
4 χρόνια Alficon
Το Alficon γιορτάζει τα 4 χρόνια λειτουργίας του με 4 μοναδικά events.
Πίσω στις αρχές του 2018 οι νεαροί και εξαιρετικά ταλαντούχοι Έλβι Δημήτρης Ζύμπα και Νίκος Βοργιάς ένωναν τις δυνάμεις και παρουσίαζαν στο εστιατορικό κοινό της Αθήνας το Alficon. Το εστιατόριο άνοιξε τις πόρτες του σε ένα από τα πιο under the radar σημεία της πόλης, στον πεζόδρομο της Ηρώνδα (ένα μικρό πέρασμα με ιδιαίτερο χαρακτήρα ανάμεσα από το Καλλιμάρμαρο και την πλατεία Προσκόπων), στεγαζόμενο σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό του 1890.
Το Alficon ακολουθώντας δημιουργικά μονοπάτια της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας και πατώντας πάντοτε επάνω στις απαρχές της εποχικότητας κατάφερε να φτάσει μέχρι και τον οδηγό Michelin.
Τώρα, αρκετά ώριμο και ασφαλώς νόστιμο, ετοιμάζεται για τα τέταρτα γενέθλιά του με μία σειρά από events. Συγκεκριμένα:
Wine Gathering
Κυριακή 20/3 | Ώρα: 18:00-22:00
Φίλος και συνεργάτης από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Alficon, ο άνθρωπος που αφουγκράστηκε εξαρχής τη φιλοσοφία του εστιατορίου και έδειξε τον δρόμο των κρασιών ήπιας παρέμβασης. Το Alficon υποδέχεται τον εραστή της ζωής, Πέρι Παναγιωτακόπουλο από το Wine Kiosk./ Wine Experience: 15 Ευρώ/Άτομο | Γευσιγνωσία Κρασιών.
Guest Chef Αλέξανδρος Κοσκινάς
Τετάρτη 23/03 | Ώρα 20:30
Special Menu: 70 Ευρώ/Άτομο (χωρίς κρασί) | 95 Ευρώ/Άτομο (με κρασί)

Cocktail Gathering
Κυριακή 27/03 | Ώρα 18:00-22:00
Το Alficon καλωσορίζει τα παιδιά από το 'Bar in Front of the Bar' οι οποίοι έρχονται στο χώρο με 4 Signature Cocktails./ Bar in Front of the Bar Cocktail Experience: 10 Ευρώ/Cocktail
Dine in Athens
Από Τρίτη 29/03 έως Κυριακή 17/04.
Guest Executive Pastry Chef: Μπάμπης Ζιντίλης
Σύντομα, θα λανσαριστεί και το νέο ανοιξιάτικο μενού.
Info
Ηρώνδα 8, Αθήνα
Τηλ. 216 9005059
alficonathens.com
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα