Όλοι μιλούν για τα σάντουιτς του Borghese

Το πιο πρόσφατο hit της Αρχελάου ξέρει πώς να γεμίζει σωστά δύο φέτες ψωμί.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 28 Σεπτεμβρίου 2022

Σάντουιτς. Σύμφωνα με το λεξικό της Οξφόρδης ως τέτοιο μπορεί να οριστεί "ένα φαγητό που αποτελείται από δύο κομμάτια ψωμιού με γέμιση ανάμεσά τους και τρώγεται ως ελαφρύ γεύμα" ενώ κατά την Wall Street Journal μιλάμε για "τη μεγαλύτερη συνεισφορά της Βρετανίας στην παγκόσμια γαστρονομία". Όπως και να το αντιμετωπίσει κανείς, πρόκειται αντικειμενικά για ένα από τα greatest hits στον κόσμο της comfort γεύσης και δε θα μπορούσαμε ποτέ να διαφωνήσουμε με αυτό. Επομένως, είναι λογικό να τραβά την προσοχή μας κάθε νέο spot που αντιμετωπίζει το εν λόγω έδεσμα με τη δέουσα σοβαρότητα, ενδιαφέρον και επιμέλεια. Ακριβώς τέτοιο είναι και το 'Borghese', που εδώ και λίγες εβδομάδες προμηθεύει με σάντουιτς τους παροικούντες το Παγκράτι καθώς και τους απλούς επισκέπτες της δημοφιλούς Αρχελάου.

Not another sandwich

Μεσοτοιχία με το επιτυχημένο και "συγγενικό" 'Tre Sorelle', κάπου ανάμεσα σε deli σαντουιτσάδικο και spritzeria τσέπης όσον αφορά την ταυτότητά του, μια σταλιά μαγαζάκι, το 'Borghese' έκανε σουξέ άμα τη εμφανίσει του, στις εσχατιές του περασμένου καλοκαιριού. 

Όλοι μιλούν για τα σάντουιτς του Borghese

"Δείξε μου ψωμί σου να σου πω τι σάντουιτς είσαι" λέει μία γαστρονομική παροιμία που εμπνεύστηκε ο συντάκτης αυτών των γραμμών πριν λίγα λεπτά αλλά ισχύει απόλυτα για το 'Borghese': Βλέπεις, το βασικό εκ των συστατικών του εδέσματος καταφθάνει καθημερινά εδώ -σίτου και σίκαλης- από τον πάλαι ποτέ viral αλλά πάντοτε αξιόπιστο φούρνο 'Kora', φρυγανίζεται/επεξεργάζεται ολόσωστα, διατηρεί την υπο-οξυτήτα, το τραγανό περίβλημα και τη στιβαρή σάρκα του και γενικά συμβάλλει στην επιτυχία του όλου γευστικού εγχειρήματος.

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΠΟΡΓΚΕΣΕ 2

Και μπορεί το ψωμί είναι το ήμισυ του παντός, αλλά κατά την κλισέ φράση, το περιεχόμενο μετράει. Πληθώρα ιταλικών -κυρίως- αλλαντικών και τυριών, σάλτσες και ρέλις, λαχανικά και αρκετά ακόμη υλικά, αξιοποιούνται ορθά τόσο όσον αφορά τις συνθέσεις όσο και τις αναλογίες (πάρα πολύ βασικό αυτό) και παρουσιάζονται μέσα από 21 προτάσεις σε σάντουιτς, που ίσως σου προκαλέσουν έναν -ευχάριστο είναι η αλήθεια- πονοκέφαλο κατά την επιλογή.

> Διάβασε ακόμη: Όλα τα νέα σενάρια της εστιατορικής Αθήνας

Παρήγγειλε αβίαστα και χωρίς πάθος το παστράμι-μαγιονέζα μυρωδικών-ρόκα ή το προσούτο κρούντο-λιαστή ντομάτα-ρόκα-μοτσαρέλα-λάδι τρούφας ή ακόμη και το μορταδέλα πιστάτσιο-μαγιονέζα με σπασμένο μαύρο πιπέρι-ρόκα-πεκορίνο ρομάνο. Αν επιθυμείς κάτι πιο μερακλίδικο, τότε πιθανότατα το ντομάτα-αντζούγιες-ρίγανη-σαλάτα από αγγούρι και κολοκυθάκια να μιλήσει στην ψυχούλα σου.

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΠΟΡΓΚΕΣΕ 3

Αξίζει να αναφερθεί πως οτιδήποτε χρησιμοποιηθεί κόβεται επιτόπου, με κάθε υλικό να διατίθεται και προς αυτόνομη πώληση από τη βιτρίνα ή τις προθήκες του 'Borghese', μαζί με κάποια ακόμη καλούδια (ζυμαρικά, μπισκότα, σνακ, αναψυκτικά κ.α.).

Από: Athinorama.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας