Οι Ψαράδες ρίχνουν δίχτυα σε πελάγη νοστιμιάς

Το θαλασσινό εστιατόριο στο Παλαιό Φάληρο δικαιολογεί το όνομά του με απολαυστικό τρόπο.

Σαν ένας φόρος τιμής στους ανθρώπους που αφιερώνουν καθημερινά χρόνο και κόπο ώστε όλοι οι υπόλοιποι να γευόμαστε τα εκλεκτότερα της θαλάσσης εδέσματα, το όνομα με το οποίο ο Όμιλος Βουλγαράκη έχει βαπτίσει το ψαροφαγικό εστιατόριό του στο Παλαιό Φάληρο. Οι Ψαράδες, που μετρούν πια μια δεκαετία ύπαρξης, υπόσχονται -και πραγματοποιούν- όλα όσα θα περίμενε κανείς σε ένα μέρος με τη συγκεκριμένη ονοματοδοσία.

Οι Ψαράδες ρίχνουν δίχτυα σε πελάγη νοστιμιάς
Το εστιατόριο Psarades στο Παλαιό Φάληρο 10

Το περιβάλλον είναι τέτοιο -ανοιχτόχρωμο και λευκοντυμένο, με ωραία αύρα και ιδιαίτερα ταιριαστό ντεκόρ- που θέλοντας και μη σε κάνει να αισθανθείς άνετα, προτού σου ανοίξει την όρεξη.

Η ελληνική θαλασσινή κουζίνα συναντά τη μεσογειακή δημιουργικότητα, έχοντας ως κοινό παρονομαστή την ολόφρεσκη πρώτη ύλη και τον απόλυτο σεβασμό στις μαγειρικές αρχές. Καθημερινά, φτάνει στους Ψαράδες οτιδήποτε φρέσκο βγάζει η θάλασσα, με την έμπειρη ομάδα της κουζίνας -με επικεφαλής τον σεφ Γιάννη Λιάκου- να αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.

Το εστιατόριο Psarades στο Παλαιό Φάληρο 5
Το εστιατόριο Psarades στο Παλαιό Φάληρο 6
Το εστιατόριο Psarades στο Παλαιό Φάληρο 2

Χέλι με καπνιστή μελιτζάνα, μαρινάτο μπαρμπούνι, γαρίδες σοτέ και γύρος με ψάρι ημέρας σηματοδοτούν μία δυναμική αρχή με πρόσημα πάντοτε βυθού και αφρού, προτού στο τραπέζι καταφθάσουν τα βαριά χαρτιά.

Το εστιατόριο Psarades στο Παλαιό Φάληρο 3
Το εστιατόριο Psarades στο Παλαιό Φάληρο 8
Το εστιατόριο Psarades στο Παλαιό Φάληρο 4

Ακριβώς τέτοια είναι η σουπιά σχάρας με λαδολέμονο, αστεροειδή γλυκάνισο και κινόα, η ταλιάτα κιτρινόπτερου τόνου με μπεαρνέζ και πουρέ φινόκιο και το φρικασέ χριστόψαρου με φρέσκα μυρωδικά, καυκαλήθρες και άνηθο. Προφανώς, η πληρέστατη ψαριέρα είναι πάντοτε εκεί, με θαλασσινές επιλογές έτοιμες για να ψηθούν ιδανικά στη σχάρα.


Info

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο 
Τηλ. 210 9414888
psarades-restaurant.gr
FB: Psarades 
IG: @psarades.resto

Ακολούθησε το Esquire σε FacebookInstagram και Twitter.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα