Steak Alive: Στον Κορυδαλλό ξέρουν (και) από πολύ καλό κρέας
Μία επίσκεψη στο meat restaurant του Κορυδαλλού δε θα σε απογοητεύσει ποτέ.
Εδώ και λίγα χρόνια, οι λάτρεις της καρνιβορικής γαστρονομίας έχουν βάλει μία πινέζα στον χάρτη του καλού κρέατος στην Αθήνα στη γειτονιά του Κορυδαλλού. Βλέπεις, το Steak Alive είναι από μόνο του ένας πολύ νόστιμος λόγος για να βρεθείς στα πέριξ του Πειραιά.
Στο σωστό μέρος για καλό κρέας
Εκεί όπου η οδός Κρήτης συναντά εκείνη του Αγίου Γεωργίου, το όμορφα διατηρημένο νεοκλασικό των '30s, με τις art deco γραμμές, το ασπρόμαυρο πλακάκι και τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες, δε χρειάζεται πολύ χρόνο για να κεντρίσει την προσοχή σου, ενώ σχεδόν αμέσως θα νιώσεις εξαιρετικά οικεία στους χώρους του.
Το vibe είναι ευχάριστο, το service εξαιρετικό και γενικότερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να περάσεις κάτι παραπάνω από ευχάριστα το χρόνο σου εδώ. Αλλά η αληθινή εμπειρία του Steak Alive ξεκινά από την πρώτη στιγμή που κάποιο ή κάποια από τα εδέσματά του θα προσγειωθούν στο τραπέζι σου.
Αρχικά, τα ευφάνταστα ορεκτικά και οι δροσερές σαλάτες του. Και έπειτα, η κρεάτινη όψη του νομίσματος που είναι άλλωστε και το βαρύ χαρτί του εστιατορίου.
Οι μοσχαρίσιες κοπές (hanger, picanha, T-bone, μάγουλα, Tomahawk κ.α.) καλύπτουν και με το παραπάνω τις απαιτήσεις και του πιο θαρραλέου κρεατοφάγου, ενώ την προσοχή σου αξίζουν και τα πληθωρικά burgers.
Στα plus και η πολύ προσεκτικά επιλεγμένη λίστα των κρασιών, όπως επίσης και τα καλοφτιαγμένα γλυκά.
Info
Κρήτης 23 & Αγίου Γεωργίου 76, Κορυδαλλός
Τηλ. 210 4952000
Facebook: STEAK ALIVE
Instagram: steakaliveathens
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση
Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης Δουκας