Ακροβόλι: Εκλεκτή ψαροφαγία στα νότια προάστια
Η αυθεντική θαλασσινή κουζίνα έχει την τιμητική της στην Βούλα.
Σε έναν μικρό πεζόδρομο της Βούλας, το Ακροβόλι ισορροπεί ανάμεσα στην παραδοσιακή ψαροταβέρνα και το δημιουργικό εστιατόριο ψαροφαγίας, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί σύγχυση ως αυτό που πραγματικά υπηρετεί: Μία κουζίνα νόστιμη, εμπνευσμένη και άκρως θαλασσινή. Το όνομά του προέρχεται από το ομώνυμο μολυβένιο βαρίδι στην άκρη της πετονιάς που την οδηγεί στο βυθό της θάλασσας και σε μέρη όπου το εκάστοτε "θήραμα" ψάχνει το δόλωμα.
Σε έναν προσεγμένο και φιλόξενο χώρο λοιπόν, τον πρώτο λόγο έχουν καλοφτιαγμένα πιάτα που βασίζονται αφενός στην θαυμάσια πρώτη ύλη και αφετέρου στην άψογη επεξεργασία τους από τους Ξενοφώντα Κατσιμαγκλή, Μίλτο Γιάννου και Παναγιώτη Λιατόπουλο - όλοι τους με μεγάλη εμπειρία στους θησαυρούς της θάλασσας και την πιο άρτια αξιοποίησή τους.
Το μενού είναι κάτι παραπάνω από πλήρες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γίνεται υπερβολικό, περιλαμβάνοντας προτάσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα του είδους: Από όστρακα, αλίπαστα και καπνιστά θαλασσινά μέχρι φρέσκα ψάρια και μεζέδες.
Από τα πρώτα ορεκτικά, όπως η ψαρόσουπα, το πεντανόστιμο καρπάτσιο χταποδιού με ντοματίνια, κάππαρη και μαγιονέζα wasabi -που έχει ενδιαφέρουσες εντάσεις και φινετσάτη γεύση- ή η αχινοσαλάτα, αντιλαμβάνεται κάποιος το τι ακριβώς συμβαίνει εδώ και το πώς η ποιότητα παντρεύεται με το μεράκι και τη δημιουργικότητα. Άξια αναφοράς η ελληνική σαλάτα με ντοματίνια, ταλιατέλες από αγγούρι και κρέμα φέτας όπως και η ταραμοσαλάτα με αυγά σολομού.
Στα highlights δεν θα μπορούσαν να μην συμπεριληφθούν και ο τραχανάς με τις καραβίδες, το καλαμάρι με καπνιστή πάπρικα και τσορίθο και το λιαστό, ψητό στα κάρβουνα, χταπόδι. Όλα τα παραπάνω, παίζουν το ρόλο μίας τέλειας εισαγωγής, πριν φτάσουν στο τραπέζι τα πραγματικά "βαριά χαρτιά" του εστιατορίου, που είναι τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, σε ένα μεγάλο εύρος που εκτείνεται από φαγκρί, συναγρίδα και σκαθάρι μέχρι μπαρμπούνι, καλαμάρι, αστακό και σουπιά.
Τέλος, στα αδιαμφισβήτητα plus του το φιλικό service και η πολύ καλή αναλογία ποιότητας-τιμής.
Info
Ποσειδώνος 14, Βούλα
Τηλ. 210 8990152
akrovoli.gr
Facebook: Akrovoli Restaurant & Oyster Bar
Instagram: @akrovolivoula
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Όλα όσα τρώνε και πίνουν στο The Gentlemen του Guy Ritchie
Η κορυφαία σειρά του Netflix αυτή τη στιγμή, περιλαμβάνει μπόλικο και εκλεπτυσμένο φαγοπότι.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΜία γευσιγνωσία 'Μπουκιά και συγχώριο' στο Iama
Ηλίας Μαμαλάκης και Ηλίας Σκουλάς ενώνουν τις δυνάμεις τους το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου, στο δημοφιλές μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΗ διαδρομή της λαγάνας στο σήμερα
Καμία Καθαρή Δευτέρα δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς αυτήν.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςΕγκλήματα κατά της ιταλικής κουζίνας
Μία έρευνα αποκαλύπτει όλα όσα θα έκαναν τον Massimo Bottura να ξαναγυρίσει στη Νομική και τον Dario Cecchini να γίνει vegan.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας μίνι οδηγός για εστιατόρια και ταβέρνες για όλη τη Σαρακοστή
Ό,τι πρέπει για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής.
Το θρυλικό Château de Beaucastel στη Μεγάλη Βρεταννία
Ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων στο εμβληματικό αθηναϊκό σποτ.
Γραφει Μπαμπης Δουκας