
Ακροβόλι: Εκλεκτή ψαροφαγία στα νότια προάστια
Η αυθεντική θαλασσινή κουζίνα έχει την τιμητική της στην Βούλα.

Σε έναν μικρό πεζόδρομο της Βούλας, το Ακροβόλι ισορροπεί ανάμεσα στην παραδοσιακή ψαροταβέρνα και το δημιουργικό εστιατόριο ψαροφαγίας, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί σύγχυση ως αυτό που πραγματικά υπηρετεί: Μία κουζίνα νόστιμη, εμπνευσμένη και άκρως θαλασσινή. Το όνομά του προέρχεται από το ομώνυμο μολυβένιο βαρίδι στην άκρη της πετονιάς που την οδηγεί στο βυθό της θάλασσας και σε μέρη όπου το εκάστοτε "θήραμα" ψάχνει το δόλωμα.
Σε έναν προσεγμένο και φιλόξενο χώρο λοιπόν, τον πρώτο λόγο έχουν καλοφτιαγμένα πιάτα που βασίζονται αφενός στην θαυμάσια πρώτη ύλη και αφετέρου στην άψογη επεξεργασία τους από τους Ξενοφώντα Κατσιμαγκλή, Μίλτο Γιάννου και Παναγιώτη Λιατόπουλο - όλοι τους με μεγάλη εμπειρία στους θησαυρούς της θάλασσας και την πιο άρτια αξιοποίησή τους.


Το μενού είναι κάτι παραπάνω από πλήρες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γίνεται υπερβολικό, περιλαμβάνοντας προτάσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα του είδους: Από όστρακα, αλίπαστα και καπνιστά θαλασσινά μέχρι φρέσκα ψάρια και μεζέδες.
Από τα πρώτα ορεκτικά, όπως η ψαρόσουπα, το πεντανόστιμο καρπάτσιο χταποδιού με ντοματίνια, κάππαρη και μαγιονέζα wasabi -που έχει ενδιαφέρουσες εντάσεις και φινετσάτη γεύση- ή η αχινοσαλάτα, αντιλαμβάνεται κάποιος το τι ακριβώς συμβαίνει εδώ και το πώς η ποιότητα παντρεύεται με το μεράκι και τη δημιουργικότητα. Άξια αναφοράς η ελληνική σαλάτα με ντοματίνια, ταλιατέλες από αγγούρι και κρέμα φέτας όπως και η ταραμοσαλάτα με αυγά σολομού.

Στα highlights δεν θα μπορούσαν να μην συμπεριληφθούν και ο τραχανάς με τις καραβίδες, το καλαμάρι με καπνιστή πάπρικα και τσορίθο και το λιαστό, ψητό στα κάρβουνα, χταπόδι. Όλα τα παραπάνω, παίζουν το ρόλο μίας τέλειας εισαγωγής, πριν φτάσουν στο τραπέζι τα πραγματικά "βαριά χαρτιά" του εστιατορίου, που είναι τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, σε ένα μεγάλο εύρος που εκτείνεται από φαγκρί, συναγρίδα και σκαθάρι μέχρι μπαρμπούνι, καλαμάρι, αστακό και σουπιά.
Τέλος, στα αδιαμφισβήτητα plus του το φιλικό service και η πολύ καλή αναλογία ποιότητας-τιμής.

Info
Ποσειδώνος 14, Βούλα
Τηλ. 210 8990152
akrovoli.gr
Facebook: Akrovoli Restaurant & Oyster Bar
Instagram: @akrovolivoula
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα