Τι έμαθα και φέτος παρακολουθώντας MasterChef

Η 6η σεζόν στο Star Channel και όλα όσα έχουμε να πούμε για αυτήν.

Την τελευταία δεκαετία, λίγες παραγωγές της ελληνικής τηλεόρασης έχω καταφέρει να παρακολουθήσω ή τελοσπάντων να τραβήξουν το ενδιαφέρον μου. Σιωπηλός δρόμος, Αγάπη Παράνομη και Καρτ Ποστάλ συγκαταλέγονται στα αγαπημένα μου, ενώ από εκπομπές η μόνη που έχει διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μου είναι το MasterChef.

Το ριάλιτι μαγειρικής που φέτος διένυσε αισίως την 6η του σεζόν υπό τη στέγη του Star χθες βρήκε στο πρόσωπο του Παναγιώτη Κουμουνδούρου τον κορυφαίο μάγειρα της χρονιάς, ανανεώνοντας παράλληλα το ραντεβού του για την επόμενη σεζόν. Παρακολουθώντας λοιπόν αποσπασματικά τον χθεσινό τελικό, καταθέτω παρακάτω μερικές σκέψεις.

Αμφιλεγόμενοι πρωταγωνιστές

Κάτι πολύ κακό συνέβη στην επιλογή των φετινών παικτών. Πίστευα πως δεν πρόκειται να υπάρξει χειρότερη χρονιά από την τρίτη, αλλά η πεποίθηση αυτή καταρρίφθηκε από την 6η με πρωτεργάτη τον Δημήτρη Ταϊρίδη. Ο επονομαζόμενος ως Μπόμπαινας ήταν και ο λόγος για τον οποίο ήταν η πρώτη φορά που δεν είδα όλα τα επεισόδια της σεζόν, δημιουργώντας ανούσιες εντάσεις, ίντριγκες και μία άβολη αίσθηση υποπροϊόντος στο συνολικό αποτέλεσμα.

>Διάβασε ακόμη: Γιατί βλέπουν όλοι ριάλιτι;

Το cringe στα καλύτερά (βασικά χειρότερα) του. Πρώτη φορά στα χρονικά, δίπλα στον τίτλο του MasterChef είδαμε στο Twitter να γίνεται λόγος για κακό ριάλιτι, ενώ που και που αντιλαμβανόμασταν πως και οι ίδιοι οι κριτές είχαν απαυδήσει με την κατάσταση. 

Η μαγική χημεία

Σοβαρά, το τρίδυμο Κοντιζάς, Ιωαννίδης, Κουτσόπουλος είναι ό,τι καλύτερο συνέβη στην ελληνική τηλεόραση από πλευράς παρουσίασης την τελευταία δεκαετία. Με διακριτούς, ισοδύναμους ρόλους, διαφορετικούς χαρακτήρες, εξαιρετικό χιούμορ και ανεπιτήδευτη τηλεοπτική αντίληψη, είναι από τις ελάχιστες φορές που το "περνάμε καλά κι αυτό βγαίνει και προς τα έξω" φαίνεται πως ισχύει στο 100%. Ο ένας από τους τρεις λόγους που δεν το παράτησα εντελώς φέτος, είναι οι τρεις αυτοί τύποι. 

Τι έμαθα και φέτος παρακολουθώντας MasterChef

Σωτήρης Κοντιζάς

Σαφέστατα, ο πιο δημοφιλής όλων -ενδεχομένως και ο πιο πλακατζής- είναι ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Ο ακριβοδίκαιος Κοντιζάς όμως, είναι άξιος πολλών συγχαρητηρίων και μόνο που τρελαίνεται όταν διαπιστώνει πως οι περισσότεροι παίκτες δε μιλούν σωστά ελληνικά, σπεύδοντας με την πρώτη ευκαιρία να τους διορθώσει. Από το MasterChef 2 που μοίραζε άκυρα σε όσους δεν έκλιναν σωστά το όνομα του Τιμολέοντα μέχρι και σήμερα, αποδεικνύει ότι διαχειρίζεται την ελληνική γλώσσα καλύτερα από κάποιους που δηλώνουν αποκλειστικά παρουσιαστές ή δημοσιογράφοι στο επάγγελμα.

Υπάρχει ελπίδα και ελπίζουμε να συνεχίσει και την επόμενη σεζόν να βάζει τους πάντες στις θέσεις τους - παρά τις φήμες περί αποχώρησης που έχουν ήδη φουντώσει. 

>Διάβασε ακόμη: Μία Μαργαρίτα ανθίζει στην ελληνική κουζίνα (και τηλεόραση)

Καλλιόπη ή αλλιώς Ποπάρα

Η Καλλιόπη Μπεζαντέ, η έτερη φιναλίστ μας θύμισε ολίγον από Μαργαρίτα, με διαφορετικό αφήγημα. Έχοντας δοκιμάσει την τύχη της πέρυσι, όταν και αποκλείστηκε, δεν το έβαλε κάτω και επανήλθε δριμύτερη φέτος για να πάρει το απόλυτο 10αρι του Κουτσόπουλου σε αντιγραφή πιάτου και να βουλώσει τα στόματα των συμπαικτών της που την υποτιμούσαν επειδή έμαθε να μαγειρεύει σε ταβέρνα, στη Νάξο από την οποία κατάγεται. Πείσμα, θέληση και ταπεινότητα κάνουν θαύματα με την Πόπη να αποτελεί ζωντανή απόδειξη της πεποίθησης αυτής. Στην ελληνική τηλεόραση ή τελοσπάντων στα ριάλιτί της, τέτοια πρότυπα χρειαζόμαστε. 

Οι χαμηλές πτήσεις

Σε μία χρονιά που η μυθοπλασία θέρισε επιτυχίες, το MasterChef θέρισε απώλειες. Κατά τη γνώμη μου, θα το είχαμε δει να φιγουράρει σε υψηλότερες θέσεις αν είχαν λείψει οι καβγάδες και το ξεκατίνιασμα άνευ προηγουμένου και αιτίας. Το κοινό αγαπά το MasterChef για όλα τα παραπάνω, για την αισθητική και την ποιότητά του. Σε αυτά πρώτευε ανέκαθεν, φέτος ξεστράτισε και γι' αυτό διένυσε μία επιεικώς μέτρια χρονιά όσον αφορά στην τηλεθέαση. Ευελπιστούμε να μην επαναλάβει το ίδιο λάθος στην 7η σεζόν. Θα είναι κρίμα. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.