The Athenian House: Jerome Serres και Γιάννης Μπαξεβάνης μαζί στην Σαντορίνη

Γαστρονομικές κορυφώσεις και πρωτόγνωρες γευστικές εμπειρίες με φόντο την Καλντέρα.

Το διακεκριμένο ως 50 Best Discovery Restaurant, The Athenian House στην Σαντορίνη, εγκαινιάζει την 7η σεζόν του καλωσορίζοντας ένα από τα σημαντικότερα γαστρονομικά δίδυμα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, τους Jerome Serres και Γιάννη Μπαξεβάνη.

The Athenian House: Jerome Serres και Γιάννης Μπαξεβάνης μαζί στην Σαντορίνη

Με φόντο την ασύγκριτη καλντέρα στο Ημεροβίγλι, το The Athenian House έχοντας ήδη αναχθεί σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό για το νησί της Σαντορίνης, δεν σταματά να εξελίσσεται και για το 2022 παραδίδει τα ηνία της κουζίνας του στον πολυβραβευμένο Έλληνα σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη και τον βραβευμένο 3 φορές με αστέρι Michelin Jerome Serres.

Συνάντηση κορυφής

Οι δύο σπουδαίοι σεφ, έχοντας κερδίσει επάξια τον τίτλο των απόλυτων ανανεωτών της ελληνικής κουζίνας, φέτος το καλοκαίρι ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και μαζί δίνουν νέα πνοή σε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές.

ΖΕΡΟΜ ΣΕΡΕΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ THE ATHENIAN HOUSE 43
ΖΕΡΟΜ ΣΕΡΕΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ THE ATHENIAN HOUSE 5

Τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, οι προσεκτικά επιλεγμένες κοπές κρεάτων, τα άγρια χόρτα και τα γηγενή βότανα, οι καρποί και τα εποχιακά φρούτα, όλα δημιουργούν έναν Μεσογειακό καμβά εμπλουτισμένο με κορυφαίας ποιότητας ελαιόλαδο και ζουμερά λαχανικά.

> Διάβασε ακόμη: Ο Δημήτρης Κατριβέσης ξανακάνει το Thama του στην Τήνο

Το καλοκαίρι του 2022, το The Athenian House προσφέρει μία επιλογή από 3 εξαιρετικά degustation μενού: Ένα εξολοκλήρου Plant Based, ένα με προτάσεις της θάλασσας και ένα κρεατοφαγικό με πρωταγωνιστή το ελευθέρας βοσκής ή grass fed αρνί από ντόπιες φάρμες.

ΖΕΡΟΜ ΣΕΡΕΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ THE ATHENIAN HOUSE 1

Δύο κορυφαίες γαστρονομικές κληρονομιές, της Ελλάδας και της Γαλλίας, φέτος γίνονται ένα στη Σαντορίνη.

Στο The Athenian House έχει δοθεί επίσης τόσο στο οινικό κομμάτι, με τον καινοτόμο οινοπαραγωγό Πάνο Ζουμπούλη να υπογράφει το εκλεπτυσμένο μενού με τα κρασιά και τις σαμπάνιες, όσο και σε αυτό του μπαρ, με τον βραβευμένο bartender Αλέξανδρο Γκικόπουλο να παρουσιάζει εξαιρετικά cocktails με πρωταγωνιστές τα σπουδαία ελληνικά αποστάγματα -το Τσίπουρο, το Ούζο και την Μαστίχα- και πάντοτε με έμπνευση τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του νησιού καθώς και τη νοσταλγία της παλιάς Αθήνας. 

ΖΕΡΟΜ ΣΕΡΕΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ THE ATHENIAN HOUSE 54

 

 


Info

The Athenian House
Ημεροβίγλι, Σαντορίνη
Τηλ. 22860 36420, 6981 464430
www.theathenianhouse.com
Facebook: The Athenian House | Instagram: @theathenianhouse

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος