
Τα αγαπημένα ποτά και φαγητά της Βασίλισσας Ελισάβετ
Cocktails με gin, burger με ελάφι, ένα λαχταριστό κέικ σοκολάτας και άλλα.
Όπως πιθανότατα γνωρίζεις, η Βασίλισσα Ελισάβετ άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο σε ηλικία 96 ετών. Η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, περνώντας τις τελευταίες στιγμές της στο εξοχικό ανάκτορο Μπαλμόραλ της Σκωτίας. Η βασιλεία της διήρκησε επτά δεκαετίες κατά τις οποίες επηρέασε τη βρετανική κυρίως σφαίρα της πραγματικότητας -σίγουρα όχι μόνον αυτή- με πολλούς και διάφορους τρόπους.
Βάζοντας κι εμείς τα two cents ή πιο ορθά το two-penny worth μας στο πιο συζητημένο θέμα του τελευταίου 24ωρου, θα ανατρέξουμε σε κάποιες από τις πιο αγαπημένες επιλογές σε ποτό και φαγητό της Lilibet. Όπως αναφέρει στο βιβλίο του "Eating Royally: Recipes and Remembrances from a Palace Kitchen" ο πρώην σεφ του Μπάκιγχαμ Darren McGrady, που μαγείρευε για την εκλιπούσα για περισσότερα από 15 χρόνια, είχε πολύ απλές καθημερινές διατροφικές συνήθειες όπως το τοστ με μαρμελάδα για πρωινό, το σολομό ποσέ για lunch και σνακ σαν μπισκότα τσαγιού και κουλουράκια με κρέμα ή μαρμελάδα. Υπήρχαν όμως και κάποια άλλα, στα οποία αξίζει να επικεντρωθούμε περισσότερο. Σαν τα παρακάτω.
Cocktails με gin
Δεν αποτελεί μυστικό πως η Ελισάβετ λάτρευε το αρκευθούχο απόσταγμα, τόσο που το Μπάκιγχαμ έχει λανσάρει τη δική της σειρά gin. Η ίδια το χρησιμοποιούσε σε κλασικά Martinis ή στο αγαπημένο της κοκτέιλ με Dubonnet and Gin (μία μεζούρα τζιν, δύο μεζούρες απεριτίφ Dubonnet, μισή φέτα λεμονιού για γαρνίρισμα/ χτυπημένο στο σέικερ/ σερβίρισμα σε χαμηλό ποτήρι με δύο παγάκια).
> Διάβασε ακόμη: Πώς το Negroni έγινε το cocktail της εποχής μας
Τσάι Earl Grey
Το μάλλον πιο διαδεδομένο αρωματικό τσάι στον κόσμο αποτελούσε την αφετηρία κάθε ημέρας για τη Βασίλισσα. Μαύρο τσάι με άρωμα περγαμόντο, μαζί με λίγο γάλα και χωρίς ζάχαρη ήταν η προσωπική της επιλογή. Μάλιστα, βοήθησε ώστε να ανέβει αρκετά η δημοφιλία του σε οικουμενικό επίπεδο.
Τea Sandwiches δίχως κόρα
Η συνήθεια του παραδοσιακού βρετανικού τσαγιού έχει τις ρίζες της πίσω στις πρώτες δεκαετίες του 19ου αιώνα. Γύρω στο 1840, η Δούκισσα του Μπέντφορντ ήταν η πρώτη που είχε ζητήσει να καθιερωθεί ένα πολύ ελαφρύ δείπνο ανάμεσα στο μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο. Η Βασίλισσα Ελισάβετ τηρούσε ευλαβικά το γευστικό ritual, προτιμώντας για λιχουδιά στο πλευρό του τσαγιού της, μίνι σάντουιτς με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα. Ιδανικά, χωρίς την κόρα του ψωμιού.
Κυνήγι και άγρια ψάρια
Ελάφι, άγρια πτηνά ή κάποιο άλλο κρέας που προερχόταν από κυνήγι, συχνά σε κάποιο από τα κτήματά της, ή σολομός που ψαρευόταν από τον ποταμό Ντι, κοντά στο Μπάλμοραλ, ήταν εδέσματα που είχαν παρουσία στα γεύματα της Ελισάβετ. Από την άλλη, απέφευγε να τα συνδυάζει με πατάτες ή ζυμαρικά. Όταν ήθελε κάτι πιο "βρώμικο" προτιμούσε μπέργκερ με μπιφτέκι από κιμά ελαφιού. Και πάντοτε κρατούσε χώρο για το επιδόρπιο...
Κέικ Σοκολάτας
...το οποίο συνήθως ήταν κάτι σχετικό με τη σοκολάτα, την οποία προτιμούσε, με το κλασικό icebox-style κέικ να είναι η δημοφιλέστερη επιλογή της. Μάλιστα, αυτό αποτελούνταν από μπισκότα σοκολάτας με μία πολύ συγκεκριμένη συνταγή του παλατιού.
Από: Athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα