Η φινετσάτη ιταλική κουζίνα του Monzù
Ο σεφ Γιάννης Λιόκας παρουσιάζει μία ακόμη πτυχή του ταλέντου του, στο ολοκαίνουριο εστιατόριο της Κηφισιάς.
Τόνος Bresaola που "μιμείται" τα αλλαντικά, μαριναρισμένος σε μπαχαρικά και πλαισιωμένος με τυρί stracciatella, σύκο, πέστο μαϊντανού και παλαιωμένο βαλσάμικο σε ένα έξοχο combo. Πίτσα φίνα, εξαιρετικά αφράτη και μαλακή, με προζύμι biga, σταθερά νόστιμη σε όποια εκδοχή κι αν την προτιμήσεις. Linguine gamberi με ζωμό γαρίδας, σαφράν και ταρτάρ γαρίδας, σε μία από τις κορυφαίες μακαρονάδες -δίχως υπερβολή- της εστιατορικής Αθήνας αυτή τη στιγμή. Και ένα φινετσάτσο, δημιουργικό τιραμισού από φυστίκι, κρέμα mascarpone και παγωτό espresso.
Αυτά μόνο είναι μερικά από τα γευστικά highlights (πίστεψέ με, δεν είναι τα μόνα) του Monzù, του ολοκαίνουριου ιταλικού εστιατορίου της Κηφισιάς, που στεγάζεται σε ένα διατηρητέο αρχοντικό του 19ου αιώνα, το οποίο περιβάλλεται από έναν καταπράσινο, άνετο και κομψό κήπο.
- Η λέξη "Monzù", προκύπτει από το γαλλικό "Monsieur" και αναφέρεται σε όλους τους Ιταλούς επαγγελματίες chefs, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στην Γαλλία κατά τη διάρκεια του 18ου και 19ου αιώνα, εργάστηκαν για την αριστοκρατία της Νότιας Ιταλίας και καθόρισαν αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ως ιταλική παραδοσιακή γεύση.
Ο Γιάννης Λιόκας είναι εκείνος που καθοδηγεί την κουζίνα, αποδεικνύοντας την πολυμορφική γαστρονομική του αντίληψη και ικανότητα (και) στην ιδιοσυγκρασιακή ιταλική γευστική κουλτούρα -όπως άλλωστε έχει κάνει και στην περίπτωση του The Royal Monkey, σε εντελώς διαφορετικό concept καθώς και στα υπόλοιπα projects που εμπλέκεται. Παρουσιάζει πιάτα με χαρακτήρα, έμπνευση και, κυρίως, αυθεντική γεύση.
Στις ίδιες υψηλές στροφές δουλεύει και το μπαρ του Monzù, με τον κατάλογο των ποτών να έχει επιμεληθεί ο Σπύρος Κερκύρας μαζί με τον Λυκούργο Χριστοθανόπουλο και τον Γιάννη Καραπά. H λίστα διαχωρίζεται σε Spritz, Negronis, Americanos & Highball, Espresso Martinis και Cocktails, ούσα φτιαγμένη για να πλαισιώνει αρμονικά το φαγητό αλλά και να λειτουργεί ιδανικά πριν και μετά από αυτό.
Όπως μαρτυρά και η πλήρης περιγραφή του Monzù, δηλαδή εκείνη του "Cucina - Spritzeria", ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο section των spritzes, με 5 επιλογές που ανοίγουν, κλείνουν ή συνοδεύουν κάθε γεύμα - τα Spritzal Bitter και Gin Spritz ανήκουν σίγουρα στα must drink.
Με μία πρώτη ματιά, θεωρώ πως το Monzu είναι ένα από τα λίγα της κατηγορίας του με τέτοια συνέπεια και σταθερότητα σχεδόν σε κάθε επιλογή του μενού. Και σίγουρα αυτό κάνει τη διαφορά, μαζί με όλα τα προαναφερθέντα.
Info
Λεωφ. Κηφισίας 317 B, Κηφισιά
Τηλ. 210 6200495
monzu.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Όλα όσα τρώνε και πίνουν στο The Gentlemen του Guy Ritchie
Η κορυφαία σειρά του Netflix αυτή τη στιγμή, περιλαμβάνει μπόλικο και εκλεπτυσμένο φαγοπότι.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΜία γευσιγνωσία 'Μπουκιά και συγχώριο' στο Iama
Ηλίας Μαμαλάκης και Ηλίας Σκουλάς ενώνουν τις δυνάμεις τους το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου, στο δημοφιλές μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΗ διαδρομή της λαγάνας στο σήμερα
Καμία Καθαρή Δευτέρα δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς αυτήν.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςΕγκλήματα κατά της ιταλικής κουζίνας
Μία έρευνα αποκαλύπτει όλα όσα θα έκαναν τον Massimo Bottura να ξαναγυρίσει στη Νομική και τον Dario Cecchini να γίνει vegan.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας μίνι οδηγός για εστιατόρια και ταβέρνες για όλη τη Σαρακοστή
Ό,τι πρέπει για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής.
Το θρυλικό Château de Beaucastel στη Μεγάλη Βρεταννία
Ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων στο εμβληματικό αθηναϊκό σποτ.
Γραφει Μπαμπης Δουκας