Στο Lolita's για dolce vita και φίνα ιταλική κουζίνα

Το bar resto του Ψυχικού παρλάρει απταίστως τη γευστική γλώσσα της γείτονος σε ένα αλέγρο περιβάλλον.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 24 Φεβρουαρίου 2024

Χώρος κατακόκκινος και προσεκτικά κομψός, με μία όμορφη μπάρα που σε καλωσορίζει στο 'έμπα' και λεπτομέρειες που σε στέλνουν στην Ιταλία, συν μία ανοιχτή κουζίνα σε διαρκή κίνηση. Σε αυτά προσθέτεις το κεφάτο soundtrack, την feelgood ατμόσφαιρα και τα πολύ φροντισμένα πιάτα που ακολουθούν τις προσταγές της κουζίνας της Μπότας και έχεις τα πιο βασικά στοιχεία της ταυτότητας του Lolita's, που από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του έκανε αίσθηση στα πέριξ της Λ. Κηφισίας και εκεί όπου το Νέο Ψυχικό συναντά το Χαλάνδρι. 

Στο Lolita's για dolce vita και φίνα ιταλική κουζίνα

H γευστική επιμέλεια εδώ καταμερίζεται στους αδερφούς Σταμούδη -ως συνήθως ο Δημήτρης στα αλμυρά και ο Θανάσης στα γλυκά- αλλά και στην Κατερίνα Τζεμανάκη (που εκτελεί χρέη chef de cuisine). Οι προαναφερθέντες δίνουν το στίγμα και η καλοκουρδισμένη ομάδα της κουζίνας εκτελεί με ιδιαίτερη προσοχή.

Το ιταλικό εστιατόριο Lolita's στο Ψυχικό_5

Η τελευταία μετατρέπεται σε νοστιμιά και αυτό είναι κάτι που αντιλαμβάνεσαι ήδη από τις πρώτες μπουκιές στο κλασικό ντουέτο της μπουράτα με την ντομάτα, του καρνιβορικά πλούσιου καρπάτσιο ή του αραντσίνι-λαχανοντολμά.

Το ιταλικό εστιατόριο Lolita's στο Ψυχικό_6
Το ιταλικό εστιατόριο Lolita's στο Ψυχικό_3
Το ιταλικό εστιατόριο Lolita's στο Ψυχικό_1

Άχαστο το δίπολο πίτσα-πάστα και αψεγάδιαστη κοτολέτα alla Milanese, που επιβεβαιώνουν την ατόφια ιταλόστροφη γαστρονομική κατεύθυνση του εστιατορίου. Κερασάκι στην τούρτα, το Red Velvet Cake με κόκκινα φρούτα και ένα βελούδινο frosting κρέμας, πληθωρικό σε όλα του.

Στα αδιαμφισβήτητα plus η εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής αλλά και το γεγονός πως το Lolita's διαθέτει δύο ακόμη χώρους για όλους όσους επιθυμούν κάτι διαφορετικό: Υπάρχει ακόμη ο prive χώρος του πρώτου ορόφου αλλά και το club-resto φιλοσοφίας σποτ στο υπόγειο, με τα πολύ ιδιαίτερα lives, κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

* EINAI ΤΟ LOLITA'S ENA AΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΟΥ ΙΤΑΛΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ; ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ THE ITALIANS ΤΩΝ TASTY AWARDS 2024 x ESQUIRE - ΨΗΦΙΣΕ ΕΔΩ


Info

Λ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό
Tηλ. 210 7548350
FB: Lolita’s Athens 
IG: @lolitas.athens

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα φαγητά πολυτελείας που κάποτε δεν έτρωγε σχεδόν κανείς

Από τις premium κοπές μέχρι τον αστακό, όλα εκείνα τα εδέσματα που βρέθηκαν ιστορικά από τον πάτο στην κορυφή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας