Στο Huaca και το Μετς για nikkei κουζίνα

Το multi-culti bar-restaurant είναι μια γευστική πύλη ανάμεσα στην Ιαπωνία και το Περού.

"Huaca" στο Περού είναι οτιδήποτε ιερό. Τόσο με την κανονική όσο και με την πιο "σκοτεινή" έννοια – ένας όρος συνδεδεμένος κυρίως με τις ιερές πυραμίδες των Ίνκας. Το όνομα αυτό αποκαλύπτει τη μία (γευστική) όψη του bar-restaurant στα πέριξ της οδού Αναπαύσεως, στην πάντοτε αρτιστίκ γειτονιά του Μετς, η οποία έχει εξελιχθεί όμορφα και έχει ωριμάσει σαν πιάτσα τα τελευταία χρόνια. Η άλλη οπτική έχει να κάνει με τις ιαπωνικές τεχνικές που κατέχουν ισχυρή θέση στο μενού. Οι δύο χώρες είναι παρούσες, πέρα από την κουζίνα, και στη διαμόρφωση του χώρου: Το μικρό, cosy και ατμοσφαιρικά φωτισμένο εσωτερικό, με την κομψή μπάρα, την εκλεπτυσμένη διακόσμηση και τις έθνικ πινελιές, σου δημιουργεί αμέσως μια αίσθηση άνεσης και χαλαρότητας.

Elegant εξωτισμός, σαφείς γευστικές κατευθύνσεις

Ιαπωνική και περουβιανή κουζίνα συνυπάρχουν στην κάρτα του "Huaca", η οποία κατορθώνει να διατηρήσει σε ισορροπία γεύσεις, υλικά και ιδέες, αποπνέοντας έναν elegant εξωτισμό σε μια ολοκληρωμένη πρόταση με σαφείς fusion κατευθύνσεις, αντικατοπτρίζοντας παράλληλα μια σύγχρονη εκδοχή της δημοφιλούς, τα τελευταία χρόνια, γαστρονομικής τάσης.

Στο Huaca και το Μετς για nikkei κουζίνα
Εστιατόριο Huaca στο Μετς 1

Ο Παναγιώτης Λογοθέτης, στην μπάρα και την ανοιχτή κουζίνα, τρέχει ένα προσεγμένο μενού κλιμακούμενων εντάσεων (σε επιμέλεια Δημήτρη Κότσαλη), στο οποίο εναλλάσσονται σεβίτσε και τιραντίτο, causas και σούσι.

> Διάβασε ακόμη: Τα πιάτα που καθόρισαν τον Nobu Matsuhisa

Το σεβίτσε λαβράκι με ντοματίνια, κρεμμύδι, λάιμ, αγγούρι, aji Amarillo και αβοκάντο αποτελεί ιδανική αφετηρία, με τη ζουμερή και νόστιμη σάρκα του φρέσκου ψαριού να συναντά στο σωστό σημείο τα υπόλοιπα υλικά του πιάτου.

Το τιραντίνο κιτρινόπτερου τόνου με μανιτάρια shiitake, ponzu, λάδι τρούφας και τραγανό φαγόπυρο έρχεται ως φυσική εξέλιξη όσο προχωράμε στο μενού. Το κομμάτι του τόνου (toro) με τη δροσερή, σχεδόν κρεάτινη υφή είναι ολόσωστα κομμένο, ενώ ο φαγόπυρος προσδίδει ενδιαφέρουσα τραγανότητα και βάθος στο σύνολο.

Εστιατόριο Huaca στο Μετς 4
Εστιατόριο Huaca στο Μετς 5
Εστιατόριο Huaca στο Μετς 6

Εν συνεχεία, τα anticuchos ψητού χταποδιού με πράσινη chili dressing και πάνκο αποτελούν πραγματική έκπληξη, με ωραίο δάγκωμα, σαφείς γευστικές αναφορές και εντάσεις που έχουν εκτόπισμα, ακριβώς στα όρια.

> Διάβασε ακόμη: Η ιστορία του σούσι στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή

Συνοδεύονται από καλοφτιαγμένο πουρέ γλυκοπατάτας, που εξισορροπεί τις εντάσεις του χταποδιού, σε ένα πολύ όμορφο pairing. Τέλος, δοκιμάσαμε το tataki με wagyu, truffle ponzu και μανιτάρια shiitake, στο οποίο το κρέας δεν παύει στιγμή να είναι ο πρωταγωνιστής, συνυπάρχοντας αρμονικά με τα υπόλοιπα στοιχεία.

Εστιατόριο Huaca στο Μετς 3

Εξίσου προσεγμένη δουλειά έχει γίνει από τον Άρη Χατζηαντωνίου στην cocktail list, με highlights την Huaca Margarita (εκδοχή του κλασικού κοκτέιλ με θυμαρίσιο μέλι και κουρκουμά) και το Pisco Sour.

Από: Athinorama.gr

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας