Το Senta φέρνει μία διαφορετική ιαπωνική κουζίνα στο κέντρο της Αθήνας

Ο σεφ Νίκος Πολιτάκος αναλαμβάνει να μας ξεναγήσει στον κόσμο της ιαπωνικής γαστρονομίας.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 07 Σεπτεμβρίου 2021

Η ιαπωνική κουζίνα δεν αρχίζει και τελειώνει με το σούσι (όσο κι αν αυτό παραμένει ένας από τους χαρακτηριστικότερους εκπροσώπους της σε mainstream επίπεδο). Είναι κάτι πολύ περισσότερο και αυτό ακριβώς φιλοδοξεί να δείξει με τον νοστιμότερο τρόπο ο εξαιρετικά αξιόλογος σεφ Νίκος Πολιτάκος  (που γνωρίζεις από το Kinjo). Ο τελευταίος συνεργάζεται με την ομάδα του Δειπνοσοφιστήριον και μαζί παρουσιάζουν προσεχώς (αναμένεται στα τέλη Σεπτεμβρίου) το Senta.

Πρόκειται για το νέο ιαπωνικό εστιατόριο του ομίλου και το πρώτο που πατά πάνω στη συγκεκριμένη γαστρονομική κουλτούρα. Παράλληλα, πιστοποιείται έτσι η δυναμική πορεία που ακολουθεί εσχάτως το Δειπνοσοφιστήριον, μετά φυσικά από το περιβόητο Delta που άνοιξε τις πόρτες του το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ.

Senta όπως λέμε κέντρο

Το όνομα του νέου εστιατορίου μεταφράζεται από τα ιαπωνικά ως "κέντρο" και καταδεικνύει το γεωγραφικό σποτ στο οποίο θα βρίσκεται το Senta. Πιο συγκεκριμένα, έρχεται στη Στοά Σπύρου Μήλιου και στο σημείο που υπήρχε το Salon de Bricolage.

Το Senta φέρνει μία διαφορετική ιαπωνική κουζίνα στο κέντρο της ΑθήναςO Νίκος Πολιτάκος μαθήτευσε δίπλα σε κορυφαίους επαγγελματίες. Ως γνήσιος πολίτης του κόσμου ταξίδεψε πολύ και το ειλικρινές ενδιαφέρον του για την ασιατική και ιδιαίτερα την ιαπωνική κουζίνα τον οδήγησε ως εκεί, όπου μυήθηκε στην αυθεντικότητα και τη γευστική διαύγεια της γαστρονομίας του Ανατέλλοντος Ηλίου. 

Στο Senta, θα δημιουργεί ιαπωνικά πιάτα με αναφορές από άλλες διεθνείς κουζίνες, σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι που κυμαίνεται ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση.

Όσον αφορά το χώρο, ο σχεδιασμός και η κατασκευή του έγιναν από την εταιρεία Qproject.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος

5 συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα

Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Napul’è όπως λέμε Italiano Vero

Μάγκυ Ταµπακάκη και Francesco "Ciccio" Granata σε µεταφέρουν γευστικά µέχρι την Ιταλία, δικαιολογώντας κάθε φορά απόλυτα τη φήµη του εστιατορίου της Βάρης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας