Ακόμα και μπριζόλες μπορεί να βρει κάποιος σε αυτόματους πωλητές στη Νέα Υόρκη
Σπαλομπριζόλα 24/7, χειμώνα-καλοκαίρι.
Μέχρι τώρα μπορούσες να αγοράσεις από ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης αναψυκτικά και σνακ, καφέ και τσιγάρα. Τι θα έλεγες όμως αν μπορούσες να βγάλεις από αυτό μία λαχταριστή μπριζόλα; Ο Joshua Applestone, ιδρυτής της Applestone Meat Co., έχει εγκαταστήσει δύο μηχανήματα αυτόματης πώλησης νωπού κρέατος στο Stone Ridge και το Accord, στα βόρεια της Νέας Υόρκης και σύντομα σκοπεύει να επεκτείνει τις δουλειές στο Μανχάταν.
Προς το παρόν, στους αυτόματους πωλητές μπορεί κάποιος να βρει χοιρινό και βοδινό, αρνί και λουκάνικα. Το κρέας ψύχεται αλλά δεν είναι κατεψυγμένο, γι' αυτό και δεν μένει στις προθήκες για περισσότερο από μία εβδομάδα, ενώ τα λουκάνικα για δύο. Προέρχεται από την οικογενειακή φάρμα της επιχείρησης στο Pine Plains, όπου η εκτροφή γίνεται με καθαρά βιολογικές μεθόδους.
Η Applestone φημίζεται ιδιαιτέρως για το γεγονός πως αξιοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη του ζώου στα κρεοπωλεία της - από την ουρά μέχρι την μύτη, τίποτα δεν πάει χαμένο. Με την ενέργειά της αυτή φιλοδοξεί να κάνει προσιτό το φρέσκο κρέας σε κόσμο που εργάζεται πολλές ώρες και δεν έχει το χρόνο να βγει για ψώνια.
"Δεν είμαστε πλέον στη δεκαετία του 1950, όπου όλοι δουλεύουν 9 με 5 και τρώνε κάθε μέρα την ίδια ώρα. Η ζωή είναι χαοτική, στην καλύτερη περίπτωση" αναφέρει ο Joshua Applestone.
Αυτή ωστόσο δεν είναι η πρώτη τέτοιου είδους ενέργεια, καθώς πριν 1,5 περίπου χρόνο είχε εγκαινιάσει τον δικό του αυτόματο πωλητή νωπού κρέατος το κρεοπωλείο L’Ami Txulette των αδερφών Pouzol, που ειδικεύεται σε προϊόντα από τη χώρα των Βάσκων. Το ΑΤΜ του L’Ami Txulette βρίσκεται στην Rue de Charonne, δέχεται τόσο μετρητά όσο και κάρτες, με τις τιμές του να είναι κατά μόλις €0,20 ακριβότερες από αυτές του κρεοπωλείου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα