
Στο Privilege (και) για φαγητό
Ο όρος club restaurant επαναπροσδιορίζεται, από εκείνους που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα.
Αρχικά, μία μεγάλη αλήθεια: Δύσκολα θα βρεις μέρη στην Αθήνα με τόσο εντυπωσιακή οπτική της πόλης σαν εκείνη του Privilege. Ειδικά μετά τις πρόσφατες τροποποιήσεις στη διαρρύθμιση του δημοφιλούς club restaurant στο Γκάζι, που ενισχύουν στο απόλυτο μίας ούτως ή άλλως πολύ δυνατή εμπειρία. Τόσο διασκέδασης όσο και γεύσης.
Στο πρώτο κομμάτι δε χρειάζεται να πούμε πολλά καθώς ο Βασίλης Τσιλιχρήστος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Ο πολυτελής minimal χώρος με τους μαύρους γρανίτες, το σίδερο και τους καθρέπτες, τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και τις έντονες εικαστικές αναφορές αποτελεί την καλύτερη πίστα (εντός και εκτός εισαγωγικών) για να δημιουργήσεις αυτό που στο χωριό μου λένε nights to remember, για όλους τους γνωστούς λόγους που φέρνει μαζί του το brand.

Έπειτα, το φαγητό. Ο Νίκος Θωμάς είναι εκείνος που υπογράφει και ο Κώστας Τερζούδης αυτός που εκτελεί, σε μία κουζίνα που εύκολα χαρακτηρίζεται σύγχρονη και έξυπνη. Ακόμη ευκολότερα, μπορεί κανείς να τη συνδέσει με το γενικότερο concept.
Το καρπάτσιο λαβράκι με γογγύλι και αυγοτάραχο, το μοσχαρίσιο ταρτάρ σε μίνι burger με μία θαυμάσια σος και τα dumplings γαρίδας που καταφθάνουν σε μία αρωματική tom yum σούπα είναι αυτά που σηματοδοτούν ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα ενώ το πληθωρικό παστίτσιο -βασικά, η προσομοίωσή του με ριγκατόνι, ραγού μοσχαριού, μπεσαμέλ και γραβιέρα- θα ικανοποιήσει πλήρως τόσο τους fans της pasta όσο και εκείνους του μάλλον πιο διάσημου σπιτικού ελληνικού φαγητού.


Προχωρώντας στα βαριά χαρτιά του τραπεζιού, το έξοχα ψημένο ψάρι ημέρας (στην περίπτωσή μας, λαβράκι) με χόρτα, κουρκουμά και τερίνα πατάτας όπως επίσης και το ραβιόλι με ραγού πάπιας, μους κάστανου, μανιτάρια king oyster και αφρό παρμεζάνας θα κάνουν -και με το παραπάνω- τη δουλειά.
> Διάβασε ακόμη: Νόστιμα μέρη της Αθήνας για να φας τώρα
Σε πολύ καλό επίπεδο και η cocktail list που επιμελείται ο Σπύρος Μαρκαδάκης και πατά πάνω στα κλασικά, με twists που βασίζονται στην εποχικότητα.
Info
Βουτάδων 6, Γκάζι
Τηλ. 2289 200000, 6944 318834
privilegeathens.com
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Delifish by Trizoni στην ανανεωμένη Αγορά Μοδιάνο
Η Αγορά Μοδιάνο υποδέχεται το νέο concept store στην new age ψαροφαγία: το πολυαναμενόμενο Delifish.
Διπλή βράβευση για την Kayak στα Great Taste Awards 2023
Οι δύο επετειακές γεύσεις της Kayak που διακρίθηκαν στα Great Taste Awards 2023.
Απολαμβάνοντας τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας σε ειδική τιμή στις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2023
Τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας μας καλούν σε μία μεγάλη γευστική γιορτή.
Χρυσοί Σκούφοι 2023 | Τα πρόσωπα που έδωσαν το 'παρών'
Την επετειακή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους άτομα από τον καλλιτεχνικό, γαστρονομικό, επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο.
Οι νικητές των Χρυσών Σκούφων 2023
Δες τους νικητές των Χρυσών Σκούφων που απονεμήθηκαν την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στο Grand Ball Room του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρεταννία".
Στο Thomas 1971 Tavern ξυπνούν γευστικές μνήμες μιας άλλης εποχής
Αν αναρωτιέσαι πώς μπορεί να αναβιώσει η παραδοσιακή αστική ταβέρνα από τα 50s και μετά, τότε στο Κουκάκι θα λάβεις πειστικά νόστιμες απαντήσεις.
Γραφει Μπαμπης Δουκας