Ο τρόπος που το κρέας φτάνει μέχρι το τραπέζι μας δείχνει τι άνθρωποι είμαστε
Θέλεις να είσαι μαέστρος σε σφαγείο όπως ο διάσημος Τούρκος σεφ, Salt Bae;
Με μία λεζάντα που γράφει "Very important meeting", ο Τούρκος επιχειρηματίας Nusret, γνωστός και ως Salt Bae, μοιράστηκε μία εξοργιστική φωτογραφία με στοιβαγμένες αγελάδες και τον εαυτό του στη μέση ως άλλος μαέστρος να δίνει τον ρυθμό σε ζώα που προορίζονται για σφαγή. Η τραγική ανάρτησή του προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, εξοργίζοντας αφενός όσους ασπάζονται τον βιγκανισμό και αφετέρου τους σοβαρούς επαγγελματίες του χώρου και όλους όσοι λαμβάνουν υπόψη τους τα δικαιώματα των ζώων. Γιατί ακόμα και στον θάνατο, πρέπει να υπάρχει ηθική.
Η φωτογραφία του Nusret συγκέντρωσε δεκάδες αρνητικά σχόλια, με τους χρήστες να καταδικάζουν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων. Πίσω όμως από τη θλιβερή αυτή εικόνα, προκύπτει ένα βασικό ζήτημα: αυτό της ηθικής και της βιωσιμότητας. Η συζήτηση για τη μαζική παραγωγή και κυρίως αυτή του κρέατος είναι ένα θέμα που έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια. Η πλειοψηφία συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα, όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τον αγώνα μιας μικρής μερίδας ανθρώπων να κάνουν τη διαφορά.
Η συνέχεια στο madamefigaro.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026
Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.
Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.