
Ακόμα και μπριζόλες μπορεί να βρει κάποιος σε αυτόματους πωλητές στη Νέα Υόρκη
Σπαλομπριζόλα 24/7, χειμώνα-καλοκαίρι.

Μέχρι τώρα μπορούσες να αγοράσεις από ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης αναψυκτικά και σνακ, καφέ και τσιγάρα. Τι θα έλεγες όμως αν μπορούσες να βγάλεις από αυτό μία λαχταριστή μπριζόλα; Ο Joshua Applestone, ιδρυτής της Applestone Meat Co., έχει εγκαταστήσει δύο μηχανήματα αυτόματης πώλησης νωπού κρέατος στο Stone Ridge και το Accord, στα βόρεια της Νέας Υόρκης και σύντομα σκοπεύει να επεκτείνει τις δουλειές στο Μανχάταν.
Προς το παρόν, στους αυτόματους πωλητές μπορεί κάποιος να βρει χοιρινό και βοδινό, αρνί και λουκάνικα. Το κρέας ψύχεται αλλά δεν είναι κατεψυγμένο, γι' αυτό και δεν μένει στις προθήκες για περισσότερο από μία εβδομάδα, ενώ τα λουκάνικα για δύο. Προέρχεται από την οικογενειακή φάρμα της επιχείρησης στο Pine Plains, όπου η εκτροφή γίνεται με καθαρά βιολογικές μεθόδους.
Η Applestone φημίζεται ιδιαιτέρως για το γεγονός πως αξιοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη του ζώου στα κρεοπωλεία της - από την ουρά μέχρι την μύτη, τίποτα δεν πάει χαμένο. Με την ενέργειά της αυτή φιλοδοξεί να κάνει προσιτό το φρέσκο κρέας σε κόσμο που εργάζεται πολλές ώρες και δεν έχει το χρόνο να βγει για ψώνια.
"Δεν είμαστε πλέον στη δεκαετία του 1950, όπου όλοι δουλεύουν 9 με 5 και τρώνε κάθε μέρα την ίδια ώρα. Η ζωή είναι χαοτική, στην καλύτερη περίπτωση" αναφέρει ο Joshua Applestone.
Αυτή ωστόσο δεν είναι η πρώτη τέτοιου είδους ενέργεια, καθώς πριν 1,5 περίπου χρόνο είχε εγκαινιάσει τον δικό του αυτόματο πωλητή νωπού κρέατος το κρεοπωλείο L’Ami Txulette των αδερφών Pouzol, που ειδικεύεται σε προϊόντα από τη χώρα των Βάσκων. Το ΑΤΜ του L’Ami Txulette βρίσκεται στην Rue de Charonne, δέχεται τόσο μετρητά όσο και κάρτες, με τις τιμές του να είναι κατά μόλις €0,20 ακριβότερες από αυτές του κρεοπωλείου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα