
Nobilis, κομψό και νόστιμο
Ένα ιδιαίτερο dining spot φέρνει το κάτι διαφορετικό στην Κηφισιά.

Κατά την περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, 'Nobilis' ήταν αυτός που είχε φτάσει στα αξίωμα του Υπάτου. Με την ευρύτερη έννοια του όρου ήταν ο 'ευγενής', με εξαιρετική ποιότητα χαρακτήρα και ανώτερο πνεύμα. Από τον συγκεκριμένο όρο αντλεί το όνομά του και το εστιατόριο του ξενοδοχείου SAY, στο Κεφαλάρι, που άνοιξε εδώ και λίγο καιρό τις πόρτες του.
Το μέρος
Στον 4ο όροφο του ξενοδοχείου, ο έξοχα διαμορφωμένος χώρος χαρίζει ασυναγώνιστη πανοραμική θέα, ίσως μοναδική για την περιοχή της Κηφισιάς και αδιαμφισβήτητα αποτελεί ένα μοναδικό στο είδος του spot για ολόκληρα τα βόρεια προάστια.
> Διάβασε ακόμη: Τέλεια μπαρ σε αθηναϊκές ταράτσες
Του αναγνωρίζω επιπροσθέτως πως καταφέρνει να σε κάνει να νιώσεις οικεία, σχεδόν αμέσως. Σε αυτό συμβάλλει φυσικά και το πολύ καλό service.
Το φαγητό
Η διακεκριμένη σεφ Κωνσταντίνα Φάκλαρη παρουσιάζει ένα δημιουργικό μεσογειακό μενού, που φροντίζει να συνδυάσει την ελληνική μαγειρική παράδοση με διεθνείς νότες, ποντάροντας φυσικά σε επιλεγμένες πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς.
Το θαλασσινό ταρτάρ εδώ -φτιάχνεται με ψάρι ημέρας- πλαισιώνεται με μαγιονέζα ρόκας, φράουλα και σαμπούκο ενώ το αντίστοιχο μοσχαρίσιο με καπνιστή μαγιονέζα, αυγοτάραχο, gel από raspberries, παστό κρόκο και ραπανάκι. Και στις δύο περιπτώσεις το τελικό αποτέλεσμα είναι φρέσκο και νόστιμο.


Από τις σαλάτες, εκείνη που ξεχωρίζει είναι η πράσινη με γκερεμέζι, φρούτα εποχής, φιστίκι Αιγίνης και βινεγκρέτ από γλυκό κρασί.
Το απολαυστικό κριθαρότο με μελάνι σουπιάς με σουπιά σοτέ, καραβίδες, κουμκουάτ και λεμονοθύμαρο είναι ένα έξοχο πιάτο που λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος μέχρι να καταφθάσουν τα κυρίως στο τραπέζι.

Από τα τελευταία ξεχωρίζουν η καλοφτιαγμένη σφυρίδα με ριγανάτο πουρέ πατάτας, πράσινα φασόλια και σάλτσα ξινόγαλου με ramson καθώς και το rib eye Black Angus με πουρέ γλυκοπατάτας με περγαμόντο, καπνιστό αραντσίνι, σαφράν και σος Μπεαρνέζ.


Όλα τους, μπορούν να πλαισιωθούν από προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες κρασιών αλλά και μία ενδιαφέρουσα κάρτα cocktails με signatures και classics. Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως το μενού περιλαμβάνει gluten-free, vegetarian και vegan προτάσεις.

> Διάβασε ακόμη: Η απολαυστικά τολμηρή στροφή του Fuga στο Italenese
Info
SAY Hotel
Χαριλάου Τρικούπη 67 & Δηλιγιάννη, Κηφισιά
Τηλ. 2102201700
www.nobilis.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα