Η θαλασσινή αρτιότητα του Παπαϊωάννου

Το brand name-εγγύηση της ψαροφαγικής κουζίνας συνεχίζει να γράφει ιστορία με μίνιμαλ μαγειρικες προσεγγίσεις και αποθέωση της πρώτης ύλης.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 29 Ιανουαρίου 2024

Είναι μία μοναδική περίπτωση ο Γιώργος Παπαϊωάννου. Βλέπεις, είναι σπάνια η ικανότητά του να επιλέγει αποκλειστικά κορυφαίας ποιότητας θησαυρούς της θάλασσας, που βρίσκουν πάντοτε θέση στην κουζίνα του, με σεβασμό στις προσταγές της εποχικότητας και της βιωσιμότητας. 

Μια θαλασσινή ιστορία

Η άριστη πρώτη ύλη του αφρού και του βυθού που μυρίζει θάλασσα δε λείπει ποτέ λοιπόν, ενώ το ίδιο ισχύει και για εκείνη της στεριάς, σε αποκλειστική συνεργασία με ψαράδες, προμηθευτές και μικρούς παραγωγούς.

Η θαλασσινή αρτιότητα του Παπαϊωάννου

Έπειτα, πλαισιώνεις όλα αυτά με την έξοχη επεξεργασία και τη συνέπεια και δε σου προκαλεί απολύτως καμία εντύπωση γιατί τα τρία εστιατόρια του Παπαϊωάννου θεωρούνται κορυφές στο είδος του. 

Πειστικές κάθε φορά αποδείξεις καταφθάνουν στα τραπέζια της ναυαρχίδας -πια- του brand στο Καβούρι και την αθηναϊκή Ριβιέρα, στην κινηματογραφικής αρχοντιάς σάλα του Κεφαλαρίου και, ασφαλώς, στο μέρος όπου ξεκίνησαν όλα, στο ανανεωμένο εστιατόριο του Μικρολίμανου.

Η θαλασσινή αρτιότητα του Παπαϊωάννου 2
Η θαλασσινή αρτιότητα του Παπαϊωάννου 1
Η θαλασσινή αρτιότητα του Παπαϊωάννου 5

Βελούδινη ταραμοσαλάτα, εξαίσια ωμά που αναδεικνύουν τη γυμνή τελειότητα της πρώτης ύλης, ιστορικές σπεσιαλιτέ όπως ο ροφός στον αχνό με λεμονάτη σάλτσα, τηγάνι και σχάρα που δίνουν ρέστα και πλήθος άλλων ατού που καθιστούν τα εστιατόρια Παπαϊωάννου ψαροφαγικά φαβορί διαχρονικής υπεροχής στα του τρώγειν δρώμενα της πόλης.

Προσθέτεις το εξαιρετικά φιλικό και ενημερωμένο σέρβις όπως και τις top notch wine lists και έχεις την πλήρη εικόνα.

Προσεχώς και πιο συγκεκριμένα από το ερχόμενο καλοκαίρι, ο Παπαϊωάννου κάνει πρεμιέρα και στην Μύκονο, με το ολοκαίνουριο εστιατόριο στον Άγιο Στέφανο να μεταφέρει τεχνογνωσία και, προφανώς, γεύση στο Νησί των Ανέμων. Μέχρι τότε, ραντεβού σε Καβούρι, Κηφισιά και Μικρολίμανο.

Η θαλασσινή αρτιότητα του Παπαϊωάννου 11


Info

Ηλίου 2, Βουλιαγμένη, τηλ. 211 1001 117
Κολοκοτρώνη 32, Κεφαλάρι, Κηφισιά, τηλ. 210 7546046
Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο, Πειραιάς, τηλ. 210 4225059

www.papaioannou-restaurants.com

FB: Papaioannou Restaurant 
IG: @papaioannourestaurant

* EINAI O ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ENA AΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ; ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ FISH & SEAFOOD ΤΩΝ TASTY AWARDS 2024 x ESQUIRE - ΨΗΦΙΣΕ ΕΔΩ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα φαγητά πολυτελείας που κάποτε δεν έτρωγε σχεδόν κανείς

Από τις premium κοπές μέχρι τον αστακό, όλα εκείνα τα εδέσματα που βρέθηκαν ιστορικά από τον πάτο στην κορυφή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας