Salonica Restaurant, όχι τυχαία ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας

Η σπουδαία δουλειά του Σωτήρη Ευαγγέλου επιβραβεύτηκε με έναν ακόμη Χρυσό Σκούφο.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 15 Σεπτεμβρίου 2021

Με θέα στο Θερμαϊκό και τον Όλυμπο, μέσα από τις μεγάλες τζαμαρίες του ή από το Salonica Garden -που θυμίζει κομψό κήπο πάνω στη θάλασσα- όταν ο καιρός το επιτρέπει, το Salonica Restaurant θεωρείται δικαίως ένα από τα γαστρονομικά σημεία αναφοράς της συμπρωτεύουσας.

Τη σπουδαία δουλειά που γίνεται σε αυτό πιστοποιεί άλλωστε και βραβείο Χρυσού Σκούφου για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά την τελετή της περασμένη Δευτέρας. Η εστιατορική άνθηση σε σημαντικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς όπως η Θεσσαλονίκη, επισφραγίστηκε για ακόμη μία χρονιά - το Salonica Restaurant του Makedonia Palace μάλιστα είναι το μοναδικό γευστικό σποτ στην πόλη που αποκτά Χρυσό Σκούφο - υπάρχουν βέβαια αρκετά ακόμη αξιόλογα που απέσπασαν Top Notch.

Salonica Restaurant, όχι τυχαία ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας
SALONICA RESTAURANT 1

Ο άνθρωπος που κρατά τα ηνία στην κουζίνα του είναι ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου, ο οποίος έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στον μαγειρικό κόσμο. Έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα (μεταξύ άλλων στο πλευρό του Alain Ducasse αλλά και στη "Μεγάλη Βρεταννία") προτείνει μία γευστική εμπειρία με χαρακτήρα, καθαρότητα και αισθητική. Παραμένει πάντοτε όμως λάτρης και υπερασπιστής της πρώτης ύλης, την οποία φροντίζει να επεξεργάζεται με σεβασμό και δημιουργικότητα όσον αφορά το πεδίο της ανάδειξής της, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 


Info

Μ. Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη 
Τηλ.  2310 897176

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Για brunch, στο μέρος που δημιούργησε την τάση στην Αθήνα

Από το Σάββατο 16 Οκτωβρίου και κάθε Σαββατοκύριακο, το brunch σερβίρεται και πάλι στα εστιατόρια NEW Taste και Art Lounge του NEW Hotel με ανανεωμένο μενού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Drakoulis Dry & Raw, κορυφαίο κρέας (και) στην Κηφισιά

Ο Στράτος Δρακούλης βάζει την υπογραφή του στη νέα καρνιβορική πρόταση των ΒΠ.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γιατί το Noma αναδείχθηκε καλύτερο εστιατόριο του πλανήτη

Οι λόγοι που οδήγησαν το γαστρονομικό project του René Redzepi στην κορυφή του γαστρονομικού κόσμου για το 2021.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το τέλειο αυγό ποσέ

Ακόμη και αυτοί που μισούν να μπαίνουν στην κουζίνα, μπορούν να τα καταφέρουν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας