
Το παγωτό μαγιονέζας υπάρχει και μπορεί να' ναι και σπουδαίο
Μία ιδέα που προκάλεσε συζητήσεις.

Ζούμε στην εποχή που μεταξύ άλλων κάποιος πήγε και έφτιαξε παγωτό-μαγιονέζα. Κάτι που μπορεί να αποδειχθεί είτε μεγαλοφυής ιδέα, είτε το τέλος του πολιτισμού όπως τον γνωρίζαμε μέχρι τώρα.
Ένα παγωτατζίδικο στο Falkirk της Σκωτίας παρουσίασε τη νέα του γεύση: παγωτό με πραγματική μαγιονέζα Hellmann's. Φυσικά, το debate στα social media πήρε φωτιά, με αρκετούς να τονίζουν πως πρόκειται για μια μάλλον ατυχή έμπνευση. Πολλοί ανέφεραν τις χρήσεις της μαγιονέζας ενώ κάποιοι απλά περιορίστηκαν στο να το χαρακτηρίσουν αηδία.
Πέρα από την όλη συζήτηση, κάπου εδώ να πούμε πως η μαγιονέζα είναι ό,τι τελειότερο φτιάχτηκε ποτέ για να συνοδεύει ό,τι ακόμη τελειότερο φτιάχτηκε ποτέ: τις τηγανητές πατάτες. Όχι, σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει σύγκριση κέτσαπ- μαγιονέζας και το γνωρίζεις πολύ καλά αυτό. Οπότε, αν μπορούσαμε να μπούμε στο μυαλό του εμπνευστή του παγωτού-μαγιονέζα, ο συλλογισμός του πρέπει να πήγαινε κάπως έτσι: "Η μαγιονέζα είναι πολύ καλή και όλοι την αγαπούν. Το παγωτό το ίδιο. Οπότε γιατί να μην τα συνδυάσω;".
Μένει να δούμε τι θα ακολουθήσει. Και όχι, το παγωτό-τζατζίκι δεν θα ήταν σπουδαία ιδέα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα