Τα high end εστιατόρια που νοσταλγούμε στο lockdown
Τα μέρη της Αθήνας που λείπουν περισσότερο στους fans της υψηλής γαστρονομίας.
Μέχρι ο κορονοϊός να μας χτυπήσει την πόρτα και ανατρέψει τα πάντα στην εστίαση αλλά και στη ζωή μας γενικότερα, υπήρχαν κάποια μέρη της πόλης στα οποία δεν βγαίναμε απλά για φαγητό. Ξέρεις, εκείνα τα εστιατόρια όπου θα επιλέξεις για μια ειδική περίσταση και στο οποίο η όλη γευστική διαδικασία συνδυάζεται με την κομψότητα του χώρου και την ιδανική ατμόσφαιρα. Εκεί δηλαδή όπου το dining γίνεται πραγματικά fine.
Από αυτά ακριβώς τα εστιατόρια μας λείπουν οι πραγματικές γευστικές εμπειρίες από βραβευμένους σεφ, η δημιουργικότητα της κουζίνας τους και οι γεύσεις που επεκτείνουν τα όρια της εγχώριας γαστρονομίας.
Simul
Το εστιατόριο του Κολωνακίου βελτιώνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια και ωριμάζει γευστικά με ποιοτικά πιάτα της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής εμπλουτισμένα με διεθνείς πινελιές. Ο chef Νίκος Θωμάς και η ομάδα του εξακολουθούν να πειραματίζονται με εκλεκτά υλικά. Όσο τα εστιατόρια παραμένουν κλειστά, το Simul έχει εγκαινιάσει την υπηρεσία Casa by Simul όπου μπορείς να απολαύσεις τα εξαιρετικά του πιάτα στο σπίτι σου.
Aleria
Το πανέμορφα διακοσμημένο παλιό αρχοντικό στο Μεταξουργείο είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γαστρονομικά projects της Αθήνας τα τελευταία χρόνια, με τις δημιουργίες του Γκίκα Ξενάκη να παντρεύουν την μοντέρνα ελληνική κουζίνα με τη δημιουργικότητα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Πανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςCupola, για dolce vita στο Παγκράτι
Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα
Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.
Γραφει Γιαννης Σπανος