Νέα μπαρ, νέα εστιατόρια: Η πιο φρέσκια φουρνιά της αθηναϊκής γεύσης
Αυτά είναι τα νέα μπαρ και εστιατόρια της Αθήνας: Πού τρώει και που πίνει τώρα ο κόσμος της πρωτεύουσας.
Νέα μπαρ, νέα εστιατόρια, νέα κόνσεπτ στην πόλη λοιπόν. Η Αθήνα δε σταματά -περίπου κυριολεκτικά- δευτερόλεπτο να εξελίσσει την εστίασή της, τόσο, που δεν προλαβαίνουμε πια να μετράμε και να επισκεπτόμαστε καινούρια μέρη. Ξεχωρίζουμε κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις των τελευταίων μηνών.
Ο Κέδρος στη Λυκόβρυση
Λίγες ημέρες πριν, ο πολυβραβευμένος Γιάννης Παρίκος φέρνει στο αθηναϊκό κοινό το νέο του γευστικό σημείο, στη γειτονιά της Λυκόβρυσης. Ο ΄Κέδρος', ομώνυμος με το εστιατόριο που τρέχει ο σημαντικός σεφ στην Πάρο, σερβίρει μία ελληνική κουζίνα βασισμένη στην παράδοση, που όμως θα έχει και κάποια twists, κάποιες 'τσιμπιές' λίγο διαφορετικές.
Το Proof Nanobakery στην πλατεία Αγίας Ειρήνης
Στο ισόγειο του ξενοδοχείου Dogpound, ο Βασίλης Νικήτας βάζει το προζύμι στο επίκεντρο και το γαρνίρει με καλό καφέ και βρύσες με cocktails. Συστήνεται ως cafe/νέας γενιάς φούρνος/σάντουιτς-σποτ, έχει σκανδιναβικο-βερολινέζικο ύφος και αντλεί έμπνευση για το κόνσεπτ από τα nano-lots του καφέ - ο οποίος αποτελεί ένα άλλο σημαντικό κεφάλαιο εδώ.
Στο Proof λοιπόν γίνονται λίγα πράγματα και καλά: Ένα ψωμί με προζύμι και άλλες τρεις προτάσεις σε άρτο, τρία buns (κανέλα, κάρδαμο, σοκολάτα) και έξι σάντουιτς (4 αλμυρά + 2 γλυκά, με βάση το προαναφερθέν προζυμένιο ψωμί), μαζί με δύο μπολ πρωινών.
Το Anthes στην οδό Σκούφου
Ολόφρεσκο μέρος το Anthes, σε γήινες αποχρώσεις και ζεστούς τόνους, με σύγχρονη αισθητική και με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική άποψη από τη Nine Design, απλωμένο σε δύο επίπεδα.
Στo μπαρ-εστιατόριο της οδού Σκούφου, αφού τονώσεις ουρανίσκο και διάθεση με κάποιο από τα cocktails της ενδιαφέρουσας λίστας του Θάνου Τσεκούρα (που ίσως γνωρίζεις από το The Bank Job), περνάς στο κυρίως πιάτο που δεν είναι άλλο από τη γαστρονομική πρόταση του σεφ Ιπποκράτη Αναγνωστέλη, που τρέχει εδώ με τη βοήθεια της σεφ Κωνσταντίνας Παναγιωτοπούλου.
Το Terroirist Athens στο Παγκράτι
Το οινικό σουξέ του Χαλανδρίου που ακούει στο όνομα Terroirist απέκτησε πρόσφατα μικρό αδερφάκι. Το του κέντρου (δεύτερο) Terroirist πιάνει πόστο στον αριθμό 28 της οδού Εμπεδοκλέους και συστήνει στο Παγκράτι ένα αστικό wine bar που αφορά και σέβεται την περιοχή στην οποία βρίσκεται, έχει πιο μπαρίστικο χαρακτήρα αλλά και πιο fun και παρεΐστικο attitude.
Το TwentyFive στο Μικρολίμανο
Το είχε καιρό στο μυαλό του ένα εστιατόριο ο σεφ Γιώργος Τσούλης. Και όταν ωρίμασαν οι συνθήκες το αποφάσισαν μαζί με τον φίλο και συνέταιρό του Alec Peters και το έκαναν πράξη. Κάπως έτσι λοιπόν γεννήθηκε το TwentyFive (25 αν προτιμάς) στο Μικρολίμανο, που έκανε πρεμιέρα στις αρχές του Μαΐου. Συστήνεται σαν ένα fine comfort steakhouse με μπόλικα στοιχεία γαστροταβέρνας.
Το Il Grano στο Χαλάνδρι
Στα τέλη Απριλίου ήρθε το νέο Ιταλικό Street Food spot στο Χαλάνδρι, ένα βήμα από την κεντρική πλατεία, στον πεζόδρομο της οδού Ιφικράτους. Το il grano φέρνει την αυθεντική εμπειρία του ιταλιάνικου χεράτου φαγητού. Στην καρδιά του μενού βρίσκεται η Pinsa Romana, μια σύγχρονη εκδοχή παραδοσιακού ιταλικού ζυμαριού.
Η ζύμη της είναι αποτέλεσμα ενός μοναδικού μείγματος από άλευρα σίτου, ρυζιού και σόγιας, με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (85%) και τεχνική αργής ωρίμανσης στο ψυγείο για 24 έως 72 ώρες. Η τεχνική αυτή προσφέρει ένα προϊόν απίστευτα τραγανό εξωτερικά, αφράτο εσωτερικά και – το πιο σημαντικό – ελαφρύ και εύπεπτο. Βρίσκεις επίσης focaccia, δροσερές σαλάτες με ιταλικά υλικά, αλλά και πολλές επιλογές γλυκών ενώ το απόγευμα εξελίσσεται σε ένα ιδανικό aperitivo spot.
Η συνέχεια στο Αθηνόραμα
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα