
Προβατίνα και γουρ(ου)νοπούλα σε εκδοχή Po’ Boys για την Τσικνοπέμπτη
Το smoker δε σβήνει ποτέ στου Ψυρρή.
Τί συνδέει τον Αμερικάνικο Νότο με την Ελλάδα; Εκτός από το Po’ Boys που φέρνει τους δύο προορισμούς κοντά, η απάντηση είναι η Τσικνοπέμπτη. Το κρέας έχει την τιμητική του και το Po’ Boys δε θα μπορούσε να απουσιάζει από την παραδοσιακή γαστρονομική φιέστα. Στο φετινό μενού πρωταγωνιστούν η προβατίνα και η γουρουνοπούλα σε εκδοχή Po’ Boys.
Κατευθείαν από το smoker, το κρέας καπνίζεται για 10 ώρες πριν προσγειωθεί στο πιάτο σε μερίδα ή ανάμεσα σε λαχταριστά ψωμάκια burger ή Po’ Boy.
Τα "κλασσικά" συνοδευτικά της ημέρας αντικαθίστανται από White BBQ, καραμελωμένα κρεμμύδια, καπνιστή ketchup και λιωμένα τυριά (για τη γουρονοπούλα) και από Dijonnaise mayo, κρέμα μετσοβόνε, γλάσο από Bourbon και ρόκα baby (για την προβατίνα).


Tα Tsiknopempti Σπέσιάλς συμπληρώνονται από extra πιάτα to share όπως πατάτες φούρνου με πικάντικο καπνιστό χοιρινό λουκάνικο, καραμελωμένα κρεμμύδια και κασέρι Ξάνθης, πεϊνιρλί στα κάρβουνα με κασέρι Ξάνθης, σουτζούκι και πικάντικη σάλτσα από ψητή πιπεριά Φλωρίνης και elotes - ψητό καλαμπόκι στα κάρβουνα, με κρέμα από chili, lime πάπρικα, σκόρδο και μαλακό τυρί.
Όσο για τη μπύρα, ο μακρύς κατάλογος με 40 ετικέτες από ελληνικές μικροζυθοποιίες είναι το καλύτερο pairing για την ημέρα.
Ρίξε μία ματιά και στο μενού:

Info
Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή
Tηλ. 210 3234672 - 210-323467
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα