Η θαλασσινή αρτιότητα του Παπαϊωάννου

Το brand name-εγγύηση της ψαροφαγικής κουζίνας συνεχίζει να γράφει ιστορία με μίνιμαλ μαγειρικες προσεγγίσεις και αποθέωση της πρώτης ύλης.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 29 Ιανουαρίου 2024

Είναι μία μοναδική περίπτωση ο Γιώργος Παπαϊωάννου. Βλέπεις, είναι σπάνια η ικανότητά του να επιλέγει αποκλειστικά κορυφαίας ποιότητας θησαυρούς της θάλασσας, που βρίσκουν πάντοτε θέση στην κουζίνα του, με σεβασμό στις προσταγές της εποχικότητας και της βιωσιμότητας. 

Μια θαλασσινή ιστορία

Η άριστη πρώτη ύλη του αφρού και του βυθού που μυρίζει θάλασσα δε λείπει ποτέ λοιπόν, ενώ το ίδιο ισχύει και για εκείνη της στεριάς, σε αποκλειστική συνεργασία με ψαράδες, προμηθευτές και μικρούς παραγωγούς.

Η θαλασσινή αρτιότητα του Παπαϊωάννου

Έπειτα, πλαισιώνεις όλα αυτά με την έξοχη επεξεργασία και τη συνέπεια και δε σου προκαλεί απολύτως καμία εντύπωση γιατί τα τρία εστιατόρια του Παπαϊωάννου θεωρούνται κορυφές στο είδος του. 

Πειστικές κάθε φορά αποδείξεις καταφθάνουν στα τραπέζια της ναυαρχίδας -πια- του brand στο Καβούρι και την αθηναϊκή Ριβιέρα, στην κινηματογραφικής αρχοντιάς σάλα του Κεφαλαρίου και, ασφαλώς, στο μέρος όπου ξεκίνησαν όλα, στο ανανεωμένο εστιατόριο του Μικρολίμανου.

Η θαλασσινή αρτιότητα του Παπαϊωάννου 2
Η θαλασσινή αρτιότητα του Παπαϊωάννου 1
Η θαλασσινή αρτιότητα του Παπαϊωάννου 5

Βελούδινη ταραμοσαλάτα, εξαίσια ωμά που αναδεικνύουν τη γυμνή τελειότητα της πρώτης ύλης, ιστορικές σπεσιαλιτέ όπως ο ροφός στον αχνό με λεμονάτη σάλτσα, τηγάνι και σχάρα που δίνουν ρέστα και πλήθος άλλων ατού που καθιστούν τα εστιατόρια Παπαϊωάννου ψαροφαγικά φαβορί διαχρονικής υπεροχής στα του τρώγειν δρώμενα της πόλης.

Προσθέτεις το εξαιρετικά φιλικό και ενημερωμένο σέρβις όπως και τις top notch wine lists και έχεις την πλήρη εικόνα.

Προσεχώς και πιο συγκεκριμένα από το ερχόμενο καλοκαίρι, ο Παπαϊωάννου κάνει πρεμιέρα και στην Μύκονο, με το ολοκαίνουριο εστιατόριο στον Άγιο Στέφανο να μεταφέρει τεχνογνωσία και, προφανώς, γεύση στο Νησί των Ανέμων. Μέχρι τότε, ραντεβού σε Καβούρι, Κηφισιά και Μικρολίμανο.

Η θαλασσινή αρτιότητα του Παπαϊωάννου 11


Info

Ηλίου 2, Βουλιαγμένη, τηλ. 211 1001 117
Κολοκοτρώνη 32, Κεφαλάρι, Κηφισιά, τηλ. 210 7546046
Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο, Πειραιάς, τηλ. 210 4225059

www.papaioannou-restaurants.com

FB: Papaioannou Restaurant 
IG: @papaioannourestaurant

* EINAI O ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ENA AΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ; ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ FISH & SEAFOOD ΤΩΝ TASTY AWARDS 2024 x ESQUIRE - ΨΗΦΙΣΕ ΕΔΩ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα