Ράμεν για πάντα

Η πολυεπίπεδη γευστική comfort-ιά της δημοφιλούς ιαπωνικής νουντλόσουπας δείχνει να κάνει το statement της στην εστιατορική Αθήνα.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 15 Φεβρουαρίου 2023

Ο David Chang είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα του κόσμου της γεύσης, ειδικά στο ευρύ κοινό. Εκτός από τις πραγματικά cool εκπομπές του, όπως το "Ugly Delicious" και το "Breakfast, Lunch & Dinner", έχει γράψει το όνομά του στην ιστορία της comfort γαστρονομίας με πολλά και ενδιαφέροντα projects. Ένα από αυτά είναι ασφαλώς και η αλυσίδα "Momofuku", που έφερε μία κάποια επανάσταση στην εστιατορική σκηνή των ΗΠΑ όταν εισήγαγε ασιατικές γεύσεις και σύστησε στους Αμερικανούς το έως τότε άγνωστο και ταπεινό ramen noodle. Βασικά, δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο Chang -προτού καν συμπληρώσει 3 δεκαετίες ζωής- ξεκίνησε την επανάσταση του ράμεν στον δυτικό κόσμο.

Στα μέρη μας, η ξακουστή ιαπωνική νουντλόσουπα άργησε να έρθει και η αλήθεια είναι πως είδαμε μόλις πριν μερικούς μήνες κάποιες πολύ αξιόλογες προσπάθειες. Εσχάτως, δύο από τους πιο δημοφιλείς restaurateurs της αθηναϊκής σκηνής, ο Άρης Βεζενές και ο Σωτήρης Κοντιζάς αποφάσισαν να ρίξουν μεγάλο μέρος της προσοχής τους στο πιάτο που εξελίχθηκε μέσα στις δεκαετίες από σήμα-κατατεθέν της ιαπωνικής τάξης σε στήριγμα των Αμερικανών φοιτητών και, πια, σε ένα από τα μεγαλύτερα food trends της Νέας Υόρκης, σχεδόν όσο τα bagel, η πίτσα και το σάντουιτς με παστράμι. Και ξέρεις τι λένε: Αν πετύχει στη Νέα Υόρκη, μπορεί να πετύχει παντού. Στα δικά μας και πάλι όμως.

Ράμεν το αθηναϊκό

*Πριν από οτιδήποτε άλλο, το βασικότερο: Ράμεν = ζωμός + νουντλς + κρέας + γαρνιτούρες. Ωραία; Προχωράμε.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα