7 τρικ για να φας ακόμη καλύτερα σε ένα εστιατόριο

Λατρεύεις το να τρως έξω; Με αυτές τις συμβουλές η εμπειρία θα γίνει ακόμη καλύτερη.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 07 Ιανουαρίου 2019

Στις μέρες μας, το να τρώει κανείς έξω έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο απολαυστικές επιλογές διασκέδασης. Οι 7 συμβουλές παρακάτω θα σε βοηθήσουν να μεγιστοποιήσεις την εμπειρία και να αποφύγεις παγίδες.

1. Ρώτα τι τρώει ο σεφ

Θα έχεις ήδη πιθανότατα την τάση να ζητάς τη συμβουλή και τις προτάσεις του σερβιτόρου. Αυτός όμως θα σου συστήσει το πιο ασφαλές και δημοφιλές πιάτο. Μπορείς ωστόσο να ρωτήσεις ποιο είναι εκείνο το πιάτο που επιλέγει ο ίδιος ο σεφ. Ενδεχομένως να είναι και το πιο νόστιμο του μενού. 

2. Πάρε μπουκάλι κρασί

Από τη στιγμή που εσύ και οι υπόλοιποι του τραπεζιού καταλήξετε στην ετικέτα, είναι πολύ προτιμότερο να πάρετε φιάλη κρασιού. Είναι πολύ πιο οικονομικό από το ποτήρι, συν το ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένεις για το refill.

3. Τσέκαρε τις τουαλέτες

Αυτό μπορεί να ακούγεται από υπερβολικό έως αστείο αλλά είναι αρκετά σημαντικό. Ειδικά αν επισκέπτεσαι ένα εστιατόριο για πρώτη φορά. Μία βόλτα από το μπάνιο πρέπει να προηγείται της επιθεώρησης του μενού. Αν οι τουαλέτες είναι κακοσυντηρημένες ή βρώμικες, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν θα ισχύει το ίδιο και για την κουζίνα;

4. Ζήτα το λογαριασμό αμέσως μόλις παραγγείλεις

Αν δεν έχεις πολύ χρόνο για το γεύμα σου ή αν δε σκοπεύεις να παραγγείλεις επιδόρπιο, ζήτα, μαζί με την παραγγελία και το λογαριασμό. Αυτό, ειδικά στην περίπτωση ενός ραντεβού, θα σου μειώσει το άγχος και θα μπορείς να απολαύσεις ήσυχα το φαγητό σου.

5. Πιάτα στη μέση

Φυσικά και είναι ωραίο να γευθείς ένα καλοφτιαγμένο κυρίως, αλλά γιατί να μη δοκιμάσεις κάτι περισσότερο; Αντί για δύο επιλογές κυρίως πιάτων (αν μιλάμε για 2 άτομα που τρώνε έξω), μία σαλάτα και ένα ορεκτικό, μπορείς να διαλέξεις 4 άλλα πιάτα (κυρίως ορεκτικά) που θα σου δώσουν μια χαρακτηριστικότερη εικόνα του εστιατορίου. Κάτι που ενδεχομένως να κοστίσει και λιγότερο.

6. Απέφυγε Σαββατοκύριακα και αργίες

Θέλεις να απολαύσεις το φαγητό σου χαλαρά και χωρίς απολύτως καμία πίεση; Τότε απέφυγε τις κρατήσεις τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Τις συγκεκριμένες ημέρες το προσωπικό βρίσκεται σε διαρκή αναβρασμό, τα εστιατόρια είναι κατάμεστα και θορυβώδη και η ποιότητα των πιάτων ενδεχομένως να μην είναι αυτή που πρέπει.

7. Πες τη γνώμη σου

Όταν στο τέλος ενός γεύματος ο σερβιτόρος σε ρωτήσει πώς ήταν η εμπειρία σου, μη διστάσεις να πεις την αλήθεια, αποφεύγοντας το συνηθισμένο "όλα καλά". Αν η μπριζόλα σου δεν είχε το ψήσιμο που επιθυμούσες, ενημέρωσε. Κάτι τέτοιο δεν θα σε καταστήσει αγενή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας