DB.one: Τι πραγματικά παίζει με τις χρυσές μπριζόλες της Γλυφάδας

Στο steakhouse του Ulas Tunc, οι εκλεκτές κοπές πρωταγωνιστούν.

Το κρέας σημειώνει αυτή τη σεζόν μεγάλο σουξέ στα αθηναϊκά εστιατορικά δρώμενα. Ειδικά, στα νότια προάστια μόνο λίγες δεν είναι οι καρνιβορικές αφίξεις του τελευταίου έτους. Ανάμεσα σε αυτές και το DB.one, που έκανε πρεμιέρα πριν από περίπου έναν χρόνο. 

Ο Ulas Tunc δεν είναι κάποιος τυχαίος στα της εστίασης πεπραγμένα: Η οικογένειά του διατηρεί εστιατόρια στην Κωνσταντινούπολη ενώ έχει επιτελέσει για σημαντικό διάστημα head chef του Nusr-Et σε Μύκονο και Ντουμπάι. Σχεδόν νομοτελειακά λοιπόν δε θα μπορούσε παρά να έχει αποκτήσει μία στενή σχέση με το κρέας και τη διαχείρισή του, όπως εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς.

Στο καρνιβορικό σύμπαν του Ulas Tunc

Ο ίδιος επέλεξε τα αρχικά των ονομάτων των παιδιών του και ένα παιχνίδισμα με τη λέξη t-bone για να βαπτίσει το εστιατόριό του, που συναντάται σε ένα ευρύχωρο και κομψά φροντισμένο εσωτερικό κοντά στην πλατεία Εσπερίδων, εκεί που η οδός Κύπρου συναντά την Ήρας.

DB.one: Τι πραγματικά παίζει με τις χρυσές μπριζόλες της Γλυφάδας
Το εστιατόριο DB.one στη Γλυφάδα 3
Το εστιατόριο DB.one στη Γλυφάδα 9
Το εστιατόριο DB.one στη Γλυφάδα 1

Χώρος οικεία αρχοντικός, με προσεκτικές νότες πολυτέλειας, ανοιχτή κουζίνα και ένα μεγάλο μπαρ. Και βιτρίνες. Σε αυτές ακριβώς σε προσκαλούν για window -αρχικά- shopping οι εκλεκτές κοπές - άλλες σκεπασμένες με χρυσοποίκιλτο μανδύα, άλλες όχι. Σε κάθε περίπτωση όμως εδώ θα συναντήσεις κάποιες από τις πιο ξεχωριστές του σπορ, από επιλεγμένες φάρμες της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας και της Αμερικής. 

Το εστιατόριο DB.one στη Γλυφάδα 6

Περνώντας λοιπόν στο αντικείμενο της σπουδής του DB.one, η παράσταση εδώ ξεκινά με α λα μινούτ ωμές παρασκευές, μπροστά από κάθε τραπέζι. Εξαιρετικά κομμένο μοσχαρίσιο ταρτάρ, καρυκευμένο με φρέσκο κρεμμυδάκι, παλαιωμένο κονιάκ ελαιόλαδο και μουστάρδα Ντιζόν - βελούδινο και βουτυράτο. Έπειτα το καρπάτσιο σε ρολό, με baby ρόκα και παλαιωμένη παρμεζάνα στέκεται στο ίδιο υψηλό επίπεδο, ενώ η τριλογία των ωμών ολοκληρώνεται με το wagyu nigiri, που καψαλίζεται on the spot, προτού σκεπαστεί με φύλλα χρυσού και μαύρο χαβιάρι.

Το εστιατόριο DB.one στη Γλυφάδα 11
Το εστιατόριο DB.one στη Γλυφάδα 12

Wagyu burger περιλαμβάνει η συνέχεια, με το μπιφτεκόψωμο εδώ να είναι ζουμερά νόστιμο, συν τη γλύκα του καραμελωμένου κρεμμυδιού που προσθέτει έξτρα πόντους. 

Και έπειτα, τα βαριά χαρτιά: Black Angus και αυστραλιανό wagyu ψημένα στην εντέλεια - το ένα από τα δύο τυλιγμένο με φύλλα χρυσού, που μόνο στο πεδίο του εντυπωσιασμού προσφέρουν. Δεν αφαιρούν όμως την απίστευτη γεύση του κρέατος, με το ενδομυϊκό λίπος να λιώνει και να κάνει άψογα τη δουλειά.

Το εστιατόριο DB.one στη Γλυφάδα 7

Δε φεύγεις, ασφαλώς, δίχως να δοκιμάσεις τον μπακλαβά: Ένα παζλ από τραγανότατα φύλλα και φιστίκι Αιγίνης, συν παγωτό καϊμάκι, που συναρμολογείται μπροστά σου με κινήσεις σχεδόν χορευτικές. Όπως θα τον έτρωγες στην Πόλη δηλαδή. 


Info

Κύπρου 65, Γλυφάδα
Τηλ. 210 8981018, 6976 736982
db.one
FB: DB.one 
IG: @thedb.one

Ακολούθησε το Esquire σε FacebookInstagram και Twitter.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα