Προβατίνα και γουρ(ου)νοπούλα σε εκδοχή Po’ Boys για την Τσικνοπέμπτη

Το smoker δε σβήνει ποτέ στου Ψυρρή.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 21 Φεβρουαρίου 2022

Τί συνδέει τον Αμερικάνικο Νότο με την Ελλάδα; Εκτός από το Po’ Boys που φέρνει τους δύο προορισμούς κοντά, η απάντηση είναι η Τσικνοπέμπτη. Το κρέας έχει την τιμητική του και το Po’ Boys δε θα μπορούσε να απουσιάζει από την παραδοσιακή γαστρονομική φιέστα. Στο φετινό μενού πρωταγωνιστούν η προβατίνα και η γουρουνοπούλα σε εκδοχή Po’ Boys.

Κατευθείαν από το smoker, το κρέας καπνίζεται για 10 ώρες πριν προσγειωθεί στο πιάτο σε μερίδα ή ανάμεσα σε λαχταριστά ψωμάκια burger ή Po’ Boy.

Προβατίνα και γουρ(ου)νοπούλα σε εκδοχή Po’ Boys για την Τσικνοπέμπτη

Τα "κλασσικά" συνοδευτικά της ημέρας αντικαθίστανται από White BBQ, καραμελωμένα κρεμμύδια, καπνιστή ketchup και λιωμένα τυριά (για τη γουρονοπούλα) και από Dijonnaise mayo, κρέμα μετσοβόνε, γλάσο από Bourbon και ρόκα baby (για την προβατίνα).

PO BOYS ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 2022 1
PO BOYS ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 2022 3

Tα Tsiknopempti Σπέσιάλς συμπληρώνονται από extra πιάτα to share όπως πατάτες φούρνου με πικάντικο καπνιστό χοιρινό λουκάνικο, καραμελωμένα κρεμμύδια και κασέρι Ξάνθης, πεϊνιρλί στα κάρβουνα με κασέρι Ξάνθης, σουτζούκι και πικάντικη σάλτσα από ψητή πιπεριά Φλωρίνης και elotes - ψητό καλαμπόκι στα κάρβουνα, με κρέμα από chili, lime πάπρικα, σκόρδο και μαλακό τυρί.

Όσο για τη μπύρα, ο μακρύς κατάλογος με 40 ετικέτες από ελληνικές μικροζυθοποιίες είναι το καλύτερο pairing για την ημέρα.

Ρίξε μία ματιά και στο μενού:

PO BOYS ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 2022 5

 


Info

Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή
Tηλ. 210 3234672 - 210-323467

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος