
Μία γαστρονομική εμπειρία με αρχή αλλά χωρίς τέλος στη Σαντορίνη
Ένα γευστικό ταξίδι που φέρνει κοντά εξαιρετικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και λιγότερο γνωστά συστατικά, με τις παραδοσιακές συνταγές και την σύγχρονη γαστρονομία.
Υιοθετώντας τη φιλοσοφία της παραδοσιακής μαγειρικής, των τοπικών προϊόντων και των φρέσκων συστατικών, το Mia’s που μόλις ξεκίνησε την λειτουργία του στην Οία της Σαντορίνης, προσφέρει απαράμιλλη φιλοξενία και σύγχρονα πιάτα γεμάτα άρωμα και συναίσθημα. Το μενού εξερευνά την Ελληνική κουζίνα, παρουσιάζοντας μια μεγάλη ποικιλία από γεύσεις που αντικατοπτρίζουν την αφθονία των ΠΟΠ προϊόντων της χώρας, συνδυασμένα με την δημιουργικότητα και τις μαγειρικές τεχνικές της Executive Chef Αυγερίας Σταπάκη.
Ένα γευστικό ταξίδι που φέρνει κοντά εξαιρετικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και λιγότερο γνωστά συστατικά, με τις παραδοσιακές συνταγές και την σύγχρονη γαστρονομία.
Για κάθε στιγμή και διάθεση
Η ημέρα ξεκινά από νωρίς στο Mia’s με ένα πρωινό που εμπνέεται από την Ελλάδα, ενώ κρατά μέσα του το πνεύμα του καλοκαιριού. Στο Mia’s Balcony σερβίρονται specialty coffees, φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί με τοματίνια ή ελληνικό γιαούρτι με χειροποίητη granola και μαρμελάδα βατόμουρο. Τα μοναδικά "Earlies” όπως το Bloody Mia συμπληρώνουν την εμπειρία του πρωινού.
Στο πιο διάσημο σημείο του νησιού για να απολαύσει κανείς το ξεχωριστό θέαμα της φύσης, το ηλιοβασίλεμα της Οίας και το απόλυτο αιγαιοπελαγίτικο μπλε, το Mia’s προσφέρει απρόσκοπτη θέα από τους εξωτερικούς χώρους του, το Mia’s Balcony και το Mia’s Belvedere.
Με αυτή τη θέα η ώρα είναι ιδανική για ένα από τα εμπνευσμένα cocktails της λίστας: Κλασσικά ποτά μπαίνουν στα σέικερ για να αποτελέσουν την βάση για νέα, συναρπαστικά κοκτέιλ με ελληνικές πινελιές όπως μαστίχα, χαμομήλι, Κίτρο Νάξου και άλλα γνωστά και λιγότερο γνωστά οινοπνευματώδη και συστατικά από την Ελλάδα.
Στη λίστα των signature ποτών θα βρείτε μεταξύ άλλων το "Mia’s Tai”, ένα δυνατό, γλυκό και με αρώματα ξηρών καρπών κοκτέιλ, και το "Sanoudou” με Skinos Μαστίχα, Ελληνικό γιαούρτι και τσίπουρο O/Purist να είναι ορισμένα από τα συστατικά του.
Οι εμπνευσμένες επιλογές του μενού ξεδιπλώνονται κατά τη διάρκεια του δείπνου και περιλαμβάνουν σεβίτσε τσιπούρας με καρπούζι, τραγανό μπαρμπούνι με Κους-Κους αλλά και Σιφνέικη ρεβιθάδα με κουρκουμά, τάρτα λευκής καπνιστής μελιτζάνας και πολλά ακόμα πιάτα. Όλα έχουν εμφανή την φαντασία της σεφ σε κάθε στάδιο. Μέσα από την ανοικτή κουζίνα η σεφ Έλλη Μιτράι βγάζει τα πιάτα που παίρνουν έμπνευση από την Ελλάδα, με έμφαση στα προϊόντα της εποχής και τις τοπικές πρώτες ύλες και συστατικά.
Η εντυπωσιακή λίστα κρασιού στο Mia’s συμπληρώνει την συνολική εμπειρία. Με περισσότερες από 270 ετικέτες από όλο τον κόσμο και εστιάζοντας στη μοναδικότητα της Σαντορίνης με την τοπική της ποικιλία, το Ασύρτικο, οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι, όπως επίσης και οι προτάσεις για ιδιαίτερες φιάλες και κομψά αφρώδη ή σαμπάνιες. Τη λίστα κρασιού δημιούργησε ο σύμβουλος κρασιού και sommelier Άρης Σκλαβενίτης, η οποία περιλαμβάνει και πολλές επιλογές σε ποτήρι.
Μία και Μοναδική
Κάτι μοναδικό που αναφέρεται σε όλες τις αξίες που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα και την ιστορία του Mia’s: Μία ανάμνηση, μία ιδέα… Μία και μοναδική Σαντορίνη… Αληθινή φιλοξενία, μαγευτική θέση πάνω από την Καλντέρα, ξεχωριστά μεσογειακά προϊόντα και γεύσεις…Όλα αυτά τα στοιχεία που πλαισιώνουν την Μία και Μοναδική εμπειρία στο Mia’s.
> Διάβασε ακόμη: Η απολαυστικά τολμηρή στροφή του Fuga στο Italenese
Το εστιατόριο Mia’s παράλληλα αποτίνει και φόρο τιμής στην Μαρία, γιαγιά της ιδιοκτήτριας που κατάγεται από την Οία - το Μία είναι το υποκοριστικό της. Σύζυγος και κόρη δύο μεγάλων γιατρών που έζησαν για να βοηθούν τους ανθρώπους της Οίας, αγαπά την Οία πολύ, γι΄αυτό και επέστρεφε στο νησί ξανά και ξανά σε όλη της τη ζωή.
Info
Οία, Σαντορίνη
Τηλ. 22860 72072
mias.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα