Το Kit Kat σούσι δεν είναι τελικά τόσο κακό όσο ακούγεται

Παρότι η ιδέα για ένα Kit Kat με τόνο και wasabi δεν φαίνεται εξαρχής η καλύτερη, ίσως και να μην είναι καταστροφική.

Το ταπεινό Kit Kat έχει μια ιστορία σχεδόν 90 ετών από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε, στο York της Αγγλίας, μέσα στη δεκαετία του 1930. Διαχρονικά αποτελεί μια από εκείνες τις γκοφρέτες που θα επιλέξεις just for fun στο σούπερ μάρκετ.

Στην Ιαπωνία όμως, το Kit Kat έχει χτίσει το δικό του μύθο. Μόλις πριν ένα χρόνο κυκλοφόρησαν κάποιες γκουρμέ εκδοχές του από τον σεφ Yasumasa Takagi - μια γκάμα προϊόντων που περιλαμβάνουν γεύσεις όπως πουτίγκα, κολοκύθα και φασολιών adzuki, μεταξύ άλλων.

Το Kit Kat σούσι δεν είναι τελικά τόσο κακό όσο ακούγεται

Το νέο χτύπημα των πάντοτε ευρηματικών Ιαπώνων είναι το Kit Kat σούσι, που έκανε το ντεμπούτο του στο ολοκαίνουριο κατάστημα της Nestle στο αεροδρόμιο της Osaka.

To brand έχει κυκλοφορήσει τρεις ξεχωριστές επιλογές σε σούσι: Τα Maguro (με τόνο), Tamago (με αυγά χελιδονόψαρου) και Uni (με αχινό). Σε περίπτωση που σου ήρθε εμετός, μάθε πως στην πραγματικότητα τα σούσι Kit Kat δεν περιλαμβάνουν πραγματικά θαλασσινά αλλά κάποια υλικά έχουν διαμορφωθεί ώστε να μοιάζουν σε αυτά. Το Tamago αποτελείται ουσιαστικά από πουτίγκα κολοκύθας, το Maguro από raspberry και το Uni με πεπόνι και mascarpone. Όλα όμως είναι τυλιγμένα με φύκι.

ΚΙΤ ΚΑΤ ΣΟΥΣΙ 2

Η τρέλα με το Kit Kat σούσι είχε ξεκινήσει την Πρωταπριλιά του 2016, όταν η Nestle το είχε παρουσιάσει σαν αστείο. Ένα αστείο που όμως ενθουσίασε τους Ιάπωνες που υιοθέτησαν και τελικά πραγματοποίησαν το αμφιλεγόμενο project.

Όποιος θέλει να δοκιμάσει, θα πρέπει να κάνει ένα ταξίδι μέχρι την Osaka, καθώς μόνο εκεί είναι διαθέσιμο μέχρι τις 6 Μαΐου, και κοστίζει €23.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα