Tο πιο ξεχωριστό εστιατόριο του Άμστερνταμ ονομάζεται Vuurtoreneiland
Με φόντο τα φώτα της πιο διασκεδαστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης αλλά ταυτόχρονα μακριά από τον πολιτισμό.
Αν φροντίζεις να συνδυάζεις κάθε σου ταξίδι και με μια επίσκεψη σε ένα ή περισσότερα ιδιαίτερα εστιατόρια, τότε το Vuurtoreneiland στην Ολλανδία είναι ένα από εκείνα τα hot spots που αξίζει να βάλεις στη λίστα σου (και ασφαλώς στο Instagram σου).

Κοντά στο Durgerdam και μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο του Άμστερνταμ, βρίσκεται το μικρό νησάκι -ομώνυμο με το εστιατόριο- στο οποίο θα μεταφερθείς με πλοίο από τις αποβάθρες του Zeeburg.

Μόλις βρεθείς στο νησί θα αντικρίσεις μια εντυπωσιακή οπτική του φωτισμένου Άμστερνταμ, κάτι ιδιαιτέρως χρήσιμο καθώς δεν υπάρχουν φώτα σε αυτό. Το γνωστό και ως νησί του Φάρου έχει ιστορία άνω των τριών αιώνων και φιλοξενεί έναν φάρο -όπως γίνεται αντιληπτό και από το όνομά του- καθώς και ένα παλιό φρούριο. Από το 1809 χρησιμοποιούταν για στρατιωτικούς σκοπούς, ενώ ο φάρος δημιουργήθηκε το 1893.

Παρότι για πάνω από έναν αιώνα δεν γινόταν τίποτα σε αυτό, τα τελευταία 4 χρόνια λειτουργεί το εστιατόριο, σε δύο διαφορετικά μέρη: η καλοκαιρινή εκδοχή του είναι μέσα σε ένα γυάλινο θερμοκήπιο και η χειμερινή του σε χώρο εντός του φρουρίου. Στο πρώτο θα απολαύσεις το φαγητό σου μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον και στο δεύτερο σε ένα εξαιρετικά cosy και ατμοσφαιρικό εσωτερικό.

Όσον αφορά το μενού, πρόκειται για ένα five-course dinner που βασίζεται στην εποχικότητα και ως επί το πλείστον είναι πιάτα που έχουν ετοιμαστεί σε ξυλόφουρνο ή στα κάρβουνα.

Εκτός από την γαστρονομική εμπειρία, υπάρχει και ένα μικρό tour στους χώρους του νησιού, λίγο πριν το φαγητό. Το Vuurtoreneiland αποδεικνύεται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που μπορεί κάποιος να κάνει στο Άμστερνταμ αν κρίνουμε από τη λίστα αναμονής που επεκτείνεται στους δύο μήνες. Σε περίπτωση που βρεθείς στις Κάτω Χώρες προσεχώς και ψήθηκες, μπορείς να κάνεις online την κράτησή σου εδώ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα