Τα εστιατόρια με το καλύτερο κρέας στην Αθήνα

Μία ωδή σε ζουμερές μπριζόλες, αριστουργηματικά παϊδάκια και όλα τα συναφή.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 21 Φεβρουαρίου 2019

H Tσικνοπέμπτη καραδοκεί αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: Κάθε στιγμή είναι ιδανική για να φας κρέας. Ή πιο ορθά, καλό κρέας. Αν αναζητάς εκείνο το μέρος που θα βυθιστείς στο λαχταριστό κόσμο της κρεατοφαγίας και την ένοχη (ή όχι και τόσο ένοχη) απόλαυσή της, τότε διαβάζεις το σωστό κείμενο. 

Ορίστε λοιπόν μερικά από τα μέρη της Αθήνας που κρατούν πάντοτε ψηλά τη σημαία του homo carnivorous, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη λεπτομέρεια και γενικότερα ξέρουν πώς να συμπεριφέρονται στο κρέας.

Φάρμα Μπράλου 

 

Καλό Μήνα σε όλους! Η Φάρμα Μπράλου καλωσορίζει το Φεβρουάριο με εξαιρετικά νέα για τους φίλους των βορείων προαστίων...

Posted by Farma Bralou Restaurant on Friday, February 1, 2019

O Γιάννης Λιόκας έχει αναλάβει την κουζίνα του εστιατορίου  στο Κολωνάκι καθώς και την επιμέλεια των προϊόντων που παράγονται γι' αυτό, στις εγκαταστάσεις της Φάρμας Μπράλου στη Φθιώτιδα. Στο νέο μενού συναντάς πιάτα με υψηλή ποιότητα και εποχικότητα που αναδεικνύουν τις γεύσεις, τις υφές και τα αρώματα των εξαιρετικών πρώτων υλών.

Γίδι

 

Σπαλομπριζόλα "άρωμα" Βέροιας 2.7 kg.🐄🐂 Συνοδεύεται άψογα με σάλτσες και διαφορετικά είδη αλατιού απο το e-shop του...

Posted by ΓΙΔΙ on Saturday, November 18, 2017

Μόνο και μόνο από το όνομά του, που ασφαλώς προκύπτει από χιούμορ, αμεσότητα κι ανάλαφρη διάθεση, μπορεί κάποιος να καταλάβει τους γευστικούς του προσανατολισμούς. O  Βασίλης Ακρίβος, γνωστός κυρίως στον χώρο της ψαροφαγίας με το πολύ αξιόλογο Ψάριστον και το Αιόλου 68, έφερε το concept της χασαποταβέρνας του 21ου αιώνα, προσφέροντας μια εξαιρετική επιλογή στους λάτρεις της κρεατοφαγίας. Εδώ, θα απολαύσεις σιτεμένο μπούτι προβατίνας, μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα 2,5 κιλών, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως όλα τα κρέατα είναι ελληνικά, από φάρμες σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας (Βέροια, Σέρρες, Αρκαδία κ.α.).  

​​​​​Telemachos Athens

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by telemachosathens (@telemachosathens) on

Με στυλ meat & wine bistrot σε υποδέχεται στην ιστορική στοά στην Πανεπιστημίου. Αριστουργηματικά κρέατα και παράλληλα, οποιαδήποτε επιλογή σε φαγητό μπορεί να συνδυαστεί με κάποια από τις 400-500 διαφορετικές ετικέτες κρασιού της σούπερ ενημερωμένης λίστας.

Steak Alive 

 

STEAK ALIVE - Urban Meatery #steakalive #urbanmeatery #steakhouse #athenssteakhouses #athens

Posted by STEAK ALIVE on Monday, October 8, 2018

Η περιοχή του Κορυδαλλού έχει μπει πλέον δυναμικά στη λίστα με τα καλά κρεατάδικα και η βασικότερη αφορμή είναι το steak house που στεγάζεται στο αρχοντικό Γεράκη. Εδώ έχεις την ευτυχία να απολαύσεις σπαλομπριζόλες και rib eyes, τεράστια Τοmahawk, burgers και κότσια, ακόμη και γουρουνοπούλα.

Κρητικός

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Babis Doukas (@its_the_duke_dude) on

Η αφορμή για πολλούς ώστε να κάνουν μία μίνι απόδραση στην Κάντζα, έχοντας στο μυαλό τους πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Δηλαδή μία επίσκεψη στη φημισμένη ταβέρνα και προορισμό για κάθε καλοφαγά του Λεκανοπεδίου που ξέρει να εκτιμά το πραγματικά καλό κρέας. Σπαλομπριζόλα και σιδηρόδρομος, πρόβατο και πολλά πολλά άλλα κάνουν τη διαφορά.

Spit Jack 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Spitjack (@spitjack_rotisserie) on

Στη ροτισερί της οδού Σκούφου οι σούβλες έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και από αυτές καταφθάνουν στα πιάτα τα εκλεκτά εδέσματα του Spit Jack. Ζουμερά κοτόπουλα και τραγανές πάπιες, ερωτεύσιμες πορκέτες και μοσχαρίσιες πικάνιες είναι μόνο μερικά από τα highlights.

Base Grill

Τα δίδυμα αδέρφια Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος δημιούργησαν αυτό το ξεχωριστό εστιατόριο με σκοπό να κάνουν τη διαφορά. Και τα κατάφεραν. Φημισμένο στέκι, όχι μόνο του Μπουρναζίου αλλά ολόκληρης της Αττικής -από εδώ έχουν περάσει αρκετοί πρωταγωνιστές της εγχώριας showbiz-, για εξαιρετικά κρεατικά πρώτης επιλογής. Από τον κατάλογο θα επιλέξεις μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα και κόντρα φιλέτο.

 


Για 4η συνεχή χρονιά, τα Tasty Awards παραμένουν τα μοναδικά βραβεία γεύσης που δίνουν φωνή στο κοινό, στους πραγματικούς δηλαδή ανθρώπους που επισκέπτονται και τιμούν με την προτίμησή τους εστιατόρια και bars. High end εστιατόρια, hip urban στέκια, resto bars και comfort menus συναντώνται με τα εστιατόρια που αγαπούν το κρέας ή το ψάρι, με creative chefs, με δημοφιλή bars και αγαπημένα ξενοδοχειακά restos της πόλης σε 15 διαφορετικές κατηγορίες, που κλείνουν μέσα τους διαχρονικές αξίες, κλασικά meeting points, νέες αφίξεις και φρέσκες ιδέες. Βρες όλους τους υποψηφίους, ψήφισε και ανάδειξε τους αγαπημένους σου στο tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα

Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος