Nobilis, κομψό και νόστιμο

Ένα ιδιαίτερο dining spot φέρνει το κάτι διαφορετικό στην Κηφισιά.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 21 Ιουλίου 2021

Κατά την περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, 'Nobilis' ήταν αυτός που είχε φτάσει στα αξίωμα του Υπάτου. Με την ευρύτερη έννοια του όρου ήταν ο 'ευγενής', με εξαιρετική ποιότητα χαρακτήρα και ανώτερο πνεύμα. Από τον συγκεκριμένο όρο αντλεί το όνομά του και το εστιατόριο του ξενοδοχείου SAY, στο Κεφαλάρι, που άνοιξε εδώ και λίγο καιρό τις πόρτες του. 

Το μέρος

Στον 4ο όροφο του ξενοδοχείου, ο έξοχα διαμορφωμένος χώρος χαρίζει ασυναγώνιστη πανοραμική θέα, ίσως μοναδική για την περιοχή της Κηφισιάς και αδιαμφισβήτητα αποτελεί ένα μοναδικό στο είδος του spot για ολόκληρα τα βόρεια προάστια. 

> Διάβασε ακόμη: Τέλεια μπαρ σε αθηναϊκές ταράτσες

Του αναγνωρίζω επιπροσθέτως πως καταφέρνει να σε κάνει να νιώσεις οικεία, σχεδόν αμέσως. Σε αυτό συμβάλλει φυσικά και το πολύ καλό service.

Το φαγητό

Η διακεκριμένη σεφ Κωνσταντίνα Φάκλαρη παρουσιάζει ένα δημιουργικό μεσογειακό μενού, που φροντίζει να συνδυάσει την ελληνική μαγειρική παράδοση με διεθνείς νότες, ποντάροντας φυσικά σε επιλεγμένες πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς.

Το θαλασσινό ταρτάρ εδώ -φτιάχνεται με ψάρι ημέρας- πλαισιώνεται με μαγιονέζα ρόκας, φράουλα και σαμπούκο ενώ το αντίστοιχο μοσχαρίσιο με καπνιστή μαγιονέζα, αυγοτάραχο, gel από raspberries, παστό κρόκο και ραπανάκι. Και στις δύο περιπτώσεις το τελικό αποτέλεσμα είναι φρέσκο και νόστιμο.

Nobilis, κομψό και νόστιμο
ΝΟΜΠΙΛΙΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑ 2

Από τις σαλάτες, εκείνη που ξεχωρίζει είναι η πράσινη με γκερεμέζι, φρούτα εποχής, φιστίκι Αιγίνης και βινεγκρέτ από γλυκό κρασί. 

Το απολαυστικό κριθαρότο με μελάνι σουπιάς με σουπιά σοτέ, καραβίδες, κουμκουάτ και λεμονοθύμαρο είναι ένα έξοχο πιάτο που λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος μέχρι να καταφθάσουν τα κυρίως στο τραπέζι.

ΝΟΜΠΙΛΙΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑ 3

Από τα τελευταία ξεχωρίζουν η καλοφτιαγμένη σφυρίδα με ριγανάτο πουρέ πατάτας, πράσινα φασόλια και σάλτσα ξινόγαλου με ramson καθώς και το rib eye Black Angus με πουρέ γλυκοπατάτας με περγαμόντο, καπνιστό αραντσίνι, σαφράν και σος Μπεαρνέζ.

ΝΟΜΠΙΛΙΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑ 4
ΝΟΜΠΙΛΙΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑ 5

Όλα τους, μπορούν να πλαισιωθούν από προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες κρασιών αλλά και μία ενδιαφέρουσα κάρτα cocktails με signatures και classics. Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως το μενού περιλαμβάνει gluten-free, vegetarian και vegan προτάσεις.

ΝΟΜΠΙΛΙΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑ 7

 

> Διάβασε ακόμη: Η απολαυστικά τολμηρή στροφή του Fuga στο Italenese

 


Info

SAY Hotel
Χαριλάου Τρικούπη 67 & Δηλιγιάννη, Κηφισιά
Τηλ. 2102201700
www.nobilis.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα εστιατόρια της νέας σεζόν

Το φρέσκο fine dining, η υψηλή κρεατοφαγία και οι αφίξεις-εκπλήξεις του φθινοπώρου.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το τέλειο αυγό ποσέ

Ακόμη και αυτοί που μισούν να μπαίνουν στην κουζίνα, μπορούν να τα καταφέρουν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Μία επική συνταγή για το καλύτερο cheeseburger

Η παγκόσμια ημέρα cheeseburger θα έπρεπε να γιορτάζεται καθημερινά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γουακαμόλε αλλά με αστέρι Michelin

Ένας ειδικός προτείνει την ιδανικότερη φόρμουλα για το κορυφαίο dip του πλανήτη με αφορμή τη σημερινή Guacamole Day.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Salonica Restaurant, όχι τυχαία ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας

Η σπουδαία δουλειά του Σωτήρη Ευαγγέλου επιβραβεύτηκε με έναν ακόμη Χρυσό Σκούφο.

Γραφει Μπαμπης Δουκας