Ο τρόπος που το κρέας φτάνει μέχρι το τραπέζι μας δείχνει τι άνθρωποι είμαστε

Θέλεις να είσαι μαέστρος σε σφαγείο όπως ο διάσημος Τούρκος σεφ, Salt Bae;

Με μία λεζάντα που γράφει "Very important meeting", ο Τούρκος επιχειρηματίας Nusret, γνωστός και ως Salt Bae, μοιράστηκε μία εξοργιστική φωτογραφία με στοιβαγμένες αγελάδες και τον εαυτό του στη μέση ως άλλος μαέστρος να δίνει τον ρυθμό σε ζώα που προορίζονται για σφαγή. Η τραγική ανάρτησή του προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, εξοργίζοντας αφενός όσους ασπάζονται τον βιγκανισμό και αφετέρου τους σοβαρούς επαγγελματίες του χώρου και όλους όσοι λαμβάνουν υπόψη τους τα δικαιώματα των ζώων. Γιατί ακόμα και στον θάνατο, πρέπει να υπάρχει ηθική. 

Η φωτογραφία του Nusret συγκέντρωσε δεκάδες αρνητικά σχόλια, με τους χρήστες να καταδικάζουν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων. Πίσω όμως από τη θλιβερή αυτή εικόνα, προκύπτει ένα βασικό ζήτημα: αυτό της ηθικής και της βιωσιμότητας. Η συζήτηση για τη μαζική παραγωγή και κυρίως αυτή του κρέατος είναι ένα θέμα που έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια. Η πλειοψηφία συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα, όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τον αγώνα μιας μικρής μερίδας ανθρώπων να κάνουν τη διαφορά. 

Η συνέχεια στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας