Τα πιο δημοφιλή εστιατόρια και bars της Αθήνας

Οι μεγάλοι νικητές των Tasty Awards 2019.

Για 4η συνεχή χρονιά, τα Tasty Awards -τα μοναδικά βραβεία γεύσης που δίνουν φωνή στο κοινό, στους πραγματικούς δηλαδή ανθρώπους που επισκέπτονται και τιμούν με την προτίμησή τους εστιατόρια και bars- απονεμήθηκαν στα πιο δημοφιλή, με βάση την ψήφο των επισκεπτών τους μέρη της Αθήνας. High end εστιατόρια, hip urban στέκια, resto bars και comfort menus συναντώνται με τα μέρη που αγαπούν το κρέας ή το ψάρι, με creative chefs, με δημοφιλή bars και αγαπημένα ξενοδοχειακά restos της πόλης σε 15 διαφορετικές κατηγορίες, που κλείνουν μέσα τους διαχρονικές αξίες, κλασικά meeting points, νέες αφίξεις και φρέσκες ιδέες.

Η ομάδα των food editors του Tasty Guide ξεχώρισε τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και bars και τα ενέταξε σε κατηγορίες ανάλογα με το είδος τους. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν περισσότεροι από 62.000 μοναδικοί χρήστες, ενώ με ειδικό link ψήφισαν experts του χώρου της γαστρονομίας.

Οι νικητές ανά κατηγορία

HIGH END

Δημιουργική κουζίνα, πειραματικοί συνδυασμοί. Υλικά υψηλής ποιότητας μεταμορφώνονται στα χέρια διακεκριμένων chefs. Σε αυτά τα εστιατόρια το δείπνο γίνεται μια απόλυτα high end εμπειρία.

ΣΠΟΝΔΗ

Τα πιο δημοφιλή εστιατόρια και bars της Αθήνας

Από το 1996 μέχρι και σήμερα, η Σπονδή γράφει τη δική της ξεχωριστή ιστορία στα γαστρονομικά δρώμενα της χώρας ενώ παράλληλα είναι και το πρώτο εστιατόριο της Ελλάδας με δύο αστέρια Michelin. Κάθε επισκέπτης βιώνει ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι στη μοντέρνα γαλλική, υψηλή κουζίνα, ακροβατώντας μεταξύ της παράδοσης, του μοντερνισμού και του κλασσικού, με τις προτάσεις του σεφ Άγγελου Λάντου και της ομάδας του να ανεβάζουν όλο και πιο ψηλά τον γαστρονομικό πήχη κάθε φορά.

Info: Πύρρωνος 5, Παγκράτι, τηλ. 210 7564021

  • 2η θέση: Varoulko Seaside 
  • 3η θέση: Funky Gourmet

RESTO BARS

Εδώ η λίστα των cocktails έχει ανάλογη βαρύτητα με το μενού και το αντίστροφο. Είναι τα εστιατόρια που προτιμάς όταν θέλεις να συνδυάσεις φαγητό, ποτό και καλή μουσική.

BALTHAZAR

BALTHAZAR ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

Τι να πει κανείς για το επιβλητικό νεοκλασικό, που κάποτε υπήρξε η κατοικία της αείμνηστης Κυβέλης και εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες αποτελεί ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα στέκια της Αθήνας. Ανεβαίνοντας τη μαρμάρινη σκάλα, για να οδηγηθείς στην πανέμορφη σάλα με τα εντυπωσιακά design φωτιστικά και το τεράστιο μπαρ με τις φωτισμένες-statement προθήκες, σου δημιουργείται εκ προοιμίου η αίσθηση πως εδώ θα περάσεις μία υπέροχη βραδιά. Στην κουζίνα, για δεύτερη χρονιά, ο πολυβραβευμένος chef Χριστόφορος Πέσκιας δημιουργεί μενού που ανταποκρίνονται με ευκολία στις υψηλές απαιτήσεις του κοινού του Balthazar. Η "κεφαλονίτικη κιμαδόπιτα", ένα μοσχαρίσιο tartare ανάμεσα σε δύο φύλλα κρούστας πάνω σε ρύζι για sushi, το λαβράκι "ψωμί και ελιές" με κρούστα ψωμιού, beurre blanc τραχανά, tapenade και savoy confit και το "top blade", κομμένο σε ταλιάτα με σάλτσα από κόκκινο κρασί, πουρέ parsnip, chips parsnips και λαχανάκια Βρυξελλών, είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που υπηρετούν τo γνωστό και αγαπημένο creative fusion στυλ του διάσημου chef, που επιλέγει να γεφυρώνει το χθες με το αύριο με τον πιο κομψό τρόπο. Τα εξαιρετικά cocktails του bar αποτελούν το τέλειο κλείσιμο για κάθε γεύμα.

Info: Τσόχα 27 & Βουρνάζου, Αμπελόκηποι, τηλ. 210 6441215

  • 2η θέση: 42 Barstronomy Athens
  • 3η θέση: Artisanal 

BRUNCH

Κάπου ανάμεσα σε πρωινό και μεσημεριανό προέκυψε μια από τις πιο δυνατές τάσεις στο φαγητό. Κάθε χρόνο και καλύτερα. Ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο brunch στην Αθήνα;

KITCHEN LAB

KITCHEN LAB ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Οι σπιτικές λιχουδιές του Άκη Πετρετζίκη συνωστίζουν πλήθος ενδιαφερόμενων στο χώρο του Kitchen Lab στην Αγία Παρασκευή, όπου ο chef έχει επικεντρωθεί μόνο στο πρωινό και το brunch. Εδώ ο ποιοτικός καφές από το espresso bar στέκεται δίπλα στα smoothies και τα protein shakes, ενώ τα λαχταριστά σάντουιτς σε ανοικτές και κλειστές εκδοχές μπλέκονται με αμαρτωλά pancakes και καλομαγειρεμένα αβγά. Tι άλλο να ζητήσει κάποιος για να κάνει πιο νόστιμα τα πρωινά του;

Info: Ανθυπολοχαγού Τασσόπουλου 2, Αγ. Παρασκευή, τηλ.: 210 6016779

  • 2η θέση: Different Beast
  • 3η θέση: Monsieur Barbu

COMFORT ZONE

Είναι τα εστιατόρια που έρχονται κατευθείαν στο μυαλό όταν ψάχνεις να πας κάπου για να δεις τους φίλους σου, να μιλήσεις, να φας καλά και κυρίως να είσαι ο εαυτός σου.

ΨΩΜΙ & ΑΛΑΤΙ

ΨΩΜΙ & ΑΛΑΤΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΥΚΑΚΟΣ

Το "παιδί" του Γιάννη Λουκάκου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ουσία και την παράδοση, διατηρώντας μία νόστιμη ισορροπία ανάμεσα στην απλότητα και τη δημιουργικότητα. Συμπληρώνοντας φέτος 10 χρόνια λειτουργίας, συνεχίζει να προσφέρει πιάτα με ψυχή και μεράκι, εμπνευσμένα από τις ρίζες της ελληνικής κουζίνας, αλλά και μία πιο πειραγμένη ματιά. Είτε για lunch, είτε για dinner, στο Ψωμί & Αλάτι θα ζήσεις μια διαφορετική εμπειρία.

Info: Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6848178

  • 2η θέση: Nice n Easy 
  • 3η θέση: Penny Lane 

BURGER

Το μπιφτέκι είναι η βάση. Αυτό και το ψωμί. Ξεκινάμε με αυτά τα δύο στην καλύτερη δυνατή ποιότητα και από κει και πέρα πλέον η δημιουργικότητα, οι ιδέες, οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοι.

BURGER AP

BURGER AP

Ο Άκης Πετρετζίκης έβαλε στόχο να φτιάξει ένα από τα καλύτερα burgerάδικα της πόλης, που θα κερδίσει τις καρδιές των foodies της Αθήνας. Και τα κατάφερε με εκκωφαντικό τρόπο. Νεανικά vibes και εκλεκτά υλικά χαρακτηρίζουν το project του, γύρω από το κεφάλαιο burger. Με καραμελωμένη χοιρινή πανσέτα, με tagliata, με τραγανή πάπια, με πικάντικο κοτόπουλο και μείγμα 18 μπαχαρικών, με τηγανητό καβούρι ή και vegetarian, εδώ το αγαπημένο όλων μπιφτεκόψωμο ανάγεται σε τέχνη και τα sides δίνουν αυτό το έξτρα κάτι, για να απογειώσουν ακόμη περισσότερο την όλη εμπειρία.

Info: Ελβετίας 16, Αγ. Παρασκευή, τηλ.: 210 6083607

  • 2η θέση: Juicy Grill 
  • 3η θέση: Μπαρ Μπεε Κιου 

HIP URBAN

Εστιατόρια απόλυτα ενταγμένα στο αστικό σκηνικό. Σε λιγότερο ή περισσότερο πολυσύχναστους δρόμους και πεζόδρομους, με θέα στην περαντζάδα, εκεί που χτυπάει η καρδιά της πόλης.

NOLAN

NOLAN ΚΟΝΤΙΖΑΣ

Μόλις μια ανάσα από την πλατεία Συντάγματος στήθηκε από τον chef Σωτήρη Κοντιζά πριν περίπου 2 χρόνια αυτό το άκρως επιτυχημένο γαστρονομικό concept, με χαρακτήρα και δημιουργίες που θα του επέτρεπαν να σταθεί σχεδόν σε οποιαδήποτε γευστική μητρόπολη του πλανήτη. Δεν άργησε άλλωστε να γίνει talk of the town, από τις πρώτες μάλιστα ημέρες της λειτουργίας του. Κινείται γευστικά ανάμεσα στο ασιατικό street food, τη μεσογειακή προσέγγιση και την ελληνική παράδοση σε ένα μενού που ανανεώνεται τακτικά. Την ίδια στιγμή ο φωτεινός και feelgood χώρος του, δημιουργεί όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να απολαύσει κανείς την άκρως ενδιαφέρουσα κουζίνα του Nolan.

Info: Bουλής 31, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3243545

  • 2η θέση: Beauty Killed the Beast 
  • 3η θέση: Mama Roux 

FIVE STAR DINING

Τα ξενοδοχεία της πόλης ανεβάζουν τον γαστρονομικό πήχη. Δημιουργική κουζίνα και καινοτόμες ιδέες, με έναν ευχάριστο και ανανεωτικό αέρα διεθνισμού.

GALAXY BAR & RESTAURANT

GALAXY ΧΙΛΤΟΝ

Στην κορυφή του Hilton Αθηνών, το Galaxy Bar & Restaurant αποτελεί διαχρονικά το σημείο συνάντησης ενός sophisticated κοινού, που το επιλέγει ξανά και ξανά για τη μαγική θέα, την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και τα εξαιρετικά πιάτα του καταξιωμένου executive chef Κώστα Αθανασίου. Εδώ τα βράδια μας ξεκινούν κομψά στο Galaxy Bar με εμπνευσμένα cocktails και κλασικά απεριτίφ, ατενίζοντας την Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και ολόκληρη τη φωτισμένη Αθήνα, πριν περάσουμε στα όμορφα στρωμένα τραπέζια, για να απολαύσουμε τα δημιουργικά πιάτα του βραβευμένου chef. Στην κουζίνα η καλύτερη πρώτη ύλη και τα προσεκτικά επιλεγμένα εποχικά υλικά μπλέκονται σε ένα υπέροχο παιχνίδι των αισθήσεων, συνθέτοντας μοναδικά και αξιομνημόνευτα πιάτα, που συνδυάζουν την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα με τις πιο σύγχρονες διεθνείς τάσεις. Μία εκτενής ποικιλία από ετικέτες από τον εγχώριο και διεθνή αμπελώνα μιλούν απευθείας στην καρδιά κάθε ενημερωμένου wine lover, ενώ το Galaxy Bar από κάποια ώρα και μετά μπαίνει σε party mood, για να ολοκληρώσουμε ευχάριστα τη βραδιά μας με ένα προσεγμένο ποτό.

Info: Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα, 210 7281402

  • 2η θέση: The Zillers 
  • 3η θέση: Olive Garden 

MEAT & MORE MEAT

Σε όλα δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα: στις διαφορετικές κοπές, στην ορολογία (quiz: ποια είναι η ελληνική μετάφραση για το skirt steak;) στον τρόπο ψησίματος. Αυτοί είναι οι ειδικοί του κρέατος.

BASE GRILL

BASE GRILL ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Μια ωδή στο κρέας, στο εστιατόριο που αβίαστα σου έρχεται στο μυαλό όταν αναρωτιέσαι πού θα το απολαύσεις στην καλύτερη εκδοχή του. Τα δίδυμα αδέρφια Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος δημιούργησαν αυτό το ξεχωριστό εστιατόριο με σκοπό να κάνουν τη διαφορά. Και τα κατάφεραν, με το φημισμένο στέκι του Μπουρναζίου να αποτελεί έναν ναό του κρέατος που κάθε σοβαρός καλοφαγάς εμπιστεύεται για τις επιλεγμένες κοπές και τα σιτέματα - αλλά όχι μόνο γι΄ αυτά. Από πικάνια και σπαλομπριζόλα μέχρι rib eye και porterhouse steak, όλα εδώ εδώ προετοιμάζονται με την απαραίτητη μαεστρία και καταφθάνουν στο τραπέζι του επισκέπτη παρέα με την περίφημη τραγανή φωλιά πατάτας με αυγά.

Info: Λ. Κωνσταντινουπόλεως 64 και Αμμοχώστου, Περιστέρι, τηλ.: 210 5757455

  • 2η θέση: Γίδι 
  • 3η θέση: Steak Alive 

CREATIVE GREEKS

Αυτοί οι Έλληνες chefs αξιοποιούν τα καλύτερα στοιχεία της παράδοσης και δημιουργούν γεύσεις διαφορετικές. Υλικά που ξέρουμε, συνταγές που μπορεί κάτι να μας θυμίζουν, αγνώριστα και ασφαλώς πεντανόστιμα.

VEZENE

VEZENE ΑΡΗΣ ΒΕΖΕΝΕΣ

Ο Άρης Βεζενές έχει δημιουργήσει ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της πόλης, που ξεχωρίζει για την προσεγμένη φιλοξενία, την προσεκτική ανεύρεση πρώτων υλών και τη βαθιά δημιουργικότητα. Εδώ, κάθε πιάτο είναι μία νέα γευστική περιπέτεια ανάμεσα σε διαφορετικές κοπές, αριστοτεχνικά ψησίματα και ψαγμένα sides. Ο ξυλόφουρνος ψήνει πίτσες και ιδιαίτερες πίτες που αποθεώνονται, απολύτως δικαιολογημένα, από τους foodies της Αθήνας αλλά και τους επισκέπτες από το εξωτερικό.

Info: Βρασίδα 11, Αθήνα, τηλ. 210 7232002

  • 2η θέση: Kuzina 
  • 3η θέση: Cookoovaya 

FISH & SEAFOOD

Η πρώτη ύλη είναι το ολόφρεσκο ψάρι και τα θαλασσινά όπως μόνο στην Ελλάδα ξέρουμε να τα απολαμβάνουμε. Αυτά τα εστιατόρια σκέφτεσαι πρώτα όταν αναζητάς θαλασσινές γεύσεις.

ΨΑΡΙΣΤΟΝ

ΨΑΡΙΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Δεν μιλάμε απλά για άλλη μια ψαροταβέρνα κάπου στα βόρεια προάστια, αλλά δίχως υπερβολή για μια από τις πιο φημισμένες επιλογές του είδους της σε ολόκληρη την Αθήνα. Μια σταθερή αξία για τους φίλους των θαλασσινών για πάνω από δύο δεκαετίες, που φέρει σε κάθε της σημείο τη σφραγίδα του ιδιοκτήτη και σεφ Βασίλη Ακρίβου. Το Ψάριστον έκανε τη διαφορά από την πρώτη στιγμή που άνοιξε (πριν από σχεδόν 20 χρόνια) σε μια μάλιστα outsider για ψάρι περιοχή. Στο Νέο Ηράκλειο και σε έναν χώρο που παραπέμπει σε κυκλαδίτικο νησί, καλοφτιαγμένα πιάτα και μεζέδες σκορπούν συγκινήσεις, δημιουργώντας συνεχώς πιστούς fans.

Info: Καλαβρύτων 16, Νέο Ηράκλειο, τηλ.: 210 2850746

  • 2η θέση: Αφρόψαρο
  • 3η θέση: Δουράμπεης

EUROPEAN

Άπταιστα γαλλικά φιλέτα με σος cafe de Paris, ή ανάλαφρα ιταλικά paccheri con spinaci e ricotta. Είναι το εστιατόριο που επιλέγεις σαν εναλλακτική σε ένα ταξίδι στη Φλωρεντία ή το Παρίσι.

CUPOLA

CUPOLA ΠΑΓΚΡΑΤΙ

Στον ήσυχο πεζόδρομο της Ευφορίωνος στο Παγκράτι, κλείνει δύο χρόνια παρουσίας στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή και έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμο της γνήσιας ιταλικής γευστικής εμπειρίας στην πόλη. Η cozy ατμόσφαιρα και το ζεστό περιβάλλον έχουν παίξει το δικό τους ρόλο σε αυτό, όμως ο Ιταλός chef Στέφανο Ρόσι έχει τον πρώτο λόγο, καθώς τα πιάτα του –φυσικά– μιλούν άπταιστα την ιταλική και κερδίζουν το δύσκολο στοίχημα της αυθεντικής γεύσης. Πέρα από τη βέρα ναπολιτάνικη πίτσα από τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, που είναι το απόλυτο must εδώ, το χειμερινό μενού παίζει έξυπνα με χειροποίητα ζυμαρικά και σύγχρονες τάσεις που αποτυπώνονται σε πιάτα όπως τα μοσχαρίσια μάγουλα μαγειρεμένα σε κρασί Sangiovese, η κόκκινη ταλιατέλα παντζαριού με γκοργκοντζόλα και τα φρέσκα νιόκι με ραγού από σαλσίτσια και ντούγια. Οι εκλεπτυσμένες οινικές επιλογές, κυρίως από τον ιταλικό αμπελώνα, με την υπογραφή του sommelier Γιάννη Μακρή και τα classic with a twist cocktails με την επιμέλεια του Σπύρου Κερκύρα βάζουν τη δική τους σημαντική πινελιά.

Info: Ευφορίωνος 13, Παγκράτι, 211 4117444

  • 2η θέση: Σπύρος & Βασίλης
  • 3η θέση: Dal Professore

JAP & ASIAN

Εδώ η έμφαση δίνεται στις κουζίνες της Ασίας, μεταξύ των οποίων εξέχουσα θέση έχει η Ιαπωνική. Ολόφρεσκα συστατικά και εξωτισμός που σε ταξιδεύουν έως το Τόκιο και τη θάλασσα Andaman.

MATSUHISA ATHENS

MATSUHISA ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Το στίγμα της παγκοσμίου φήμης κουζίνας του Nobu στην Αθήνα, που μάλιστα είναι τοποθετημένο σε μία από τις ομορφότερες και πιο κομψές περιοχές της πόλης. Το Matsuhisa Athens φέρνει εδώ και αρκετά χρόνια την αυθεντική φιλοσοφία του fusion στο πάντοτε απαιτητικό κοινό της πρωτεύουσας, με πιάτα και προτάσεις που ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητα, τις εξαιρετικές πρώτες ύλες και ασφαλώς τη γεύση τους.

Info: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8960510

  • 2η θέση: Izakaya 
  • 3η θέση: Blue Bamboo 

BARS

Η Αθήνα εξελίσσεται σε Fine Drinking προορισμό της Ευρώπης. Εξαιρετικά cocktails, ψαγμένοι συνδυασμοί, καινούριες ιδέες και πολύ όμορφοι χώροι. Σε αυτά βγαίνεις για ποτό.

THE CLUMSIES

THE CLUMSIES ΜΠΑΡ ΠΡΑΞΙΤΕΛΟΥΣ

Αν ένα από τα βασικά συστατικά της επιτυχίας ενός bar είναι η φήμη του, τότε το στέκι της οδού Πραξιτέλους μπορεί να υπερηφανεύεται πως τα έχει καταφέρει περίφημα, καθώς οι σπουδαιότεροι bartenders του πλανήτη το έχουν βάλει στην καρδιά τους και μιλούν γι΄ αυτό με τα καλύτερα λόγια. O μύθος του έχει ξεπεράσει προ πολλού τα στενά ελληνικά σύνορα και σταθερά πλέον τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων μπαρ του πλανήτη σύμφωνα με τον φημισμένο θεσμό World’s 50 Best Bars. Οι "αδέξιοι" μόνο αυτό δεν είναι τελικά και έχουν δημιουργήσει έναν θαυμάσιο χώρο με μοναδική αύρα και συγκλονιστικά cocktails.

Info: Πραξιτέλους 30, Αθήνα, τηλ. 210 3232682

  • 2η θέση: Upupa Epops
  • 3η θέση: Momix 

STREET FOOD

Η πιο δυνατή τάση παγκοσμίως, το street food κερδίζει ολοένα έδαφος. Στην Αθήνα οι επιλογές είναι πολλές. Ποιοτικό, value for money φαγητό, για κάθε βόλτα μας στην πόλη.

FALAFELLAS

FALAFELLAS ΑΙΟΛΟΥ

Ένα από τα μέρη που άλλαξαν ή πιο ορθά διαμόρφωσαν μία νέα πορεία για το street food στην Αθήνα, κάνοντας μόδα το φαλάφελ. Στο μικρό μαγαζάκι της Αιόλου, το συγκεκριμένο έδεσμα τιμάται και με το παραπάνω, δικαιολογώντας την τεράστια ουρά που κόβει στα δύο τον ίσως πιο λαχταριστό πεζόδρομο στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Info: Αιόλου 51, Αθήνα, τηλ. 210 3239809

  • 2η θέση: Hoocut 
  • 3η θέση: Los Loros 

NEWCOMERS

Εστιατόρια που άνοιξαν μέσα στο 2018. Καινούριες αφίξεις που ανανέωσαν σημαντικά τον γαστρονομικό χάρτη της πόλης. Αυτές είναι οι καινούριες επιλογές που παίζουν στην Αθήνα.

FRANKIE

FRANKIE ΚΟΛΩΝΑΚΙ

Το Frankie δεν είναι απλά ένα ακόμη ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας, αλλά μια trattoria που επανασυστήνει στο απαιτητικό κοινό του Κολωνακίου -και όχι μόνο- τη σημασία του όρου. Το alter ego ή μάλλον το μικρό αδερφάκι του Νice ’n’ Easy εμπιστεύεται τα φρέσκα τοπικά υλικά και τις ξεχωριστές πρώτες ύλες, έχει farm-to-table φιλοσοφία και ασφαλώς δεν διαπραγματεύεται ποτέ την υψηλή ποιότητα. Στο μενού ξεχωρίζουν φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, κρεατικά, ψωμί και πίτσες με προζύμι και βιολογικό αλεύρι που ζυμώνονται καθημερινά και ψήνονται στον ξυλόφουρνο πλαισιώνονται από ελληνικά και ιταλικά κρασιά, καθώς και από ενδιαφέροντα cocktails.

Info: Σκουφά 42, Κολωνάκι, τηλ. 210 3647052

  • 2η θέση: Papillon 
  • 3η θέση: Senios 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας