Ο Δημήτρης Κατριβέσης έκανε το THAMA του στην Τήνο
Ο κορυφαίος σεφ μεταφέρει τις γαστρονομικές του ιδέες στην πανέμορφη Κυκλάδα, σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εστιατορικά concepts του καλοκαιριού.
O Δημήτρης Κατριβέσης βρέθηκε για πρώτη φορά στην Τήνο μόλις τον περασμένο Οκτώβριο και, όπως ο ίδιος μου είπε, "έπαθε την πλάκα του". Αυτό ήταν αρκετό για να επιλέξει μία από τις ομορφότερες και πιο δυναμικά ανερχόμενες Κυκλάδες ως βάση για το επόμενο εστιατορικό του βήμα, το THAMA, που θα ξεκινήσει να σερβίρει από τις αρχές Ιουλίου.
Η εκλεπτυσμένη ομορφιά από την μία και η αγριάδα των τοπίων από την άλλη, ο μυστικισμός και η απλότητα, η ηρεμία, η σεμνότητα της φρεσκάδας, η ποιότητα και η γεύση των τοπικών πρώτων υλών είναι λίγοι μόνο από τους λόγους που οδήγησαν τον σεφ στην επιλογή του συγκεκριμένου νησιού. Το βασικό concept εδώ είναι το tradinnovation (συνδυασμός των λέξεων tradition και innovation) και η προσέγγιση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα πάντρεμα μαγειρικών παραδόσεων με μία πιο μοντέρνα ματιά, που δεν περιορίζεται σε γεωγραφικά σύνορα, πάντοτε όμως σέβεται την εποχικότητα και τοποθετεί στο επίκεντρό του τα ντόπια προϊόντα.
Σκοπός είναι να διατηρηθεί η αγνότητα και η αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας, με ένα αυθεντικό μενού μέσα από μια σύγχρονη οπτική γωνία, στο γενικότερο πλαίσιο της μεσογειακής κουζίνας σαν έναν γενικότερο τρόπο ζωής. Τα προϊόντα της Τήνου αποτελούν τα καταλληλότερα υλικά, που θα αξιοποιούνται πάνω έναν αέναο καμβά μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας. Οι γεύσεις, τα αρώματα και η φρεσκάδα θα αποτελούν τα σημαντικότερα στοιχεία όλων των πιάτων, στα οποία θα απεικονίζονται οι γευστικές εμπειρίες, τα ταξίδια, οι μαγειρικές γνώσεις και κυρίως η δημιουργικότητά του σεφ, πάντα σε ισορροπία.


Παράλληλα, ο Δημήτρης Κατριβέσης μένει πιστός στις αξίες του, με την αειφορία και την οικολογική συνείδηση στην κουζίνα να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Το ΤΗΑΜΑ είναι τοποθετημένο σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία, μία ανάσα από το λιμάνι της Τήνου, κάτι που ενισχύει τη γενικότερη εμπειρία του επισκέπτη.
Info
Λ. Σταύρου Κιονίων, Χώρα Τήνου
Τηλ. 22830 29021
Instagram: Thama_tinos
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα