
The Eatalians: Νόστιμη βόλτα στην Ηλιούπολη με τους Mario & Luigi
Το δημοφιλές ιταλικό εστιατόριο τιμά την κουζίνα της Μπότας με τρόπο άμεσο, λαχταριστό και μοντέρνα δημιουργικό, επενδύοντας στο δίπολο πίτσα-πάστα.

Δύο παιδικοί φίλοι, ο Σπύρος Αργυρίου και ο Αντώνης Βαρδάλος, ανακάλυψαν στους ήρωες του δημοφιλούς video game της Nintendo ένα κοινό σημείο αναφοράς, πολλά χρόνια πριν. Μεγαλώνοντας, εντόπισαν ένα ακόμη πράγμα που τους ενώνει, κι αυτό ήταν η έλξη για την ιταλική κουζίνα. Τόσο, που αποφάσισαν να ενώσουν αυτά τα δύο και να παρουσιάσουν τελικά -από το καλοκαίρι του 2020- το The Eatalians – Mario & Luigi στην Ηλιούπολη.

Το ξεχωριστό ιταλικό εστιατόριο εμπνέεται από την αφοσίωση του Mario στις πίτσες και τον εθισμό του Luigi στα ζυμαρικά, πατώντας στο άχαστο δίπολο της γαστρονομικής φιλοσοφίας της Μπότας, δίνοντας παράλληλα μια πιο σύγχρονη ματιά σε αυτή.

Αρχικά, σε προκαταλαμβάνει θετικά η ανοιχτόκαρδη σάλα με τους καλαίσθητους χώρους, τα φωτεινά χρώματα και τα ελκυστικά φυτά που σμίγουν με έναν επιβλητικό ξυλόφουρνο-καρδιά της γευστικής δημιουργίας, με απώτερο σκοπό να συνεισφέρει στην περαιτέρω εξέλιξη της μοντέρνας ιταλικής κουζίνας.

Στόχος του The Eatalians είναι να αποδείξει πως η σύγχρονη ιταλική κουζίνα, όπως όλες οι μοντέρνες εθνικές κουζίνες, δε γνωρίζει σύνορα. Μέσα από την αισθητική των πιάτων και τις διακριτικές δημιουργικές πινελιές στις γεύσεις, επιθυμούν κι αυτοί να τοποθετήσουν το δικό τους λιθαράκι στην εξέλιξη μιας τόσο όμορφης και ζεστής γαστρονομικής κουλτούρας.


Η γενικότερη μαγειρική φιλοσοφία στο The Eatalians – Mario & Luigi επενδύει στην ποιότητα των πρώτων υλών και στην απλότητα, προσθέτοντας σε αυτά μία ανόθευτη σπιτική φιλοξενία, στην πορεία για μία ολοκληρωμένη feelgood εμπειρία.

Ο executive chef Στέργιος Τσαγκαδόπουλος είναι αυτός που δίνει το ρυθμό, με τους Λάμπη Καρατζά και Κώστα Στέφου να είναι εκείνοι που μεριμνούν για την αρτιότητα της pizza και της pasta, αντίστοιχα. Στην πρώτη περίπτωση, η ζύμη της νεοναπολιτάνικης πίτσα canotto δίνει ανάλαφρο και εύπεπτο αποτέλεσμα, ενώ στη δεύτερη, η ζύμη φτιάχνεται καθημερινά εδώ.


Σοβαρή δουλειά όμως γίνεται και στο τερέν του κρασιού, με τον κορυφαίο Έλληνα σομελιέ, Άρη Σκλαβενίτη, να είναι εκείνος που επιμελείται τη λίστα, αποδίδοντας φόρο τιμής στον περίφημο ιταλικό αμπελώνα. Η χρήση coravin δε, δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαύσει τη μεγαλύτερη δυνατή γκάμα ετικετών.
Info
Ελευθερίου Βενιζέλου 190, Ηλιούπολη
Τηλ. 210 9957953
www.eatalians.gr
FB: MARIO & LUIGI - The Eatalians
IG: @mario_luigi_eatalians
* EINAI TO MARIO & LUIGI - THE EATALIANS ENA AΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ; ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ THE ITALIANS ΤΩΝ TASTY AWARDS 2024 x ESQUIRE - ΨΗΦΙΣΕ ΕΔΩ
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα