Tο πιο ξεχωριστό εστιατόριο του Άμστερνταμ ονομάζεται Vuurtoreneiland

Με φόντο τα φώτα της πιο διασκεδαστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης αλλά ταυτόχρονα μακριά από τον πολιτισμό.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 19 Οκτωβρίου 2018

Αν φροντίζεις να συνδυάζεις κάθε σου ταξίδι και με μια επίσκεψη σε ένα ή περισσότερα ιδιαίτερα εστιατόρια, τότε το Vuurtoreneiland στην Ολλανδία είναι ένα από εκείνα τα hot spots που αξίζει να βάλεις στη λίστα σου (και ασφαλώς στο Instagram σου).

Tο πιο ξεχωριστό εστιατόριο του Άμστερνταμ ονομάζεται Vuurtoreneiland

Κοντά στο Durgerdam και μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο του Άμστερνταμ, βρίσκεται το μικρό νησάκι -ομώνυμο με το εστιατόριο- στο οποίο θα μεταφερθείς με πλοίο από τις αποβάθρες του Zeeburg.

ΑΜΣ2

Μόλις βρεθείς στο νησί θα αντικρίσεις μια εντυπωσιακή οπτική του φωτισμένου Άμστερνταμ, κάτι ιδιαιτέρως χρήσιμο καθώς δεν υπάρχουν φώτα σε αυτό. Το γνωστό και ως νησί του Φάρου έχει ιστορία άνω των τριών αιώνων και φιλοξενεί έναν φάρο -όπως γίνεται αντιληπτό και από το όνομά του- καθώς και ένα παλιό φρούριο. Από το 1809 χρησιμοποιούταν για στρατιωτικούς σκοπούς, ενώ ο φάρος δημιουργήθηκε το 1893.

ΑΜΣ6

Παρότι για πάνω από έναν αιώνα δεν γινόταν τίποτα σε αυτό, τα τελευταία 4 χρόνια λειτουργεί το εστιατόριο, σε δύο διαφορετικά μέρη: η καλοκαιρινή εκδοχή του είναι μέσα σε ένα γυάλινο θερμοκήπιο και η χειμερινή του σε χώρο εντός του φρουρίου. Στο πρώτο θα απολαύσεις το φαγητό σου μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον και στο δεύτερο σε ένα εξαιρετικά cosy και ατμοσφαιρικό εσωτερικό. 

ΑΜΣ3

Όσον αφορά το μενού, πρόκειται για ένα five-course dinner που βασίζεται στην εποχικότητα και ως επί το πλείστον είναι πιάτα που έχουν ετοιμαστεί σε ξυλόφουρνο ή στα κάρβουνα. 

ΑΜΣ4

Εκτός από την γαστρονομική εμπειρία, υπάρχει και ένα μικρό tour στους χώρους του νησιού, λίγο πριν το φαγητό. Το Vuurtoreneiland αποδεικνύεται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που μπορεί κάποιος να κάνει στο Άμστερνταμ αν κρίνουμε από τη λίστα αναμονής που επεκτείνεται στους δύο μήνες. Σε περίπτωση που βρεθείς στις Κάτω Χώρες προσεχώς και ψήθηκες, μπορείς να κάνεις online την κράτησή σου εδώ

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Φαγητό

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Μιχάλη Νουρλόγλου τι δεν θα έβαζες ποτέ στην κουζίνα σου;

Ο σεφ του Première μας μιλά για τα do & dont's της κουζίνας του, την ελληνική γαστρονομία του σήμερα, το Abovo και το καλύτερο πεϊνιρλί όλων των εποχών.

Kool Life: Η γοητεία της απλότητας

Στο εστιατόριο του Life Gallery athens, ο σεφ Θάνος Μωραΐτης βρίσκει χώρο και χρόνο να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.