
Στο Reeza θα δοκιμάσεις την ελληνική κουζίνα του χθες, του σήμερα και του αύριο
Tο εστιατόριο του Rocabella Mykonos καταφέρνει και κάνει τη διαφορά στο νησί των Ανέμων.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεσαι από μία πρώτη ανάγνωση του ονόματός του, το εστιατόριο του εξαιρετικού ξενοδοχείου Rocabella Mykonos, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, φιλοδοξεί να ταξιδέψει γευστικά τον επισκέπτη σε γεύσεις οικείες και γνωστές, στις οποίες ωστόσο ο σεφ Μιχάλης Κίκης έχει προσδώσει σύγχρονες πινελιές όσο και όμορφες παρουσιάσεις.

Αρχικά, στο Reeza θα σε κερδίσει η feelgood ατμόσφαιρα στον λιτά κομψό και άκρως ατμοσφαιρικό χώρο του δίπλα στην εντυπωσιακή πισίνα του ξενοδοχείου. Το ύφος δεν διαφοροποιείται ουσιαστικά από τον Boho-Chic χαρακτήρα και την γενικότερη φιλοσοφία του Rocabella.

Αυτό όμως που -ορθά- κάνει την πραγματική διαφορά είναι ασφαλώς η κουζίνα του Reeza και το νέο μενού που φέρει την υπογραφή του Μιχάλη Κίκη. To μυρωδάτο γκασπάτσο με κύβους καρπουζιού και μους φέτας, το έξοχο black cod αυγολέμονο, το γεμάτο και βαθύ αυγό με πουρέ πατάτας, flakes παρμεζάνας και προσούτο, το αρνί με την έξοχα καπνισμένη μελιτζάνα είναι μόνο κάποια από τα πιάτα, που διατηρώντας την ελληνικότητα της γεύσης τους συμβαδίζουν με διεθνείς γαστρονομικές ιδέες, έχοντας πανέμορφες παρουσιάσεις όσο και ισορροπία, συνοψίζοντας εξαιρετικά το πνεύμα του "think globally, act locally" σε ένα τραπέζι. Μια φιλοσοφία που ασφαλώς θα έπρεπε να γίνει νόμος στη γαστρονομική σκηνή ενός προορισμού όπως είναι αυτή τη στιγμή η Μύκονος.

Στo Reeza πάντως το καταφέρνουν περίφημα: γεύσεις του τόπου μας, δωσμένες σε ένα διεθνές κοινό, με τον δημιουργικό τρόπο που ακριβώς χρειάζεται, σε ένα ελληνικό εστιατόριο, εν έτει το 2018.

Για το τέλος, δεν θα μπορούσα παρά να κάνω και μια αναφορά στα γλυκά του pastry chef Σπύρου Αρτελάρη, που κλείνουν με τον ιδανικότερο τρόπο τη γαστρονομική εμπειρία του Reeza. Τόσο το pre-dessert Olive Oil με βάση από ζελέ ελαιόλαδου, κρεμέ από raspberry και παγωτό λευκής σοκολάτας όσο και τα -εκτός των άλλων instagramικότατα- mignardises είναι θαυμάσια.

Info
ROCABELLA Mykonos Hotel
Άγιος Στέφανος, Μύκονος τηλ. 22890 28930
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα