Το αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα

To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.

Σε μια συναρπαστική εξέλιξη για τη βιομηχανία του διαστημικού τουρισμού, η SpaceVIP ξεκίνησε αυτό που σίγουρα αποτελεί το πιο ακριβό μενού στο σύμπαν. Τώρα μπορείς να απολαύσεις το δείπνο στο στο διάστημα μέσα από μία αποκλειστική γευστική εμπειρία, σχεδιασμένη από τον διάσημο σεφ Rasmus Munk, στο διαστημόπλοιο Neptune. Πρόκειται για το πρώτο διαστημόπλοιο στον κόσμο με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, το οποίο θα εκτοξευθεί το 2025 από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα.

Το αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημαEsquire LAT

Το πιο ακριβό μενού στο σύμπαν

Το μενού, που κοστίζει 458.000 ευρώ, προσφέρει σε έξι τυχερούς ταξιδιώτες την ευκαιρία να ακολουθήσουν τον σεφ σε ένα καθηλωτικό γαστρονομικό ταξίδι. Τα πιάτα, εμπνευσμένα από τα τελευταία 60 χρόνια της εξερεύνησης του διαστήματος και τον αντίκτυπό της στην κοινωνία, θα αφηγηθούν μια ιστορία μέσα από τη γλώσσα της ολιστικής κουζίνας, προκαλώντας προβληματισμό και συζήτηση για τον ρόλο της ανθρωπότητας στην προστασία του πλανήτη μας.

Κάθε καλεσμένος θα έχει την ευκαιρία να φορέσει ειδικά σχεδιασμένα κοστούμια από τον γαλλικό οίκο μόδας Ogier, χρησιμοποιώντας τεχνολογία υφασμάτων αιχμής που αναπτύχθηκε ειδικά για αυτήν την αποστολή. Το διαστημόπλοιο, το οποίο αποτελείται από μια κάψουλα υπό πίεση που ανυψώνεται από ένα SpaceBalloon, θα μεταφέρει τους εξερευνητές σε ύψος 100.000 ποδιών πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, προσφέροντας μια μοναδική θέα της ανατολής του ήλιου πάνω από τη Γη.

Διατίθεται και Wi-Fi

Εκτός από τη μοναδική γευστική εμπειρία, το σκάφος διαθέτει και Wi-Fi, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να μοιραστούν την εμπειρία τους σε πραγματικό χρόνο με τον υπόλοιπο κόσμο. Επιπλέον, όλα τα έσοδα από την αποστολή θα διατεθούν στο Space Prize Foundation, έναν οργανισμό αφιερωμένο στην προώθηση της ισότητας των φύλων στην επιστήμη και την τεχνολογία.

Οι κρατήσεις για τα ταξίδια του 2025 και στις αρχές του 2026 είναι πλέον ανοιχτές. Μη χάσεις την ευκαιρία να απολαύσεις το πιο ακριβό μενού στο σύμπαν και ταυτόχρονα να υποστηρίξεις κι έναν ευγενή σκοπό.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα