
Στο Privilege (και) για φαγητό
Ο όρος club restaurant επαναπροσδιορίζεται, από εκείνους που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα.

Αρχικά, μία μεγάλη αλήθεια: Δύσκολα θα βρεις μέρη στην Αθήνα με τόσο εντυπωσιακή οπτική της πόλης σαν εκείνη του Privilege. Ειδικά μετά τις πρόσφατες τροποποιήσεις στη διαρρύθμιση του δημοφιλούς club restaurant στο Γκάζι, που ενισχύουν στο απόλυτο μίας ούτως ή άλλως πολύ δυνατή εμπειρία. Τόσο διασκέδασης όσο και γεύσης.
Στο πρώτο κομμάτι δε χρειάζεται να πούμε πολλά καθώς ο Βασίλης Τσιλιχρήστος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Ο πολυτελής minimal χώρος με τους μαύρους γρανίτες, το σίδερο και τους καθρέπτες, τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και τις έντονες εικαστικές αναφορές αποτελεί την καλύτερη πίστα (εντός και εκτός εισαγωγικών) για να δημιουργήσεις αυτό που στο χωριό μου λένε nights to remember, για όλους τους γνωστούς λόγους που φέρνει μαζί του το brand.

Έπειτα, το φαγητό. Ο Νίκος Θωμάς είναι εκείνος που υπογράφει και ο Κώστας Τερζούδης αυτός που εκτελεί, σε μία κουζίνα που εύκολα χαρακτηρίζεται σύγχρονη και έξυπνη. Ακόμη ευκολότερα, μπορεί κανείς να τη συνδέσει με το γενικότερο concept.
Το καρπάτσιο λαβράκι με γογγύλι και αυγοτάραχο, το μοσχαρίσιο ταρτάρ σε μίνι burger με μία θαυμάσια σος και τα dumplings γαρίδας που καταφθάνουν σε μία αρωματική tom yum σούπα είναι αυτά που σηματοδοτούν ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα ενώ το πληθωρικό παστίτσιο -βασικά, η προσομοίωσή του με ριγκατόνι, ραγού μοσχαριού, μπεσαμέλ και γραβιέρα- θα ικανοποιήσει πλήρως τόσο τους fans της pasta όσο και εκείνους του μάλλον πιο διάσημου σπιτικού ελληνικού φαγητού.


Προχωρώντας στα βαριά χαρτιά του τραπεζιού, το έξοχα ψημένο ψάρι ημέρας (στην περίπτωσή μας, λαβράκι) με χόρτα, κουρκουμά και τερίνα πατάτας όπως επίσης και το ραβιόλι με ραγού πάπιας, μους κάστανου, μανιτάρια king oyster και αφρό παρμεζάνας θα κάνουν -και με το παραπάνω- τη δουλειά.
> Διάβασε ακόμη: Νόστιμα μέρη της Αθήνας για να φας τώρα
Σε πολύ καλό επίπεδο και η cocktail list που επιμελείται ο Σπύρος Μαρκαδάκης και πατά πάνω στα κλασικά, με twists που βασίζονται στην εποχικότητα.
Info
Βουτάδων 6, Γκάζι
Τηλ. 2289 200000, 6944 318834
privilegeathens.com
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα