Ακόμα και μπριζόλες μπορεί να βρει κάποιος σε αυτόματους πωλητές στη Νέα Υόρκη

Σπαλομπριζόλα 24/7, χειμώνα-καλοκαίρι.

Μέχρι τώρα μπορούσες να αγοράσεις από ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης αναψυκτικά και σνακ, καφέ και τσιγάρα. Τι θα έλεγες όμως αν μπορούσες να βγάλεις από αυτό μία λαχταριστή μπριζόλα; Ο Joshua Applestone, ιδρυτής της Applestone Meat Co., έχει εγκαταστήσει δύο μηχανήματα αυτόματης πώλησης νωπού κρέατος στο Stone Ridge και το Accord, στα βόρεια της Νέας Υόρκης και σύντομα σκοπεύει να επεκτείνει τις δουλειές στο Μανχάταν. 

Προς το παρόν, στους αυτόματους πωλητές μπορεί κάποιος να βρει χοιρινό και βοδινό, αρνί και λουκάνικα. Το κρέας ψύχεται αλλά δεν είναι κατεψυγμένο, γι' αυτό και δεν μένει στις προθήκες για περισσότερο από μία εβδομάδα, ενώ τα λουκάνικα για δύο. Προέρχεται από την οικογενειακή φάρμα της επιχείρησης στο Pine Plains, όπου η εκτροφή γίνεται με καθαρά βιολογικές μεθόδους.

Η Applestone φημίζεται ιδιαιτέρως για το γεγονός πως αξιοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη του ζώου στα κρεοπωλεία της - από την ουρά μέχρι την μύτη, τίποτα δεν πάει χαμένο. Με την ενέργειά της αυτή φιλοδοξεί να κάνει προσιτό το φρέσκο κρέας σε κόσμο που εργάζεται πολλές ώρες και δεν έχει το χρόνο να βγει για ψώνια.

"Δεν είμαστε πλέον στη δεκαετία του 1950, όπου όλοι δουλεύουν 9 με 5 και τρώνε κάθε μέρα την ίδια ώρα. Η ζωή είναι χαοτική, στην καλύτερη περίπτωση" αναφέρει ο Joshua Applestone.

Αυτή ωστόσο δεν είναι η πρώτη τέτοιου είδους ενέργεια, καθώς πριν 1,5 περίπου χρόνο είχε εγκαινιάσει τον δικό του αυτόματο πωλητή νωπού κρέατος το κρεοπωλείο L’Ami Txulette των αδερφών Pouzol, που ειδικεύεται σε προϊόντα από τη χώρα των Βάσκων. Το ΑΤΜ του L’Ami Txulette βρίσκεται στην Rue de Charonne, δέχεται τόσο μετρητά όσο και κάρτες, με τις τιμές του να είναι κατά μόλις €0,20 ακριβότερες από αυτές του κρεοπωλείου.  

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας