Το Kit Kat σούσι δεν είναι τελικά τόσο κακό όσο ακούγεται

Παρότι η ιδέα για ένα Kit Kat με τόνο και wasabi δεν φαίνεται εξαρχής η καλύτερη, ίσως και να μην είναι καταστροφική.

Το ταπεινό Kit Kat έχει μια ιστορία σχεδόν 90 ετών από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε, στο York της Αγγλίας, μέσα στη δεκαετία του 1930. Διαχρονικά αποτελεί μια από εκείνες τις γκοφρέτες που θα επιλέξεις just for fun στο σούπερ μάρκετ.

Στην Ιαπωνία όμως, το Kit Kat έχει χτίσει το δικό του μύθο. Μόλις πριν ένα χρόνο κυκλοφόρησαν κάποιες γκουρμέ εκδοχές του από τον σεφ Yasumasa Takagi - μια γκάμα προϊόντων που περιλαμβάνουν γεύσεις όπως πουτίγκα, κολοκύθα και φασολιών adzuki, μεταξύ άλλων.

Το Kit Kat σούσι δεν είναι τελικά τόσο κακό όσο ακούγεται

Το νέο χτύπημα των πάντοτε ευρηματικών Ιαπώνων είναι το Kit Kat σούσι, που έκανε το ντεμπούτο του στο ολοκαίνουριο κατάστημα της Nestle στο αεροδρόμιο της Osaka.

To brand έχει κυκλοφορήσει τρεις ξεχωριστές επιλογές σε σούσι: Τα Maguro (με τόνο), Tamago (με αυγά χελιδονόψαρου) και Uni (με αχινό). Σε περίπτωση που σου ήρθε εμετός, μάθε πως στην πραγματικότητα τα σούσι Kit Kat δεν περιλαμβάνουν πραγματικά θαλασσινά αλλά κάποια υλικά έχουν διαμορφωθεί ώστε να μοιάζουν σε αυτά. Το Tamago αποτελείται ουσιαστικά από πουτίγκα κολοκύθας, το Maguro από raspberry και το Uni με πεπόνι και mascarpone. Όλα όμως είναι τυλιγμένα με φύκι.

ΚΙΤ ΚΑΤ ΣΟΥΣΙ 2

Η τρέλα με το Kit Kat σούσι είχε ξεκινήσει την Πρωταπριλιά του 2016, όταν η Nestle το είχε παρουσιάσει σαν αστείο. Ένα αστείο που όμως ενθουσίασε τους Ιάπωνες που υιοθέτησαν και τελικά πραγματοποίησαν το αμφιλεγόμενο project.

Όποιος θέλει να δοκιμάσει, θα πρέπει να κάνει ένα ταξίδι μέχρι την Osaka, καθώς μόνο εκεί είναι διαθέσιμο μέχρι τις 6 Μαΐου, και κοστίζει €23.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας