Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Τοποθετηµένη πιθανότατα στην πιο πλουραλιστική γευστικά γειτονιά της Αθήνας, η μικρή Ιταλία των Πάνου Ιωαννίδη και Πάνου Πολίτη (που ακούει στο όνομα Ovio) καταφέρνει να κάνει τη διαφορά, υπηρετώντας τις γαστρονομικές απαρχές της κουζίνας της γείτονος, σιγοντάροντας πάντοτε με εξαιρετική πρώτη ύλη.

Η cucina contemporanea του Ovio
Η cucina contemporanea του Ovio 2

Πριν από οτιδήποτε άλλο, ο χώρος σε προδιαθέτει ευχάριστα, όντας χαλαρός και φροντισμένος, με ετερόκλητο κόσμο όλων των ηλικιών να συμβάλλει κάθε φορά στο ιδιαιτέρως ευχάριστο κλίμα.

Η όμορφη ατμόσφαιρα, λοιπόν, παίζει τον ρόλο των antipasti, πριν ακολουθήσουν τα "βαριά χαρτιά" – το μοντέρνο ιταλικό πρόσημο είναι κάτι παραπάνω από εμφανές στις δημιουργίες που επιμελείται ο σεφ Ιωαννίδης.

Η cucina contemporanea του Ovio 4
Η cucina contemporanea του Ovio 1

Προσθέτεις casual fine dining άποψη, κοσμοπολιτισμό και σύγχρονες τεχνικές και έχεις το πλήρες πακέτο, που δύσκολα αφήνει τον οποιονδήποτε ουρανίσκο ασυγκίνητο. Must taste, προφανώς, τα risotti και οι προτάσεις σε pasta, ενώ δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις κάποια –ή κάποιες– από τις 9 επιλογές σε πίτσα.

Κερασάκι στην τούρτα, τα ευρηματικά γλυκά.


Info

Απόλλωνος 4, Αθήνα, τηλ. 211 4115755

www.ovio.gr

FB: Ovio Athens

IG: @ovioathens

Ακολούθησε το Esquire σε Facebook, Instagram και Twitter.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα