Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Τοποθετηµένη πιθανότατα στην πιο πλουραλιστική γευστικά γειτονιά της Αθήνας, η μικρή Ιταλία των Πάνου Ιωαννίδη και Πάνου Πολίτη (που ακούει στο όνομα Ovio) καταφέρνει να κάνει τη διαφορά, υπηρετώντας τις γαστρονομικές απαρχές της κουζίνας της γείτονος, σιγοντάροντας πάντοτε με εξαιρετική πρώτη ύλη.

Η cucina contemporanea του Ovio
Η cucina contemporanea του Ovio 2

Πριν από οτιδήποτε άλλο, ο χώρος σε προδιαθέτει ευχάριστα, όντας χαλαρός και φροντισμένος, με ετερόκλητο κόσμο όλων των ηλικιών να συμβάλλει κάθε φορά στο ιδιαιτέρως ευχάριστο κλίμα.

Η όμορφη ατμόσφαιρα, λοιπόν, παίζει τον ρόλο των antipasti, πριν ακολουθήσουν τα "βαριά χαρτιά" – το μοντέρνο ιταλικό πρόσημο είναι κάτι παραπάνω από εμφανές στις δημιουργίες που επιμελείται ο σεφ Ιωαννίδης.

Η cucina contemporanea του Ovio 4
Η cucina contemporanea του Ovio 1

Προσθέτεις casual fine dining άποψη, κοσμοπολιτισμό και σύγχρονες τεχνικές και έχεις το πλήρες πακέτο, που δύσκολα αφήνει τον οποιονδήποτε ουρανίσκο ασυγκίνητο. Must taste, προφανώς, τα risotti και οι προτάσεις σε pasta, ενώ δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις κάποια –ή κάποιες– από τις 9 επιλογές σε πίτσα.

Κερασάκι στην τούρτα, τα ευρηματικά γλυκά.


Info

Απόλλωνος 4, Αθήνα, τηλ. 211 4115755

www.ovio.gr

FB: Ovio Athens

IG: @ovioathens

Ακολούθησε το Esquire σε Facebook, Instagram και Twitter.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα