Το Βαρούλκο σαλπάρει για Σαντορίνη

Με καπετάνιο, φυσικά, τον Λευτέρη Λαζάρου και λιμάνι προορισμού το Grace Hotel.

Το Grace Hotel στη Σαντορίνη, μέλος της Auberge Resorts Collection, αλλάζει τον γαστρονομικό χάρτη των Κυκλάδων καλωσορίζοντας φέτος το θρυλικό Βαρούλκο. Έχοντας πάντα έδρα τον Πειραιά και το Μικρολίμανο, το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο με καπετάνιο τον Λευτέρη Λαζάρου, σηκώνει πανιά και ταξιδεύει και στο Αιγαίο με προορισμό τη Σαντορίνη, συστήνοντας το Varoulko Santorini.

Το Βαρούλκο σαλπάρει για Σαντορίνη

Αναβαθμίζοντας την ασύγκριτη εμπειρία φιλοξενίας που προσφέρει το Grace Hotel, το Varoulko Santorini θα ανοίξει τις πόρτες του την Παρασκευή 15 Απριλίου, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας ξεχωριστής συνεργασίας. Πιστό στη φιλοσοφία του για καινοτόμα ελληνική κουζίνα, το εστιατόριο υπόσχεται να συστήσει στους επισκέπτες του νησιού συναρπαστικές γεύσεις στην πιο αγνή τους μορφή, με το Varoulko Santorini να αναδεικνύεται στον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό του Αιγαίου.

Το Βαρούλκο ταράζει τα νερά στη Σαντορίνη

Έχουν περάσει περισσότερες από τρεις δεκαετίες από το 1987, όταν το Βαρούλκο καλωσόρισε τους πρώτους του επισκέπτες στον Πειραιά και εγκαινίασε μια νέα εποχή για τη γαστρονομία της χώρας, επαναπροσδιορίζοντας την προσέγγιση ενός ολόκληρου έθνους γύρω από τα θαλασσινά.

Έκτοτε, χάρη στην έμπνευση και την πρωτοποριακή ματιά του, ο Λευτέρης Λαζάρου έχει διακριθεί διεθνώς, συγκεντρώνοντας πληθώρα βραβείων - μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν το αστέρι Michelin που κατέκτησε το 2002 και διατηρεί έως σήμερα, καθώς και οι 35 διακρίσεις στα ελληνικά βραβεία γαστρονομίας "Χρυσοί Σκούφοι” του Αθηνοράματος όπως και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.

Βαρούλκο Σαντορίνη 5
Βαρούλκο Σαντορίνη 4
Βαρούλκο Σαντορίνη 3

Φέτος, το Βαρούλκο λύνει κάβους από την ηπειρωτική χώρα και ξεκινά το νέο του ταξίδι στη Σαντορίνη, ανοίγοντας νέους δρόμους. H μοναδική κληρονομιά του εστιατορίου και το γνήσιο πάθος του σεφ για δημιουργία αγκυροβολούν στο Grace Hotel, ατενίζοντας τη σαγηνευτική θέα της Καλντέρας όσο η δυνατή ενέργεια του νησιού συμμαχεί με τη θαλασσινή γοητεία του Βαρούλκου και τη φρεσκάδα του αιγαιοπελαγίτικου αέρα για μια γευστική εμπειρία που ξυπνάει όλες τις αισθήσεις.

Με φόντο τη Σαντορίνη, αιώνιο σύμβολο της ελληνικής ομορφιάς, και την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα του Grace Hotel, τα εμβληματικά πιάτα του Βαρούλκου, όπως το καλαμάρι πέστο και η άλλοτε ταπεινή πεσκανδρίτσα, συμπληρώνουν ιδανικά τις high-end υπηρεσίες του ξενοδοχείου παρουσιάζοντας στο κοινό την τέχνη της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας.

Βαρούλκο Σαντορίνη 2

Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου, μιλώντας για τον νέο σταθμό του αγαπημένου του εστιατορίου, δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος για το καινούργιο ξεκίνημα. Το Βαρούλκο είναι το πρώτο μου παιδί, το οποίο μεγάλωσα με αγάπη και αφοσίωση. Τώρα, είμαι έτοιμος να γνωρίσω στον κόσμο το μικρότερο παιδί μου, το Varoulko Santorini και χαίρομαι που βρίσκουμε το νέο μας λιμάνι στο Grace Hotel, ένα ξενοδοχείο συνώνυμο της εξαιρετικής φιλοξενίας. Ακόμη είναι μεγάλη μου χαρά που "δένουμε” στη Σαντορίνη, ένα νησί με πλούσια γαστρονομική κληρονομιά και παράδοση, ένα νησί πηγή έμπνευσης με υπέροχα τοπικά προϊόντα".

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

#STYLEGUIDE BY CLODIST - SALE SHOPPING LIST

Kάθε μέρα οι editors του Esquire προτείνουν τις καλύτερες επιλογές στις εκπτώσεις από το Clodist.gr

Το denim jacket

Denim jacket με Teddy επένδυση, Scotch & Soda explore more

Το chino παντελόνι

Μπλε chino παντελόνι σε στενή γραμμή, Scotch & Soda explore more

Το πουλόβερ με τον γυριστό γιακά

Πουλόβερ με ιδιαίτερο ντιζάιν, Scotch & Soda explore more

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Εστιατόρια που αξίζουν αστέρι Michelin στα social media

Όταν ο Robert De Niro πήγε για γύρο στη Δράμα και άλλες ιστορίες γαστρονομικής τρέλας από τα accounts εστιατορίων.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

DB One: Το επόμενο καρνιβορικό hit της Αθήνας

Σύντομα όλοι θα μιλούν για το ολοκαίνουριο premium steak house της πόλης, με την υπογραφή του Ulas Tunc.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Tίποτα δε συγκρίνεται με τo mac n' cheese

Κρεμώδης υφή, τραγανή κρούστα και διαολεμένη γεύση. To σήμα κατατεθέν της αμερικανικής κουζίνας είναι απλό και ένοχα απολαυστικό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Μία 'νόστιμη' κουβέντα με τον Giovanni Scaraggi

Μία πρώτη γεύση από το ολόφρεσκο εστιατόριο των Άνω Πετραλώνων, υπό την καθοδήγηση του σεφ πατρόν από το Μπάρι.