Το Kit Kat σούσι δεν είναι τελικά τόσο κακό όσο ακούγεται

Παρότι η ιδέα για ένα Kit Kat με τόνο και wasabi δεν φαίνεται εξαρχής η καλύτερη, ίσως και να μην είναι καταστροφική.

Το ταπεινό Kit Kat έχει μια ιστορία σχεδόν 90 ετών από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε, στο York της Αγγλίας, μέσα στη δεκαετία του 1930. Διαχρονικά αποτελεί μια από εκείνες τις γκοφρέτες που θα επιλέξεις just for fun στο σούπερ μάρκετ.

Στην Ιαπωνία όμως, το Kit Kat έχει χτίσει το δικό του μύθο. Μόλις πριν ένα χρόνο κυκλοφόρησαν κάποιες γκουρμέ εκδοχές του από τον σεφ Yasumasa Takagi - μια γκάμα προϊόντων που περιλαμβάνουν γεύσεις όπως πουτίγκα, κολοκύθα και φασολιών adzuki, μεταξύ άλλων.

Το Kit Kat σούσι δεν είναι τελικά τόσο κακό όσο ακούγεται

Το νέο χτύπημα των πάντοτε ευρηματικών Ιαπώνων είναι το Kit Kat σούσι, που έκανε το ντεμπούτο του στο ολοκαίνουριο κατάστημα της Nestle στο αεροδρόμιο της Osaka.

To brand έχει κυκλοφορήσει τρεις ξεχωριστές επιλογές σε σούσι: Τα Maguro (με τόνο), Tamago (με αυγά χελιδονόψαρου) και Uni (με αχινό). Σε περίπτωση που σου ήρθε εμετός, μάθε πως στην πραγματικότητα τα σούσι Kit Kat δεν περιλαμβάνουν πραγματικά θαλασσινά αλλά κάποια υλικά έχουν διαμορφωθεί ώστε να μοιάζουν σε αυτά. Το Tamago αποτελείται ουσιαστικά από πουτίγκα κολοκύθας, το Maguro από raspberry και το Uni με πεπόνι και mascarpone. Όλα όμως είναι τυλιγμένα με φύκι.

ΚΙΤ ΚΑΤ ΣΟΥΣΙ 2

Η τρέλα με το Kit Kat σούσι είχε ξεκινήσει την Πρωταπριλιά του 2016, όταν η Nestle το είχε παρουσιάσει σαν αστείο. Ένα αστείο που όμως ενθουσίασε τους Ιάπωνες που υιοθέτησαν και τελικά πραγματοποίησαν το αμφιλεγόμενο project.

Όποιος θέλει να δοκιμάσει, θα πρέπει να κάνει ένα ταξίδι μέχρι την Osaka, καθώς μόνο εκεί είναι διαθέσιμο μέχρι τις 6 Μαΐου, και κοστίζει €23.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026

Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.

Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.