
Εκλεκτή ψαροφαγία κατ΄οίκον
Το Ακροβόλι Restaurant & Oyster Bar επιστρέφει, φέρνοντας τις θαλασσινές γεύσεις του στο χώρο σου.

Ισορροπεί ανάμεσα στην παραδοσιακή ψαροταβέρνα και το δημιουργικό εστιατόριο ψαροφαγίας, χωρίς όμως να δημιουργεί σύγχυση ως αυτό που πραγματικά υπηρετεί: Μία κουζίνα νόστιμη, εμπνευσμένη και άκρως θαλασσινή. Το όνομά του προέρχεται από το ομώνυμο μολυβένιο βαρίδι στην άκρη της πετονιάς που την οδηγεί στο βυθό της θάλασσας και σε μέρη όπου το εκάστοτε "θήραμα" ψάχνει το δόλωμα. Αυτό ακριβώς είναι το Ακροβόλι Restaurant & Oyster Bar, που υπό κανονικές συνθήκες θα μας υποδέχονταν στα τραπέζια του, στον μικρό πεζόδρομο της Ποσειδώνος, στη Βούλα - ελπίζουμε αυτό να συμβεί και πάλι άμεσα, όταν με το καλό ανοίξει η εστίαση.

Μέχρι να γίνει κάτι τέτοιο ωστόσο, η ομάδα του επιστρέφει με τις υπηρεσίες
delivery και take away και απαντά, σε πείσμα των καιρών, με νόστιμους
θαλασσινούς μεζέδες.
Θαυμάσιες γεύσεις στο χώρο σου
Αφού έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και δοκιμές, ώστε να διασφαλιστεί ότι κατά τη μεταφορά των πιάτων δεν αλλοιώνεται ή χάνεται τίποτα από τη γεύση τους, άρχισαν τα 'ταξίδια' των μεζέδων.
Στην κουζίνα ο Ξενοφώντας Κατσιμαγκλής μαζί με τον Μίλτο Γιάννου και τον Παναγιώτη Λιατόπουλο ετοιμάζουν γευστικές προτάσεις με πάντοτε φρέσκιες πρώτες ύλες και πολύ μεράκι. Υποδειγματικά σεβίτσε και καρπάτσιο, λαχταριστά ρολάκια sushi, μοσχομυριστά μαγειρευτά με ό, τι καλό βγάζει η θάλασσα, rissoti, pasta και φυσικά τις θαυμάσιες ωμές επιλογές.


Το μενού είναι κάτι παραπάνω από πλήρες, χωρίς να γίνονται υπερβολές, με
προτάσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα του είδους.
Οφείλεις μεταξύ άλλων να δοκιμάσεις λακέρδα παστωμένη σε ανθό αλατιού με τουρσί κουνουπίδι, γαλλικά στρείδια με τζίντζερ, τοματίνια και τρίχωρμες πιπεριές, ceviche καραβίδας με αβοκάντο, τσίλι και κόλιανδρο, ψητό χταπόδι στα κάρβουνα με αλιάδα καρότου, κλασσική ψαρόσουπα καθώς και φρέσκα θαλασσινά και ψάρια.

Δεν απουσιάζουν και οι επιλογές σούσι με ρολάκια maki, sashimi και nigiri.
Οι γεύσεις του Ακροβόλι Restaurant & Oyster Bar έρχονται στο χώρο σου μέσω των Wolt και e-food, ενώ υπάρχει πάντοτε και η υπηρεσία take away.
Info
Ποσειδώνος 14, Βούλα
Τηλ. 210 8990152
akrovoli.gr
Facebook: Akrovoli Restaurant & Oyster Bar
Instagram: @akrovolivoula
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα