
Οι Ψαράδες ρίχνουν δίχτυα σε πελάγη νοστιμιάς
Το θαλασσινό εστιατόριο στο Παλαιό Φάληρο δικαιολογεί το όνομά του με απολαυστικό τρόπο.

Σαν ένας φόρος τιμής στους ανθρώπους που αφιερώνουν καθημερινά χρόνο και κόπο ώστε όλοι οι υπόλοιποι να γευόμαστε τα εκλεκτότερα της θαλάσσης εδέσματα, το όνομα με το οποίο ο Όμιλος Βουλγαράκη έχει βαπτίσει το ψαροφαγικό εστιατόριό του στο Παλαιό Φάληρο. Οι Ψαράδες, που μετρούν πια μια δεκαετία ύπαρξης, υπόσχονται -και πραγματοποιούν- όλα όσα θα περίμενε κανείς σε ένα μέρος με τη συγκεκριμένη ονοματοδοσία.


Το περιβάλλον είναι τέτοιο -ανοιχτόχρωμο και λευκοντυμένο, με ωραία αύρα και ιδιαίτερα ταιριαστό ντεκόρ- που θέλοντας και μη σε κάνει να αισθανθείς άνετα, προτού σου ανοίξει την όρεξη.
Η ελληνική θαλασσινή κουζίνα συναντά τη μεσογειακή δημιουργικότητα, έχοντας ως κοινό παρονομαστή την ολόφρεσκη πρώτη ύλη και τον απόλυτο σεβασμό στις μαγειρικές αρχές. Καθημερινά, φτάνει στους Ψαράδες οτιδήποτε φρέσκο βγάζει η θάλασσα, με την έμπειρη ομάδα της κουζίνας -με επικεφαλής τον σεφ Γιάννη Λιάκου- να αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.



Χέλι με καπνιστή μελιτζάνα, μαρινάτο μπαρμπούνι, γαρίδες σοτέ και γύρος με ψάρι ημέρας σηματοδοτούν μία δυναμική αρχή με πρόσημα πάντοτε βυθού και αφρού, προτού στο τραπέζι καταφθάσουν τα βαριά χαρτιά.



Ακριβώς τέτοια είναι η σουπιά σχάρας με λαδολέμονο, αστεροειδή γλυκάνισο και κινόα, η ταλιάτα κιτρινόπτερου τόνου με μπεαρνέζ και πουρέ φινόκιο και το φρικασέ χριστόψαρου με φρέσκα μυρωδικά, καυκαλήθρες και άνηθο. Προφανώς, η πληρέστατη ψαριέρα είναι πάντοτε εκεί, με θαλασσινές επιλογές έτοιμες για να ψηθούν ιδανικά στη σχάρα.
Info
Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
Τηλ. 210 9414888
psarades-restaurant.gr
FB: Psarades
IG: @psarades.resto
Ακολούθησε το Esquire σε Facebook, Instagram και Twitter.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα