Στο Privilege (και) για φαγητό

Ο όρος club restaurant επαναπροσδιορίζεται, από εκείνους που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα.

Αρχικά, μία μεγάλη αλήθεια: Δύσκολα θα βρεις μέρη στην Αθήνα με τόσο εντυπωσιακή οπτική της πόλης σαν εκείνη του Privilege. Ειδικά μετά τις πρόσφατες τροποποιήσεις στη διαρρύθμιση του δημοφιλούς club restaurant στο Γκάζι, που ενισχύουν στο απόλυτο μίας ούτως ή άλλως πολύ δυνατή εμπειρία. Τόσο διασκέδασης όσο και γεύσης. 

Στο πρώτο κομμάτι δε χρειάζεται να πούμε πολλά καθώς ο Βασίλης Τσιλιχρήστος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Στο Privilege (και) για φαγητό

Ο πολυτελής minimal χώρος με τους μαύρους γρανίτες, το σίδερο και τους καθρέπτες, τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και τις έντονες εικαστικές αναφορές αποτελεί την καλύτερη πίστα (εντός και εκτός εισαγωγικών) για να δημιουργήσεις αυτό που στο χωριό μου λένε nights to remember, για όλους τους γνωστούς λόγους που φέρνει μαζί του το brand. 

PRIVILEGE ATHENS 2022 4

Έπειτα, το φαγητό. Ο Νίκος Θωμάς είναι εκείνος που υπογράφει και ο Κώστας Τερζούδης αυτός που εκτελεί, σε μία κουζίνα που εύκολα χαρακτηρίζεται σύγχρονη και έξυπνη. Ακόμη ευκολότερα, μπορεί κανείς να τη συνδέσει με το γενικότερο concept.

Το καρπάτσιο λαβράκι με γογγύλι και αυγοτάραχο, το μοσχαρίσιο ταρτάρ σε μίνι burger με μία θαυμάσια σος και τα dumplings γαρίδας που καταφθάνουν σε μία αρωματική tom yum σούπα είναι αυτά που σηματοδοτούν ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα ενώ το πληθωρικό παστίτσιο -βασικά, η προσομοίωσή του με ριγκατόνι, ραγού μοσχαριού, μπεσαμέλ και γραβιέρα- θα ικανοποιήσει πλήρως τόσο τους fans της pasta όσο και εκείνους του μάλλον πιο διάσημου σπιτικού ελληνικού φαγητού.

PRIVILEGE ATHENS 2022 1
PRIVILEGE ATHENS 2022 3

Προχωρώντας στα βαριά χαρτιά του τραπεζιού, το έξοχα ψημένο ψάρι ημέρας (στην περίπτωσή μας, λαβράκι) με χόρτα, κουρκουμά και τερίνα πατάτας όπως επίσης και το ραβιόλι με ραγού πάπιας, μους κάστανου, μανιτάρια king oyster και αφρό παρμεζάνας θα κάνουν -και με το παραπάνω- τη δουλειά. 

> Διάβασε ακόμη: Νόστιμα μέρη της Αθήνας για να φας τώρα

Σε πολύ καλό επίπεδο και η cocktail list που επιμελείται ο Σπύρος Μαρκαδάκης και πατά πάνω στα κλασικά, με twists που βασίζονται στην εποχικότητα.

 

 


Info

Βουτάδων 6, Γκάζι
Τηλ. 2289 200000, 6944 318834
privilegeathens.com

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας