατοικηθεί από αγνώστους, ενώ ο σύζυγός της είναι εξαφανισμένος, χωρίς σημεία ζωής. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στο Cosmote TV Plus αμέσως μετά τη Μ. Βρετανία.

Day of the Dead, Cosmote Series Marathon HD (11/03, 18.00)

Μια κωμική εκδοχή του zombie apocalypse, εμπνευσμένη από το ομώνυμο φιλμ του George Romero και το franchise του The Walking Dead, με ισόποσες δόσεις αγωνίας, σπλάτερ και χιούμορ, έρχεται στην Cosmote TV. Πρωταγωνιστές, ένας εφευρετικός νεαρός που κάνει δουλειές του ποδαριού για να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του, ο αστυνομικός πατέρας του, μια υπάλληλος γραφείου κηδειών και η υπερφιλόδοξη δήμαρχος μιας μικρής επαρχιακής πόλης. Το κουβάρι της υπόθεσης ξεκινά να ξετυλίγεται, όταν όλοι αυτοί βρεθούν αντιμέτωποι με μία στρατιά αιμοδιψών ζόμπι, που απειλεί να αλλάξει τον κόσμο για πάντα. Η πρεμιέρα της σειράς θα πραγματοποιηθεί με όλα τα επεισόδια back-2-back.

Bridgerton, Netflix (25/03)

H 2η σεζόν του bestseller του Netflix εστιάζει στις περιπέτειες της Kate Sharma, την οποία υποδύεται η πρωταγωνίστρια του Sex Education, Simone Ashley.

Halo, Cosmote Series HD (25/03, 22.15)

Μία από τις δημοφιλέστερες σειρές βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο, μεταφέρεται στη "μικρή οθόνη" από τον παραγωγό των σειρών Fear the Walking Dead, Homecoming και Brave New World. Στην τηλεοπτική εκδοχή του Halo, ένας εξελιγμένος υπερστρατιώτης αποτελεί το πιο αποτελεσματικό όπλο της ανθρωπότητας του 26ου αιώνα απέναντι σε μια ολέθρια εξωγήινη απειλή. Εκεί θα βρίσκονται και οι αγαπημένοι χαρακτήρες του Halo, Master Chief και Cortana. Στη σειρά πρωταγωνιστούν o Pablo Schreiber (American Gods), η Natascha McElhone (Californication, Designated Survivor) και η Jen Taylor, η επίσημη φωνή της Cortana στο original video game. Η πρεμιέρα στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την αντίστοιχη αμερικανική. 

>Διάβασε ακόμη: Σειρές με απατεώνες για να δεις μετά τα Tinder Swindler και Inventing Anna

Απρίλιος

Slow Horses, Apple TV+ (01/04)

Όταν οι πράκτορες της MI5 αποτυγχάνουν παταγωδώς σε μία αποστολή συλλογής πληροφοριών, βρίσκονται κάτι σαν εξόριστοι στο Slough House, όπου ασχολούνται με τη διαλογή εγγράφων σε γραφεία που μοιάζουν με σπηλιές, μέχρι να παραιτηθούν από πλήξη. Σύντομα όμως το Slough House εμπλέκεται σε μια συνωμοσία πολύ μεγαλύτερη απ' ό,τι είναι προετοιμασμένος οποιοσδήποτε από τους πράκτορές του. Το cast είναι πραγματικά εξωφρενικό με επικεφαλής τον Gary Oldman και τους Jack Lowden, Olivia Cooke, Jonathan Pryce να ακολουθούν κατά πόδας.

Tokyo Vice, HBO Max, (07/04)

Οι fans του Michael Mann λογικά κάπου εκεί έξω πανηγυρίζουν. Η πολυαναμενόμενη τηλεοπτική του σειρά, μία προσαρμογή του βιβλίου του Jake Adelstein για το ρεπορτάζ σχετικά με το έγκλημα στην Ιαπωνία, λίαν συντόμως πρόκειται να κυκλοφορήσει. 

Woke, Hulu (08/04)

2η σεζόν

Η πολύ αστεία και σουρεαλιστική σειρά της Lamore Morris (New Girl), βασισμένη στον καλλιτέχνη κόμικ Keith Knight, επιστρέφει για μία νέα σεζόν με θέμα την κουλτούρα των black nerds. 

61st Street, AMC (10/04)

Ο Michael B. Jordan είναι ο παραγωγός αυτού του νομικού δράματος του AMC για έναν ταλαντούχο μαύρο αθλητή λυκείου (Tosin Cole), ο οποίος μπλέκει με το διεφθαρμένο νομικό σύστημα του Σικάγο, όταν κατηγορείται για ένα έγκλημα που δεν έκανε. Οι Courtney B. Vance, Holt McCallany και Aunjanue Ellis είναι μεταξύ των ηθοποιών.

Anatomy of a Scandal, Netflix (15/04)

Βασισμένο στο best seller της Sarah Vaughan, το Anatomy of a Scandal παρακολουθεί τον James (Rupert Friend), έναν υπουργό του κοινοβουλίου, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας όταν κάτι από το παρελθόν του έρχεται στο φως. Φυσικά, η οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του Sophie (Sienna Miller), μπαίνει στο στόχαστρο. Η Michelle Dockery στο ενδιάμεσο, τα πάει εξαιρετικά ως εισαγγελέας στην υπόθεση του James.

>Διάβασε ακόμη: Barb Wire, το story της ταινίας που τελείωσε την καριέρα της Pamela Anderson

Roar, Apple TV+ (15/04)

Από τους δημιουργούς του αγαπημένου Glow έρχεται το Roar, μία ανθολογία σκοτεινής κωμωδίας για το Apple TV+ με πρωταγωνίστριες μερικές πασίγνωστες ηθοποιούς (Issa Rae, Betty Gilpin, Cynthia Erivo και Merritt Wever) και επικεφαλής τη Nicole Kidman. Βασισμένη σε ένα βιβλίο διηγημάτων της Cecelia Ahern, η σειρά θα εξερευνήσει τι σημαίνει να είσαι γυναίκα σήμερα.

Better Call Saul, AMC (18/04)

6η σεζόν


Όπως και η σειρά από την οποία προήλθε, το (αναμφισβήτητα καλύτερο spin-off του Breaking Bad) Better Caul Saul, φτάνει τελικά στο τέλος του. Οι λεπτομέρειες της πλοκής είναι λιγοστές, αλλά γνωρίζουμε ότι αυτή θα είναι η σεζόν κατά την οποία ο γλοιώδης δικηγόρος Jimmy McGill του Bob Odenkirk θα αποδεχτεί επιτέλους την προσωπικότητά του Saul Goodman. Πολλοί από τους χαρακτήρες του Breaking Bad εμφανίζονται στη σειρά, όπως ο Gus Fring (Giancarlo Esposito) και ο Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks), αλλά το μεγάλο ερώτημα καλά κρατεί: Θα ξανασυναντηθούν Saul και Walter White;

They Call Me Magic, Apple TV+ (22/04)


Η τηλεόραση που αφορά στο μπάσκετ έχει πάρει τα πάνω της και στο πλαίσιο αυτό (συν της επιτυχίας του The Last Dance), το εν λόγω τετραμερές ντοκιμαντέρ σκαλίζει τη ζωή και την καριέρα του θρυλικού Earvin "Magic" Johnson. 

Gaslit, Starz, (24/04)

Πώς η Julia Roberts βρέθηκε να πρωταγωνιστεί σε σειρά στο Starz είναι μία συζήτηση που μεταθέτουμε για μία άλλη στιγμή. Όπως και να έχει, υποδύεται τη Martha Mitchell, την ειλικρινή σύζυγο ενός στελέχους του Richard Nixon που έγινε ένας από τους πρώτους πληροφοριοδότες του Watergate. Η Roberts, η οποία έκανε τη μετάβαση στην τηλεόραση με το εξαιρετικό Homecoming του 2018, πλαισιώνεται από ένα απίθανο cast (Sean Penn, Betty Gilpin, Dan Stevens, Chris Messina, Allison Tolman και Patton Oswalt).

Barry, HBO (24/04)

3η σεζόν


Η 2η σεζόν του Barry τελείωσε το 2019 και η μακρά αναμονή για περισσότερη δράση του δολοφόνου παύλα ηθοποιού επιτέλους φτάνει στο τέλος της. Η πανδημία έβαλε μια παύση στην παραγωγή, αλλά η 3η σεζόν έρχεται επιτέλους τον Απρίλιο, συνεχίζοντας από εκεί που έμεινε το φινάλε της 2ης σεζόν, με το δάσκαλο υποκριτικής (Henry Winkler), Gene Costeau, να συνειδητοποιεί τελικά την αλήθεια για τον Barry, καθώς συλλαμβάνεται για τη δολοφονία της φίλης του.

The Offer, Paramount+ (28/04)

Ο Michael Tolkin (The Player) πήγε στο Paramount+ και τους πρότεινε αυτή την εκπομπή για το making of του Νονού. Η μινι σειρά 10 επεισοδίων εξερευνά την εμπειρία του παραγωγού Al Ruddy κατά τη δημιουργία του κλασικού έργου του Francis Ford Coppola, με τον Miles Teller να αναλαμβάνει τον ρόλο του Ruddy και τον Dan Fogler τον αντίστοιχο του σκηνοθέτη.

Shining Girls, Apple TV+ (29/04)

Η συμμετοχή της Elisabeth Moss σε τηλεοπτικό δράμα από μόνη της αποτελεί κίνητρο για να την παρακολουθήσει κανείς. Σε αυτή τη διασκευή του δημοφιλούς μυθιστορήματος της Lauren Beukes, υποδύεται μια αρχειοφύλακα εφημερίδας ονόματι Kirby, η οποία παρατηρεί παραλληλισμούς μεταξύ μιας επίθεσης που επέζησε πριν από χρόνια και ενός πρόσφατου φόνου, οδηγώντας την ίδια και έναν συνάδελφό της (Wagner Moura) να ερευνήσουν την ταυτότητα του δολοφόνου.

>Διάβασε ακόμη: Κάποια πράγματα που μάθαμε από τον 'Aπατεώνα του Tinder' στο Netflix

Μάιος

Star Trek: Strange New Worlds, Paramount+ (05/05)

Αν σας έχει λείψει η ερμηνεία του Anson Mount στο ρόλο του εμβληματικού κυβερνήτη του Christopher Pike από το Star Trek: Discovery, αναμονή τέλος: Ο Captain Pike αποκτά το δικό του σκάφος και τη δική του spinoff σειρά, εξερευνώντας τον γαλαξία έχοντας στο πλευρό του τη Rebecca Romijn και τον Ethan Peck.

Now and Then, Apple TV+ (20/05)

Όχι, δεν πρόκειται για remake της ομώνυμης τέλειας ταινίας ενηλικίωσης του 1995. Πρόκειται για ένα θρίλερ στο Μαϊάμι για μια ομάδα κολλεγιακών κολλητών φίλων, των οποίων οι ζωές απειλούνται όταν αναγκάζονται να ξαναζήσουν μία νύχτα πριν από 20 χρόνια, όταν ένας από τους φίλους τους είχε πεθάνει. Η Rosie Perez είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών της ταινίας.

Obi-Wan Kenobi, Disney+ (25/05)

Οι σειρές Star Wars της Disney+ είναι μερικές από τις καλύτερες της πλατφόρμας, και φέτος μία τρίτη θα σηματοδοτήσει την επιστροφή ενός αγαπημένου χαρακτήρα από τη σειρά ταινιών. Ο δάσκαλος των Jedi Obi-Wan Kenobi γυρνά για άλλη μία φορά, εγκλωβισμένος στο Tatooine και κάνει ό,τι μπορεί για να βεβαιωθεί ότι τουλάχιστον ένα από τα παιδιά του Anakin είναι ασφαλές.

Stranger Things, Netflix (27/05)

4η σεζόν, 1ο μέρος

Μετά από τρία ολόκληρα χρόνια επιστρέφουμε στο Hawkins της Ιντιάνα για την 4η σεζόν. Η sci-fi ναυαρχίδα του Netflix πλέον τοποθετείται χρονικά κατά τη διάρκεια των ανοιξιάτικων διακοπών: Η Eleven και οι Byers επισκέπτονται το Hawkins μετά από τη μετακόμισή τους, ενώ το AV Club αναμένεται να ερευνήσει μία σκοτεινή δύναμη που πλανάται γύρω από τη γενέτειρά τους από τη δεκαετία του '50.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.