
Ο Armando πασάρει πίτσα στον Κεραμεικό κι ο Μαραντόνα σκοράρει με cocktails στην Αργυρούπολη
Δύο νέες αφίξεις στην πόλη εμπνέονται από τον Αργεντίνο Θεό της μπάλας και κάνουν παιχνίδι με τον δικό τους τρόπο.
Φαίνεται πως το brand του Diego Armando Maradona γνωρίζει μεγάλες δόξες στα της αθηναϊκής εστίασης δεδομένα. Και εξηγούμαι. Αρχικά είχαμε το Diego, ένα από τα δημοφιλέστερα σποτ του Θησείου, που δυστυχώς μας άφησε νωρίς, πέφτοντας 'θύμα' της άνευ όρων ξενοδοχειακής εξέλιξης της πρωτεύουσας.
Στη συνέχεια όμως μας προέκυψαν και "Armando" και "Μαραντόνα". Για τα οποία ασφαλώς διαβάζεις στις παρακάτω γραμμές.
Μια πιτσαρία που τη λένε Armando
Κεραμεικός και cool μαγαζιά. Πίτσα και μπάλα. Μαραντόνα και Νάπολη. Είναι κάποια πολύ συγκεκριμένα δίπολα που οργανικά δείχνουν να κολλούν δίχως μεγάλη προσπάθεια. Αρκετά εξ' αυτών συναντώνται στην πιτσαρία Armando, που εδώ και λίγες ημέρες έκανε ντεμπούτο στην οδό Σαλαμίνος της προαναφερθείσας γειτονιάς και φέρει το μεσαίο όνομα του Θεού της μπάλας (και σίγουρα όχι μόνο αυτής).



Το απόλυτο comfort food τίθεται λοιπόν στο επίκεντρο της δημιουργικά γευστικής δραστηριότητας εδώ και καταφθάνει από έναν custom made φούρνο που σχεδίασε ο ίδιος ο (εκ των ιδιοκτητών) Βασίλης Στεφανάκης. Το νεο-ναπολιτάνικο ζυμάρι που κυριαρχεί εδώ είχε καιρό πριν μπει στο μυαλό της ταλαντούχας σεφ Ελένης Σαράντη και πλέον βρίσκει ολόδικό του γήπεδο για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και τα χαρίσματά του.
'Όπου γήπεδο βάλε ένα ανοιχτόχωρο και καλόκαρδο εσωτερικό (μαζί με τραπεζάκια στον πεζόδρομο για τις πιο ζεστές ημέρες του χρόνου), με μεγάλα τραπέζια και μωσαϊκό στο τερέν, plus την περιοχή των pizzaiolo και το μπαρ.
Η πίτσα του Armando καταφθάνει με σένιο ζυμάρι και νεο-ναπολιτάνικο attitude σε 10 εκδοχές (5 κλασικές/5 signature) με τη μικρή μας εμπειρία από αυτές να καταλήγει πως εδώ βρίσκεις μία σπιρτόζικη Pepperoni και μία πολύ δυνατή Mortadella.
Διαβάζεις περισσότερα για το Armando στο Αθηνόραμα
Ένα μπαρ που το λένε Μαραντόνα
Στο αθηναϊκό σύμπαν του bartending, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί στον αιώνα που διανύουμε και ειδικότερα κατά την τελευταία 15ετία, ο Ξαβιέ Μισαηλίδης είναι από τους πιο ωραίους και δημιουργικούς τύπους που θα συναντήσεις. Το "Holy Spirit" και το "Mai Tai" άλλωστε αποτελούν τρομερά πειστικές αποδείξεις κι έχουν γράψει -και εξακολουθούν να το κάνουν- ιστορία στα της πόλης δρώμενα. Ο αεικίνητος Ξαβιέ λοιπόν μας συστήνει από τα τέλη Ιανουαρίου το νέο του πόνημα, που ακούει στο πιασάρικο αν μη τι άλλο "Μαραντόνα Athens".

Γήπεδο για να παίξει την μπάλα του το all day bar με το πιασάρικο όσο και θρυλικό όνομα είναι η Αργυρούπολη και ο αριθμός 74 της Μαρίνου Γερουλάνου. Τι ακριβώς έχει δημιουργήσει εκεί ο Ξαβιέ Μισαηλίδης; Ένα χαλαρό και χίπστερ -με την καλή έννοια- χώρο, σε industrial pop αισθητική, με μία όμορφη μαρμάρινη μπάρα, συν lightbox με japanese art και neon επιγραφές που λένε τα δικά τους.


"Κυρίως όμως, το Μαραντόνα αποτελεί ένα μέρος ευχάριστο και φιλόξενο που απευθύνεται σε όλους, για κάθε περίσταση της ημέρας. Ένα μέρος για να ξαναθυμηθούν όλοι την μπαλίτσα που είχαν παίξει κάποια στιγμή στη ζωή τους όταν έβγαιναν" αναφέρει χαρακτηριστικά και χαριτολογώντας ο δημιουργός του.
Προφανώς, κανείς δε θα περίμενε τίποτα λιγότερο από μία πολύ καλή και άκρως ενημερωμένη κάβα αλλά και μία αρκετά ενδιαφέρουσα λίστα cocktails με 10 signature προτάσεις, πάντοτε στο στυλ του Ξαβιέ - οι μισές εξ' αυτών μάλιστα είναι low ABV, όπως άλλωστε ορίζει, πια, και μία από τις πιο δυνατές τάσεις της εποχής στο ευ πίνειν. Στο οινικό πεδίο, θα βρεις μία περιεκτική οινική λίστα με ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα.
Διαβάζεις περισσότερα για το Μαραντόνα Athens στο Αθηνόραμα
Ακολούθησε το Esquire σε Facebook, Instagram και Twitter.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα