Προβατίνα και γουρ(ου)νοπούλα σε εκδοχή Po’ Boys για την Τσικνοπέμπτη
Το smoker δε σβήνει ποτέ στου Ψυρρή.
Τί συνδέει τον Αμερικάνικο Νότο με την Ελλάδα; Εκτός από το Po’ Boys που φέρνει τους δύο προορισμούς κοντά, η απάντηση είναι η Τσικνοπέμπτη. Το κρέας έχει την τιμητική του και το Po’ Boys δε θα μπορούσε να απουσιάζει από την παραδοσιακή γαστρονομική φιέστα. Στο φετινό μενού πρωταγωνιστούν η προβατίνα και η γουρουνοπούλα σε εκδοχή Po’ Boys.
Κατευθείαν από το smoker, το κρέας καπνίζεται για 10 ώρες πριν προσγειωθεί στο πιάτο σε μερίδα ή ανάμεσα σε λαχταριστά ψωμάκια burger ή Po’ Boy.
Τα "κλασσικά" συνοδευτικά της ημέρας αντικαθίστανται από White BBQ, καραμελωμένα κρεμμύδια, καπνιστή ketchup και λιωμένα τυριά (για τη γουρονοπούλα) και από Dijonnaise mayo, κρέμα μετσοβόνε, γλάσο από Bourbon και ρόκα baby (για την προβατίνα).
Tα Tsiknopempti Σπέσιάλς συμπληρώνονται από extra πιάτα to share όπως πατάτες φούρνου με πικάντικο καπνιστό χοιρινό λουκάνικο, καραμελωμένα κρεμμύδια και κασέρι Ξάνθης, πεϊνιρλί στα κάρβουνα με κασέρι Ξάνθης, σουτζούκι και πικάντικη σάλτσα από ψητή πιπεριά Φλωρίνης και elotes - ψητό καλαμπόκι στα κάρβουνα, με κρέμα από chili, lime πάπρικα, σκόρδο και μαλακό τυρί.
Όσο για τη μπύρα, ο μακρύς κατάλογος με 40 ετικέτες από ελληνικές μικροζυθοποιίες είναι το καλύτερο pairing για την ημέρα.
Ρίξε μία ματιά και στο μενού:
Info
Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή
Tηλ. 210 3234672 - 210-323467
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Πανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςCupola, για dolce vita στο Παγκράτι
Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα
Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.
Γραφει Γιαννης Σπανος