Το Apanemi στρέφει το γαστρονομικό ενδιαφέρον στο Mykonos Theoxenia
Το ξενοδοχείο-θρύλος του Νησιού των Ανέμων ζει μία δεύτερη ζωή και υποδέχεται μία από τις πιο ηχηρές γαστρονομικές αφίξεις στην Ελλάδα για το φετινό καλοκαίρι.
Apanemi. Εκεί που βρίσκει κανείς καταφύγιο από τους ανέμους, εκεί που πηγαίνει για να απολαύσει μία καλοκαιρινή κουζίνα με γευστικές εμπειρίες αντάξιες του μύθου που περιβάλλει το Mykonos Theoxenia. Η αγάπη για τη μυκονιάτικη γη και τα προϊόντα της ήταν αυτή που έπλασε τη φιλοσοφία του εστιατορίου.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα μίας εικοσαετούς βαθιάς φιλίας που συνδέει τους δύο εμβληματικούς σεφ, τον Γιάννη Μπαξεβάνη και τον Jerome Serres. Αναθρεμμένοι σε διαφορετικές μαγειρικές σχολές ο καθένας –πιστός της ελληνικής μαγειρικής παράδοσης και φανατικός των ντόπιων προϊόντων ο πρώτος, μεγαλωμένος σε κουζίνες γαλλικών εστιατορίων με αστέρια Michelin και εκπαιδευμένος σε κλασικές μαγειρικές τεχνικές της γαλλικής κουζίνας ο δεύτερος– ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία έντεχνη κουζίνα βασισμένη στα προϊόντα του τόπου.



Η πιο πρόσφατη δουλειά τους μεταφράζεται σε τρία degustation menus (που εκτελεί στην εντέλεια η ταλαντούχα Αντωνία Κονόμη), ανάμεσά τους κι ένα vegan, προβλέποντας τις ανάγκες κάθε επισκέπτη.
> Διάβασε ακόμη: Τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2023
Στο Apanemi η συνάντηση κορυφής των δύο σεφ εναρμονίζεται πλήρως με τη διάθεση του ιστορικού ξενοδοχείου να αφήσει και πάλι το σημάδι του στον καλοκαιρινό χάρτη, φιλοξενώντας το διεθνές jet set αλλά και φιλοδοξώντας να γίνει ο απόλυτος προορισμός για τους ακούραστους κυνηγούς των πιο εκλεπτυσμένων γεύσεων.



Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί το σήμα κατατεθέν του νησιού, οι ανεμόμυλοι της Μυκόνου, ένα ζωντανό κομμάτι του παρελθόντος που ισορροπεί ανάμεσα στον ουρανό και τη θάλασσα.

Όσο για το λαμπερό φως του Αιγαίου που λούζει το εστιατόριο όλη τη μέρα, τις απογευματινές ώρες χαρίζει στους καλεσμένους ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα στο νησί.
Info
Ξενοδοχείο Mykonos Theoxenia - Χώρα, Μύκονος
Τηλ. 22890 22230
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα