Ένα χρόνο μετά, το Smash’n Bun εξακολουθεί να σερβίρει επικά burgers

Στο Κολωνάκι και το Smash’n Bun, η διαβολεμένη γεύση συμβαδίζει με την εξαιρετική ποιότητα και τη συνέπεια.

Tην ίδια εποχή πέρυσι και εν μέσω του lockdown no.2, το Smash’n Bun άνοιξε τις πόρτες του στο Κολωνάκι και τον αριθμό 48 της Πατριάρχου Ιωακείμ. Η αλήθεια είναι πως παρά την περιρρέουσα και επικρατούσα (τότε) κατάσταση -ειδικά στα εστιατορικά δρώμενα της πόλης- συζητήθηκε αρκετά, δημιουργώντας αρκετά ισχυρό buzz (και) στα social media. Φυσικά, τα παραπάνω χτίστηκαν εξαιτίας του "προϊόντος" του: Μία άριστη εκδοχή του burger.

"Ο αρχικός στόχος ήταν να παρουσιαστεί μία αρκετά καλή πρόταση σε street food. Να γίνουν τα πάντα με πολύ μεγάλη προσοχή αλλά να μην ξεφεύγει το burger από αυτό που πραγματικά είναι" μου έλεγε τότε ο Μιχάλης Νουρλόγλου, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που έχει τη γενικότερη επιμέλεια του Smash’n Bun.

Ένα χρόνο μετά, το Smash’n Bun εξακολουθεί να σερβίρει επικά burgers

Και πράγματι, το γευστικό σποτ του Κολωνακίου έκανε τη διαφορά, το ίδιο εξακολουθεί να κάνει ακόμη, πάνω-κάτω 365 ημέρες από την πρώτη στιγμή που σέρβιρε τα λαχταριστά μπιφτεκόψωμά του. 

Burger όπως πουθενά αλλού...

Η χρήση dry aged κοπών (100% ελληνικός μοσχαρίσιος κιμά ωρίμανσης 40 ημερών, που ζυμώνεται μόνο με αλάτι σε μπάλα και στη συνέχεια πιέζεται δυνατά με ειδικές πρέσες πάνω στην καυτή επιφάνεια ψησίματος, μέχρι να αποκτήσει πάχος μόλις μισό εκατοστό), το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, το χειροποίητο bun από βιολογικό αλεύρι, τα βιολογικά προϊόντα (από το τυρί και τη ντομάτα μέχρι το μπέικον) και τα υπόλοιπα assets έστρεψαν -απολύτως δικαιολογημένα- στο Smash’n Bun και τα burgers του την προσοχή, για όλους τους σωστούς λόγους. Παράλληλα, έδωσαν αρκετούς πόντους αναβάθμισης και ποιότητας στην αθηναϊκή street food σκηνή.

...αλλά όχι μόνο αυτό

Εκτός από τα burgers ωστόσο -και πέρα από τις έξοχες τηγανητές πατάτες και γλυκοπατάτες- αξίζουν μερικές (μεγάλες) μπουκιές τα grilled-cheese sandwiches με τη χρυσαφένια κρούστα, το Wagyu dog (με χειροποίητο wagyu λουκάνικο, truffle mayo, μαρμελάδα μανιταριών, cheddar sauce και crispy κρεμμύδια) αλλά και το Korean fried chicken.

SMASH N' BUN ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ 3

Όλα τα παραπάνω μπορείς να τα συνδυάσεις με τις μπύρες της ελληνικής εταιρείας Strange Brew -άξιας εκπροσώπου του εγχώριου και άκρως ενδιαφέροντος craft κινήματος- στο μόνο pairing που έχει σημασία σε αυτές τις περιπτώσεις.

SMASH N' BUN ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ 2

Tip: Eιδικά για την περίοδο της Σαρακοστής, το Smash’n Bun έχει να σου προτείνει ένα γευστικότατο shrimp burger με φιλέτο γαρίδας, κρέμα αβοκάντο και λάχανο αρωματισμένο με lime, τσίλι, πράσινο μήλο και μυρωδικά.

Εναλλακτική πρόταση αποτελεί και η σταθερή vegan πρόταση του καταλόγου, το Yogi burger, με almond milk vegan bun, beyond meat patty, πίκλες iceberg, ketchup και garlic faux 'mayo'. Για το τελευταίο, δύσκολα θα πιστέψεις πως δεν περιέχει κρέας.

Αυτά. Δε χρειάζεσαι κάτι άλλο. Ίσως μόνο ένα λινκ της Wolt. Thank me later.

 


Info

Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι
Τηλ. 210 7249802

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας