Το σάντουιτς της χρονιάς σύμφωνα με το Esquire

Ένα τέλειο κομμάτι τηγανητού ψαριού, tartar sauce, αμερικανικό τυρί και το κορυφαίο ψωμάκι της αγοράς. Αυτά αρκούν.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 16 Δεκεμβρίου 2020

Ο Jeff Gordinier, ο Food & Drinks Editor του αμερικανικού Esquire κατέληξε σε εκείνο το έδεσμα που θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο του "Σάντουιτς της Χρονιάς", ακόμη κι αν μιλάμε για το 2020, όπου η πλειοψηφία των εστιατορίων σε κάθε γωνιά του πλανήτη υπέφερε και υποφέρει ακόμη. 

Παρόλα αυτά, ο Gordinier βρήκε το χρόνο να επισκεφθεί ένα από τα αγαπημένα του νέα εστιατόρια στη Νέα Υόρκη, το The Jones, και να δοκιμάσει πολλάκις το περίφημο Filet o' Fish σάντουίτς του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Jones (@the_jonesnyc)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Jones (@the_jonesnyc)

"Γιατί συνηθίζεις να επιστρέφεις σε ένα εστιατόριο; Ειδικά σε μία μητρόπολη όπως η Νέα Υόρκη ή σε ένα μέρος σαν το Σαν Φρανσίσκο όπου οι καλες επιλογές είναι αρκετές. Τι σε δελεάζει και γυρνάς ξανά και ξανά σε μία γωνιά της πόλης; Μία από τις απαντήσεις είναι το signature dish. Προσωπικά, πηγαίνω για πολλούς λόγους στο The Jones αλλά ας μην κοροϊδεύω τον εαυτό μου: Ο βασικότερος είναι το Filet o' Fish" γράφει μεταξύ άλλων ο Gordinier.

Συμπληρώνει πως το ψάρι (συνήθως μπακαλιάρος) είναι ολόφρεσκο, η tartar sauce φτιάχνεται στη στιγμή, το ψωμάκι είναι Martin’s potato roll (ένα από εκείνα που οι περισσότεροι σεφ της Αμερικής παραδέχονται πως δεν μπορεί να γίνει καλύτερο). Η ομάδα της κουζίνας κόβει το φιλέτο σε τετράγωνα, το τηγανίζει και απλώνει επάνω του μία φέτα αμερικάνικου τυριού.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας