Το Apanemi στρέφει το γαστρονομικό ενδιαφέρον στο Mykonos Theoxenia

Το ξενοδοχείο-θρύλος του Νησιού των Ανέμων ζει μία δεύτερη ζωή και υποδέχεται μία από τις πιο ηχηρές γαστρονομικές αφίξεις στην Ελλάδα για το φετινό καλοκαίρι.

Apanemi. Εκεί που βρίσκει κανείς καταφύγιο από τους ανέμους, εκεί που πηγαίνει για να απολαύσει μία καλοκαιρινή κουζίνα με γευστικές εμπειρίες αντάξιες του μύθου που περιβάλλει το Mykonos Theoxenia. Η αγάπη για τη μυκονιάτικη γη και τα προϊόντα της ήταν αυτή που έπλασε τη φιλοσοφία του εστιατορίου.

Το Apanemi στρέφει το γαστρονομικό ενδιαφέρον στο Mykonos Theoxenia

Πρόκειται για το αποτέλεσμα μίας εικοσαετούς βαθιάς φιλίας που συνδέει τους δύο εμβληματικούς σεφ, τον Γιάννη Μπαξεβάνη και τον Jerome Serres. Αναθρεμμένοι σε διαφορετικές μαγειρικές σχολές ο καθένας –πιστός της ελληνικής μαγειρικής παράδοσης και φανατικός των ντόπιων προϊόντων ο πρώτος, μεγαλωμένος σε κουζίνες γαλλικών εστιατορίων με αστέρια Michelin και εκπαιδευμένος σε κλασικές μαγειρικές τεχνικές της γαλλικής κουζίνας ο δεύτερος– ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία έντεχνη κουζίνα βασισμένη στα προϊόντα του τόπου.

Το εστιατόριο Apanemi στο Mykonos Theoxenia 7
Το εστιατόριο Apanemi στο Mykonos Theoxenia 1
Το εστιατόριο Apanemi στο Mykonos Theoxenia 2

Η πιο πρόσφατη δουλειά τους μεταφράζεται σε τρία degustation menus (που εκτελεί στην εντέλεια η ταλαντούχα Αντωνία Κονόμη), ανάμεσά τους κι ένα vegan, προβλέποντας τις ανάγκες κάθε επισκέπτη.

> Διάβασε ακόμη: Τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2023

Στο Apanemi η συνάντηση κορυφής των δύο σεφ εναρμονίζεται πλήρως με τη διάθεση του ιστορικού ξενοδοχείου να αφήσει και πάλι το σημάδι του στον καλοκαιρινό χάρτη, φιλοξενώντας το διεθνές jet set αλλά και φιλοδοξώντας να γίνει ο απόλυτος προορισμός για τους ακούραστους κυνηγούς των πιο εκλεπτυσμένων γεύσεων.

Το εστιατόριο Apanemi στο Mykonos Theoxenia 5
Το εστιατόριο Apanemi στο Mykonos Theoxenia 3
Το εστιατόριο Apanemi στο Mykonos Theoxenia 6

Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί το σήμα κατατεθέν του νησιού, οι ανεμόμυλοι της Μυκόνου, ένα ζωντανό κομμάτι του παρελθόντος που ισορροπεί ανάμεσα στον ουρανό και τη θάλασσα.

Το εστιατόριο Apanemi στο Mykonos Theoxenia 4

Όσο για το λαμπερό φως του Αιγαίου που λούζει το εστιατόριο όλη τη μέρα, τις απογευματινές ώρες χαρίζει στους καλεσμένους ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα στο νησί.


Info

Ξενοδοχείο Mykonos Theoxenia - Χώρα, Μύκονος

Τηλ. 22890 22230 

www.mykonostheoxenia.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα φαγητά πολυτελείας που κάποτε δεν έτρωγε σχεδόν κανείς

Από τις premium κοπές μέχρι τον αστακό, όλα εκείνα τα εδέσματα που βρέθηκαν ιστορικά από τον πάτο στην κορυφή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας