Τα εστιατόρια που γνωρίζουν από καλό κρέας
Τα εστιατόρια των Tasty Awards 2022 στην κατηγορία 100% Meat.
Ποιο κομμάτι είναι το flank και ποια η διαφορά του με το rib eye; (καμία σχέση..) Πόσο πρέπει να ψηθεί ένα τέλειο κομμάτι skirt για να αναδειχθεί η νοστιμιά του; Τα ερωτήματα είναι πολλά και το ενδιαφέρον της πόλης μεγάλο γύρω από θέματα εξελιγμένης κρεατοφαγίας. Πάντα το καλό κρέας είχε τους φανατικούς του οπαδούς και τα δικά του στέκια. Τα τελευταία χρόνια όμως έγινε αυτό που λέμε "τάση” με το ένα μετά το άλλο τα εξειδικευμένα εστιατόρια να γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.
Σήμερα στην Αθήνα έχουμε πλέον πολλές και αξιόλογες επιλογές. Μπορούμε να βρούμε στα μενού των εστιατορίων μας τα πάντα: από τα πιο κλασικά ελληνικά πιάτα με κρέας (προβατίνα) ελαφρώς πειραγμένα (με πουρέ λαχανικών) μέχρι τα πιο διαχρονικά της γαλλικής κουζίνας (πιπεράτο φιλέτο) ή και τα πιο δημιουργικά που παντρεύουν τεχνικές και υλικά από διάφορα σημεία του πλανήτη (γύρος kobe με ταχίνι).
Στα φετινά Tasty Awards συμμετέχουν πραγματικά τα top κρεατοφαγικά εστιατόρια της Αθήνας. Η επιλογή δε είναι εύκολη, καθώς πρόκειται για εξαιρετικές περιπτώσεις, για επιχειρήσεις που καταξιωμένες στη συνείδηση του κοινού κάποιες με πολλές διακρίσεις και φήμη από το εξωτερικό και άλλες που έβαλαν γειτονιές της Αθήνας στον χάρτη και έμαθαν πολλούς να τρώνε κρέας. Εμείς όπως και να έχει θα ψηφίσουμε το αγαπημένο μας.
Ψηφίζουμε τώρα στο: https://www.tasty-guide.gr/voting/100-meat
Tasty Awards 2022
Υπό την αιγίδα: Περιφέρεια Αττικής
Χορηγοί:
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα