
Για fine θαλασσινή κουζίνα στο Atelier Papaioannou και τη Στοά Σπυρομήλιου
Το σημαντικό brand της ψαροφαγικής απόλαυσης Atelier Papaioannou παρουσιάζει ένα νέο εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, στη Στοά Σπυρομήλιου.

Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός μόλις άνοιξε τις πόρτες του στο κέντρο της Αθήνας. Το σημαντικό ψαροφαγικό εστιατόριο Παπαϊωάννου δίνει νέα πνοή στην εστιατορική σκηνή του κέντρου, παρουσιάζοντας το Atelier Papaioannou. Το νέο εγχείρημα του Παπαϊωάννου και της S | One Hospitality εκφράζει την αγάπη για τις ελληνικές θάλασσες και τις ρίζες της ελληνικής ψαροφαγίας.

Πιάνει πόστο στην κοσμοπολίτικη Στοά Σπυρομήλιου του City Link, σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά σημεία της πόλης. Κι εκεί ακριβώς οι λάτρεις των θαλασσινών θα έχουν την ευκαιρία για εκλεκτές γεύσεις σε ένα φιλόξενο και κομψό περιβάλλον.
Μια ιστορία για την παραδοσιακή ψαροφαγία
Το Atelier Papaioannou μεταμορφώνει γευστικά την πολυσύχναστη στοά. Τιμώντας τη μακρά ιστορία του, ο Γιώργος Παπαϊωάννου παρουσιάζει ένα μενού εμπνευσμένο από τις πρώτες συνταγές του πατέρα του, αλλά και τη νησιώτικη κουζίνα με πιάτα όπως ροφός αχνιστός με κυδωνάτες πατάτες, ρεβιθάδα με καπόνι και σέσκουλα, ψάρι παϊδάκι με άγρια χόρτα εποχής. Η ποιοτική ελληνική πρώτη ύλη και τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά δίνουν δυναμικό "παρών” αποτελώντας τον πυρήνα του μενού, ενώ η προσεκτικά επιλεγμένη λίστα κρασιών και αποσταγμάτων συντροφεύει μοναδικά κάθε πρόταση.

Ανοιχτό καθημερινά από το μεσημέρι αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα διάλειμμα στο κέντρο, αλλά και ένα ξεχωριστό προορισμό για δείπνο στη γιορτινή Αθήνα. Ο ζεστός και φιλόξενος χώρος του με αστική αισθητική δημιουργεί μια οικεία κομψή ατμόσφαιρα, ενώ προσφέρεται και για εταιρικά δείπνα ή εκδηλώσεις.
Τιμώντας τον πλούτο των ελληνικών θαλασσών
Ιδιαίτερα αγαπητός στο αθηναϊκό, και όχι μόνο, κοινό, ο Γιώργος Παπαϊωάννου ξεκίνησε το πρώτο του εστιατόριο στις αρχές της δεκαετίας του '90 στο Μικρολίμανο του Πειραιά, με γνώμονα τη δημιουργία ενός προορισμού που συνδυάζει φρέσκες, απλές αλλά μοναδικές γεύσεις. Σήμερα, έχοντας συμπληρώσει τρεις δεκαετίες επιτυχημένης παρουσίας, το όνομα Παπαϊωάννου αποτελεί συνώνυμο της αυθεντικής ψαροφαγίας.

Γνωστός για τη βαθιά του σχέση με τους Έλληνες ψαράδες και παραγωγούς, επιλέγει τα πιο αγνά υλικά για τα πιάτα των εστιατορίων του. Με σεβασμό στις παραδοσιακές τεχνικές και έντονη προσήλωση στην αυθεντικότητα, ο ίδιος και η ομάδα του προσφέρουν στους επισκέπτες του Atelier Papaioannou μια εμπειρία που τιμά τον πλούτο των ελληνικών θαλασσών.
Info
Βουκουρεστίου 3, Στοά Σπυρομήλιου, Αθήνα
Tηλ: 210 3211315
Ανοιχτά καθημερινά 13.00 - 01.00
Ακολούθησε το Esquire σε Facebook, Instagram και Twitter.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα