Ένας πάναπλος οδηγός για το τέλειο, σπιτικό burger

Το burger είναι κοτζάμ επιστήμη κι εμείς σου έχουμε το λυσάρι.

Αν θέλεις να φτιάξεις το τέλειο burger στο σπίτι και να εντυπωσιάσεις την παρέα σου, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα μυστικά του Pat LaFrieda, της γαστρονομικής ιδιοφυΐας πίσω από μερικά από τα πιο θρυλικά burgers της Αμερικής. Ο LaFrieda μεταξύ άλλων, πιστεύει ότι πρέπει να είναι απλό, αλλά να χρησιμοποιεί τα καλύτερα υλικά. Εμείς σου μεταφέρουμε όλα όσα είπε πρόσφατα στο Business Insider.

Η ποιότητα είναι ο βασιλιάς

Για το burger, η ποιότητα είναι ο βασιλιάς. Προτίμησε το φρέσκο βοδινό κρέας, που τρέφεται με χόρτο και σιτηρά. Αυτό προσφέρει μια ανώτερη γεύση με μια ιδέα γλυκύτητας και ένα δυνητικά ελαφρύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Το μέγεθος έχει επίσης σημασία. Παράλειψε τις τεράστιες μερίδες. Η LaFrieda συνιστά ένα "εύχρηστο" μπιφτέκι των 170 γρ., ιδανικό για ψήσιμο στο σπίτι. Αυτό εξασφαλίζει ομοιόμορφο ψήσιμο και σου επιτρέπει να απολαύσεις τη γεύση, χωρίς υπερβολές.

Η LaFrieda είναι υπέρμαχος μιας μινιμαλιστικής προσέγγισης για τα υλικά επικάλυψης. Παράλειψε το βρεγμένο μαρούλι και τα υπερβολικά κρεμμύδια που μπορεί να μείνουν στην αναπνοή σου. Αντ' αυτού, απόλαυσε τη ζουμερή έκρηξη των ντοματινιών (κομμένων στη μέση) για μια αναζωογονητική γεύση, μαζί με το τυρί. Μια πινελιά μαγιονέζας προσθέτει ένα κρεμώδες στοιχείο χωρίς να καλύπτει τη νοστιμιά του μπιφτεκιού. Ο LaFrieda προτείνει ακόμη και να έχεις μια σαλάτα Καίσαρα στο πλάι για να απολαύσεις την "πρασινάδα", διατηρώντας το ίδιο το μπιφτέκι ξεχωριστή εμπειρία.

Καθοριστικό και το ψωμάκι

Το ψωμάκι παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο. Μην υποτιμάς τη δύναμή του. Ο LaFrieda προτείνει τα ψωμάκια μπριός για την ελαφριά, βουτυράτη υφή τους που συμπληρώνει το μπιφτέκι χωρίς να κλέβει την παράσταση. Είναι το τέλειο σκεύος για να φιλοξενήσει τη ζουμερή σου δημιουργία.

Τα υπέροχα burgers δεν απαιτούν φανταχτερές τεχνικές. Επικεντρώσου σε υψηλής ποιότητας συστατικά, ισορροπημένες γεύσεις, όπως τα απλά γαρνιρίσματα, και ένα τέλεια ψημένο μπιφτέκι (medium rare είναι η προτίμησή του) για μια εμπειρία burger που ικανοποιεί πραγματικά.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Από τους Πεύκους της Ρόδου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ένα εστιατόριο-διαμάντι σερβίρει για ένα βράδυ στη Γλυφάδα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.