Στο Il Trovatore για βέρα ιταλική κουζίνα

Το εστιατόριο του Ομίλου Βουλγαράκη εμπνέεται από τον εμβληματικό Andrea Bocelli και υπηρετεί με φίνο τρόπο τις γευστικές προσταγές της γειτονικής χώρας.

Είναι η βελούδινη φωνή του Andrea Bocelli και το πάθος για ζωή του περίφημου Ιταλού τροβαδούρου εκείνα που σηματοδοτούν την κινητήρια δύναμη για το εστιατόριο Il Trovatore, που εδώ και περίπου 4 χρόνια κάνει νοστιμότερο με τον δικό του τρόπο το Παλαιό Φάληρο. 

Σε ένα καλόκαρδο εσωτερικό με την αύρα του κλασικού, έμφαση στη λεπτομέρεια και διάχυτη καλαισθησία -υπό την επιμέλεια του γνωστού interior designer Στρατή Γλυνού- οι σύγχρονες λεπτές νότες δείχνουν να δένουν αρμονικά, ενώ στα πρόσθετα πλεονεκτήματα είναι ο πολύ ατμοσφαιρικός κήπος που ενδείκνυνται για τις περιστάσεις που ο καιρός το επιτρέπει. 

Στο Il Trovatore για βέρα ιταλική κουζίνα
Στο Il Trovatore για βέρα ιταλική κουζίνα 3

Προφανώς, η κουζίνα ακολουθεί τις προσταγές της γαστρονομικής παράδοσης της γείτονος χώρας, με τον βραβευμένο σεφ Pino Saccheri να είναι εκείνος που επιμελείται ένα φροντισμένο μενού προς παραδοσιακές κατευθύνσεις.

Στο Il Trovatore για βέρα ιταλική κουζίνα 13
Στο Il Trovatore για βέρα ιταλική κουζίνα 15
Στο Il Trovatore για βέρα ιταλική κουζίνα 14
Στο Il Trovatore για βέρα ιταλική κουζίνα 1

Αrtigianale τεχνικές, άριστες πρώτες ύλες και τρικολόρι προσέγγιση φέρνουν στο τραπέζι ιταλικά φαβορί όπως τα φρέσκα ζυμαρικά και την αυθεντική πίτσα στον ξυλόφουρνο. Η κουζίνα δε διστάζει ωστόσο να ανοιχτεί και σε προτάσεις πιο μοντέρνες προτάσεις με κρέας και ψάρι, πάντοτε στο ίδιο μήκος κύματος.

Στο Il Trovatore για βέρα ιταλική κουζίνα 12

Έξτρα πόντοι για την updated οινική λίστα, στην οποία φιγουράρουν μεταξύ άλλων τα έξοχα κρασιά του οινοποιείου Bocelli, οι φιάλες των οποίων φέρουν την υπογραφή του εμβληματικού Ιταλού τενόρου.


Info

Γοργοποτάμου 14 και Αχαιών, Παλαιό Φάληρο
Τηλ. 2109370238
iltrovatore-restaurant.gr
FB: Il Trovatore 
IG: @iltrovatore.resto

Ακολούθησε το Esquire σε FacebookInstagram και Twitter.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα φαγητά πολυτελείας που κάποτε δεν έτρωγε σχεδόν κανείς

Από τις premium κοπές μέχρι τον αστακό, όλα εκείνα τα εδέσματα που βρέθηκαν ιστορικά από τον πάτο στην κορυφή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας