Στο Il Trovatore για βέρα ιταλική κουζίνα
Το εστιατόριο του Ομίλου Βουλγαράκη εμπνέεται από τον εμβληματικό Andrea Bocelli και υπηρετεί με φίνο τρόπο τις γευστικές προσταγές της γειτονικής χώρας.
Είναι η βελούδινη φωνή του Andrea Bocelli και το πάθος για ζωή του περίφημου Ιταλού τροβαδούρου εκείνα που σηματοδοτούν την κινητήρια δύναμη για το εστιατόριο Il Trovatore, που εδώ και περίπου 4 χρόνια κάνει νοστιμότερο με τον δικό του τρόπο το Παλαιό Φάληρο.
Σε ένα καλόκαρδο εσωτερικό με την αύρα του κλασικού, έμφαση στη λεπτομέρεια και διάχυτη καλαισθησία -υπό την επιμέλεια του γνωστού interior designer Στρατή Γλυνού- οι σύγχρονες λεπτές νότες δείχνουν να δένουν αρμονικά, ενώ στα πρόσθετα πλεονεκτήματα είναι ο πολύ ατμοσφαιρικός κήπος που ενδείκνυνται για τις περιστάσεις που ο καιρός το επιτρέπει.


Προφανώς, η κουζίνα ακολουθεί τις προσταγές της γαστρονομικής παράδοσης της γείτονος χώρας, με τον βραβευμένο σεφ Pino Saccheri να είναι εκείνος που επιμελείται ένα φροντισμένο μενού προς παραδοσιακές κατευθύνσεις.




Αrtigianale τεχνικές, άριστες πρώτες ύλες και τρικολόρι προσέγγιση φέρνουν στο τραπέζι ιταλικά φαβορί όπως τα φρέσκα ζυμαρικά και την αυθεντική πίτσα στον ξυλόφουρνο. Η κουζίνα δε διστάζει ωστόσο να ανοιχτεί και σε προτάσεις πιο μοντέρνες προτάσεις με κρέας και ψάρι, πάντοτε στο ίδιο μήκος κύματος.

Έξτρα πόντοι για την updated οινική λίστα, στην οποία φιγουράρουν μεταξύ άλλων τα έξοχα κρασιά του οινοποιείου Bocelli, οι φιάλες των οποίων φέρουν την υπογραφή του εμβληματικού Ιταλού τενόρου.
Info
Γοργοποτάμου 14 και Αχαιών, Παλαιό Φάληρο
Τηλ. 2109370238
iltrovatore-restaurant.gr
FB: Il Trovatore
IG: @iltrovatore.resto
Ακολούθησε το Esquire σε Facebook, Instagram και Twitter.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Fissler: Όταν η γερμανική ακρίβεια συναντά τη χαρά του μαγειρέματος
Από το 1845 έως σήμερα, η Fissler αποτελεί συνώνυμο της γερμανικής ακρίβειας στο μαγείρεμα, με premium σκεύη που αντέχουν στον χρόνο.
Όσπρια στο γιορτινό τραπέζι; Ναι! Ιδέες για να τα βάλεις από το πρώτο dip μέχρι το κυρίως πιάτο
Όσπρια στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου, σε ρόλο πρωταγωνιστή: κρεμώδη dips, σαλάτες και κυρίως πιάτα για κάθε τύπο καλεσμένου.
Το Pomo d’ Oro εντυπωσίασε την Αθηναϊκή Ριβιέρα με την πρωτότυπα κερκυραϊκή κουζίνα του
Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.
Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα
Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.
Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026
Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.
Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.