
Ο τρόπος που το κρέας φτάνει μέχρι το τραπέζι μας δείχνει τι άνθρωποι είμαστε
Θέλεις να είσαι μαέστρος σε σφαγείο όπως ο διάσημος Τούρκος σεφ, Salt Bae;

Με μία λεζάντα που γράφει "Very important meeting", ο Τούρκος επιχειρηματίας Nusret, γνωστός και ως Salt Bae, μοιράστηκε μία εξοργιστική φωτογραφία με στοιβαγμένες αγελάδες και τον εαυτό του στη μέση ως άλλος μαέστρος να δίνει τον ρυθμό σε ζώα που προορίζονται για σφαγή. Η τραγική ανάρτησή του προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, εξοργίζοντας αφενός όσους ασπάζονται τον βιγκανισμό και αφετέρου τους σοβαρούς επαγγελματίες του χώρου και όλους όσοι λαμβάνουν υπόψη τους τα δικαιώματα των ζώων. Γιατί ακόμα και στον θάνατο, πρέπει να υπάρχει ηθική.
Η φωτογραφία του Nusret συγκέντρωσε δεκάδες αρνητικά σχόλια, με τους χρήστες να καταδικάζουν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων. Πίσω όμως από τη θλιβερή αυτή εικόνα, προκύπτει ένα βασικό ζήτημα: αυτό της ηθικής και της βιωσιμότητας. Η συζήτηση για τη μαζική παραγωγή και κυρίως αυτή του κρέατος είναι ένα θέμα που έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια. Η πλειοψηφία συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα, όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τον αγώνα μιας μικρής μερίδας ανθρώπων να κάνουν τη διαφορά.
Η συνέχεια στο madamefigaro.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα